• Informacje na temat:

    mięsa pieczone filet z indyka

Przepisy na temat: mięsa pieczone filet z indyka
  • Filet indyka z farszem

    Przygotuj na obiad dla rodziny. Będą zachwyceni!

  • szybkie bez stania przy kuchni ;)

  • Pieczony filet z indyka w sosie beszamelowym z żurawiną

    Składniki: filet z indyka np. firmy Gzella                        1 cała mała pierś (ok. 1kg) oliwa - 100ml              sól, pieprz czarny, papryka słodka czerwona - po jednej płaskiej(...), majerankiem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak powstałą emulsją dokładnie natrzeć filet z indyka i odstawić go na parę godzin do lodówki. Następnie mięso piec w temperaturze 180st.C  przez ok...

  • Przepis wart wypróbowania: "Pieczony filet z indyka"

  • Frittata z indykiem

    ...środek z pestkami. Strąk opłucz, potnij w paski. Filet z indyka pokrój w kosteczkę. Na dużej patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wrzuć wszystkie przygotowane wcześniej warzywa. Chwilę je podsmaż, mieszając. Potem dodaj kawałeczki indyka.  2. Jajka wbij do miseczki. Dolej mleko (jeśli lubisz, możesz dodać także 4 łyżki startego żółtego sera). Masę przypraw do smaku solą, pieprzem, słodką papryką...

  • Na ciepło i zimno.

  • Pikantne lazanie z indykiem

    Składniki: 16 płatów makaronu 1/2 kg zmielonego filetu z indyka 2 posiekane ząbki czosnku  1 drobno posiekana cebula 2 łyżki oliwy 4 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 litra(...) Przygotowanie: 1. W rondlu rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę z czosnkiem. Dodaj indyka i przyprawy, wymieszaj, smaż chwilę i wlej bulion. Duś ok. 20 minut, dodaj koncentrat pomidorowy i potrzymaj na...

  • Filet z indyka przygotowany niewłaściwie często jest suchy i nie do końca delektujemy się jego smakiem. Danie, które polecam jest idealnym przepisem na delikatne kruche mięso indycze.

  • Roladka z indyka nadziewana miechunką peruwiańską i pistacjami

    ...środek rozbitego filetu z indyka, rozkładamy nadzienie i wszystko dokładnie zwijamy w roladę, którą delikatnie spinamy wykałaczkami. Następnie tak przygotowane mięso przekładamy do naczynia(...)Sposób przygotowania Mięso myjemy, następnie osuszamy za pomocą ręcznika papierowego i rozkładamy na desce. Przykrywamy papierem do pieczenia i za pomocą tłuczka rozbijamy na cienki filet...

  • Przepis wart wypróbowania: "Faszerowany filet z indyka"

Artykuły na temat: mięsa pieczone filet z indyka
  • Cytrynowy filet z pieca

    ...1. Filet z indyka opłukać, osuszyć. Cytrynę sparzyć wrzątkiem, wytrzeć do sucha, pokroić na cząstki. Zioła opłukać, osuszyć. Mięso natrzeć pieprzem i solą. Obłożyć gałązkami ziół i 2 cząstkami cytryny. Obwiązać bawełnianą mocną nicią.  2. Czosnek i szalotki obrać. Cukinię i paprykę oczyścić, opłukać, osuszyć. Warzywa pokroić na kawałeczki. W brytfance rozgrzać oliwę. Zrumienić na niej mięso ze...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Dynia pieczona z indykiem

    ...°C. Ostudź. Filet z indyka opłucz, włóż do garnka. Wsyp dwie łyżeczki soli i wlej zimną wodą. Odstaw na 15 minut. Następnie wyjmij go i osusz papierowym ręcznikiem. Mięso włóż do szczelnego woreczka i wlej marynatę. Wstaw na noc do lodówki. Po tym czasie ułóż w blaszce do pieczenia. Piecz w temp. 180°C przez 80 minut. Ostudź i pokrój w plastry. Na talerz wyłóż ugotowany ryż, pokrojonego indyka, kawałki...

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...

  • Pieczone mielone

    Z mięsa mielonego można wyczarować wiele ciekawych dań. Wypróbuj kilka naszych pieczeni, które możesz podawać w wersji na zimno i na gorąco.

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Rozmaitości z indyka

    Gulasz indyczy Składniki na 4 porcje : 2 cukinie,15 dag pomidorków koktajlowych, 60 dag filetu z piersi indyka, 2 łyżeczki margaryny,1 limonka, sól, 250 ml śmietany kremówki, pieprz, 300 ml bulionu warzywnego (z kostki), 2 łyżki serka topionego, 2-3 gałązki kolendry, 4 bułeczki żytnie, 4 kwiaty nasturcji do dekoracji. Cukinię, umyć, pokroić w grubą kostkę. Filet z indyka...

  • Zmniejszenie spożycia mięsa może być sposobem na zgrabną sylwetkę - wynika z pracy brytyjskich naukowców, którą publikuje pismo "American Journal of Clinical Nutrition". Naukowcy z Imperial College w Londynie, badając ok. 380 tys. dorosłych osób, zauważyli, że regularne jedzenie mięsa ma związek z przybieraniem na wadze, nawet wówczas, gdy nie zwiększamy liczby spożywanych kalorii. Największy wpływ na masę ciała okazały się mieć przetworzone produkty mięsne - np. kiełbaski i szynka. Zdaniem...

  • Pieróg ze szpinakiem i serami

    ...1. Umytą paprykę przekrawamy na pół i po usunięciu pestek kroimy ją w kostkę. Obraną cebulę grubo siekamy. Filet z indyka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na małe kawałki. Szpinak(...) pokrojonego indyka i smażymy, aż mięso się podrumieni. Następnie dodajemy szpinak, paprykę, doprawiamy pieprzem, solą, przykrywamy i gotujemy 4-5 minut. Na koniec mieszamy z ricottą z jajkiem oraz...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z założeń...