• Informacje na temat:

    mięsa do słoików

Przepisy na temat: mięsa do słoików
  • Galaretka do mięsa

    ...wylana na zimny talerzyk zastygnie, galaretka jest gotowa.  4. Gorącą galaretkę przełóż do wyparzonych wcześniej słoików i dokładnie je zakręć. Ustaw słoiki do góry dnem i zostaw, aby galaretka całkiem...

  • Wiele i wielu z nas pamięta z czasów dzieciństwa wędlinę ze słoików. Swojego czasu u mnie w domu taka była robiona w zastępstwie cienkiej kiełbasy. Na szczęście nie skończyło się tak, jak z napoleonkami bez pieczenia , które po pewnym czasie wyszły mi bokiem. Mielonka ze słoików pozostaje jednym z moich niezmiennych hitów, które przygotowuję regularnie. Jest to jedna z prostszych do wykonania wędlin, które w dodatku są przepyszne i myślę, że poradzi sobie z nią nawet totalny laik. Lubią ją...

  • Przetwory do mięs i serów

    ...razu zdejmij garnek z ognia. Odstaw go na noc pod przykryciem.  4. Następnego dnia całość ponownie zagotuj. Ogrzewaj 2-3 minuty, ostudź. Ząbki czosnku przełóż do słoików. Zalej ostudzoną zalewą (bez(...) zalewie Sposób przygotowania 1. Grzyby oczyść, odetnij końcówki. Większe sztuki pokrój. Wrzuć do garnka, zalej wodą. Wsyp łyżkę soli. Gotuj 15-20 minut. Osącz, rozłóż do wyparzonych słoików...

  • Witam serdecznie Propozycja na pyszną sałatkę z ryżem i warzywami do słoików. Taką sałatkę możemy podać samą na zimno lub na ciepło. Możemy również do niej dodać wcześniej przygotowane mięso i podać razem z sałatką. Z takiej sałatki możemy przygotować bardzo szybki i pyszny obiad gdy nie mamy czasu.

  • Przekąska z mięsem

    Z mięsa mielonego.

  • Teraz kiedy pomidorki są słodkie ,pełnowartościowe ,pyszne i tanie -Dobrze jest zrobić taki przecier i potem całą zimę cieszyć się smakiem naszych pomidorków.Ja robię tak co roku i potem mam pyszny dodatek do mięs,zup,sosów-polecam

  • Jabłka do mięs

    ...są doskonałym dodatkiem do różnych przekąsek mięsnych. Świetnie komponują się z gorącymi potrawami z drobiu. W czasie pieczenia mięsa z drobiu możemy podlać mięso kilkoma łyżkami takiej marynaty...

  • Robiłam już kiełbasę słoikową,ale jak natrafiłam na ten przepis ostatnio-to musiałam wypróbować-wyszła całkiem inna niż słoikowa,inny smak,więcej pysznego smalczyku i może dzięki pieczeniu ,bardzo fajny posmak jak za dawnych lat-polecam (zdjęcie zrobiłam już ostatniego słoika bo wszystkie bardzo szybko się rozeszły)

  • Grecki półmisek mięs

    Składniki na 4 osoby: - ząbek czosnku, - 3 średniej wielkości cebule, - 300 g mielonego mięsa wołowego, - 1 żółtko, - sól, czarny pieprz, - 1/2 łyżeczki curry, - pęczek pietruszki(...) dekoracji, resztę drobno posiekać i dodać do mięsa, wyrobić, formować frykadelki. Kotlety jagnięce opłukać, osuszyć. Ser owczy przekroić na 4 części. Jajko rozbić. Ser obtaczać w jajku a następnie...

  • Buraczki w wersji klasycznej, czyste i bez dodatków. Takie, które smakują nam najbardziej :)

Artykuły na temat: mięsa do słoików
  • Ewa Wachowicz zdradza sposób na domową wędlinę ze słoika

    .... Kiełbasa ze słoika Przygotowanie: Karkówkę i boczek przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa (o grubych oczkach). Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawić roztartym w dłoniach majerankiem, solą, pieprzem i ostrą, wędzoną papryką. Dokładnie wyrobić i przełożyć do wyparzonych słoików. Ubić. Między mięsem a wieczkiem zostawić 2-3 cm pustej przestrzeni. Brzegi słoików...

