• Informacje na temat:

    mielony z sosem z zasmażki

Przepisy na temat: mielony z sosem z zasmażki
  • Mięso z sosem cebulowo-jabłkowym

    Składniki: 8 małych kotletów schabowych 5-6 łyżek masła 2 czerwone cebule 2 jabłka 2 szkl. bulionu warzywnego 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżeczka zasmażki błyskawicznej Sól mielony czarny pieprz  natka pietruszki do dekoracji Przygotowanie: Kotleciki opłucz, wytrzyj do sucha. Na dużej patelni rozgrzej masło. Włóż kotlety. Smaż je ok. 10 minut. Od...

  • Zasmażka jasna i złota - najlepsze do podprawiania zup i sosów:)

  • Lazania z mięsem mielonym i pomidorami

    Zaskocz rodzinę i zamiast zwykłych kotletów zrób danie, które ją olśni kolorami i wyjątkowym smakiem

  • Kto powiedział że hamburger musi być podawany w bułce?

  • Patelnia ryżowo-mięsna

    ...dodać do mięsa, dodać posiekaną pietruszkę, polać sosem.         Czas przygotowania 40 minut Jedna porcja zawiera 3310 kJ/791 kcal...

  • No, tutaj problem jest taki, że gęściochy jeden lubi, drugi zaś nie za bardzo…jednak w tym wykonie jest sto na sto

  • Zapiekaneczki

    Z mięsem mielonym i makaronem.

  • Tania i super smaczna przekąska.

  • Cukiniowa musaka z wołowiną

    .... Ostatnią warstwę powinny stanowić warzywa. Zalej sosem, posyp resztą sera. Zapiekaj 50 min w 180 st.

  • Wyrób sobie swoje zdanie ;)

Artykuły na temat: mielony z sosem z zasmażki
  • Z mielonego mięsa

    ...pomidorowego, 0,5 l gęstego soku pomidorowego, 2 łyżki jasnej zasmażki błyskawicznej, 1 gałązka szałwii, 2 kulki mozzarelli (po 12,5 dag), listki szałwii i selera do dekoracji. Ziemniaki obrać, gotować 15- -20(...) żaroodpornej formy. Zalać przygotowanym sosem. Ser mozzarella odcedzić z zalewy i pokroić w plasterki. Ułożyć na wierzchu zapiekanki. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 15 minut. Przed...

  • Ten pomysł na burgery zachwyci nie tylko amatorów warzyw, ale i prawdziwych mięsożerców. Burgery marchewkowe z dodatkiem aromatycznych przypraw, nasion i orzechów to znakomita przekąska lub kolacja. Składniki:- 2-3 łyżki masła klarowanego- 2 plastry korzenia imbiru- 3 plastry świeżej kurkumy- 8 młodych marchewek- 3 łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej- bułka tarta orkiszowa do obtoczenia - słodszy olej- mieszanka pestek słonecznika/dyni/ pokrojonych orzechów lub migdałów- pęczek zielonej...

  • Domowy sos serowy

    Gesty i kremowy sosu serowy lubi chyba każdy! Jego miłośnikami są zwłaszcza dzieci, które przepadają za makaronem z takim sosem. Sos nadaje się doskonale do zapiekanek lub lasagne. Wzbogaci smak grillowanego mięsa, i będzie świetną omastą do gotowanych brokułów, szparagów lub kalafiora. Sos zrobi nawet początkujący kucharz