  • Chcąc zachować smak gorących, wielu z nas przygotowuje przetwory i weki. Niestety, czasem zdarza się, że po otwarciu słoika naszym oczom ukaże się pleśń. Co zrobić, aby uniknąć takiej sytuacji? Fot. 123RF/Picsel Szczelne zamknięcie w lodówce lub zamrożenie mogą nie być wystarczające, jeśli chcielibyśmy zachować nasze dżemy, chutney'e i marmolady na więcej niż parę dni (lub tygodni). W takim przypadku pozostaje nam jedynie pasteryzacja gotowych produktów. Jak wybrać słoik? Odpowiedni słoik...

  • Gruszki w syropie

    Sposób przygotowania: Gruszki umyj i pokrój. Polej je sokiem z cytryny, żeby zachowały kolor.  W tym czasie zagotuj wodę z cukrem i octem, na wrzątek wrzuć owoce.  Gotuj je ok. 4 minut i odstaw do przestudzenia.  Gdy wystygną, przełóż gruszki do wyparzonych słoików (nakrętki też się wyparza) i zalej zalewą.  Wrzuć kilka goździków i dokładnie zakręć słoiki. Pasteryzuj je przez kilka minut...

  • Zmniejszenie spożycia mięsa może być sposobem na zgrabną sylwetkę - wynika z pracy brytyjskich naukowców, którą publikuje pismo "American Journal of Clinical Nutrition". Fot. 123RF/Picsel Naukowcy z Imperial College w Londynie, badając ok. 380 tys. dorosłych osób, zauważyli, że regularne jedzenie mięsa ma związek z przybieraniem na wadze, nawet wówczas, gdy nie zwiększamy liczby spożywanych kalorii. Największy wpływ na masę ciała okazały się mieć przetworzone produkty mięsne - np. kiełbaski...

  • Hummus to mus!

    ...również porcja sycącego białka, które buduje nasze ciało - mięśnie, narządy wewnętrzne, skórę. W stugramowej porcji może go być nawet 18 g, podczas gdy w najbardziej "białkowych" kawałkach mięsa - piersi(...), majerankiem i trzema suszonymi śliwkami. Zdrowe, smaczne i mniej kaloryczne niż tradycyjny smalec! Pasta z polskiego bobu też świetnie sprawdzi się jako zamiennik mięsa, masła czy smalcu. Ma dużo białka...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Tradycyjny bigos z kiszonej kapusty

    .... Jeszcze gorący przełóż do wyparzonych słoików. Zakręć je i włóż do garnka. Zalej wodą  do 3/4 wysokości słoików i gotuj godzinę dziennie przez dwa dni. Superbakteria szaleje! Jak się chronić?

  • Już za chwilę zawita do nas wiosna, a co za tym idzie nasze potrawy wzbogacone zostaną o ogromną dawkę świeżych witamin, na naszych talerzach pojawią się smaczne nowalijki- wiosna to istny raj dla osób nie jedzących mięsa. Fot. 123RF/Picsel Wszystkich tych, którzy nie lubią lub też ze względu na przekonania odraża sama myśl o skosztowaniu wyrobów mięsnych, mamy dobrą wiadomość, mianowicie już 20 marca będziemy obchodzić światowy dzień bez mięsa. Promowanie wegetarianizmu Okrągłe 25 lat...

  • Chutney wiśniowy

    Chutney to gęsty sos, który przyrządza się ze świeżych owoców i warzyw z dodatkiem przypraw. Pasuje do mięs i serów.

  • Mrożenie jest idealnym sposobem na przechowywanie mięsa. W ten sposób znacząco wydłużamy jego przydatność do spożycia oraz zachowamy jego naturalny smak. Warto jednak wiedzieć, w jaki sposób powinno się prawidłowo mrozić i rozmrażać tego typu produkty. Fot. 123RF/Picsel Do naszych zamrażarek nierzadko trafiają zbyt duże porcje obiadowe lub produkty, których nie zdążyliśmy zjeść, a chcielibyśmy uchronić je przed zepsuciem. Wiele osób stara się również w ten sposób maksymalnie wykorzystać...

Zdjęcia na temat: mięsa do słoików
Wideo na temat: mięsa do słoików
  • Gwiazdy przyznają się do bycia "słoikiem"

    Przed kamerami "Dzień Dobry TVN" gwiazdy zdradziły dziennikarce TVN Agnieszce Jastrzębskiej, czy są "słoikami". - Oczywiście, że jestem słoikiem - przyznała Natalia Siwiec. Barbara Kurdej-Szatan zdradziła, że dostaje od rodziny słoiki z przetworami, mięsem oraz pierogami. - Babcia mi robi zupki i obiadki, jestem słoikiem i się świetnie czuję jako słoik, bardzo mi się to podoba - zapewniła Weronika Książkiewicz.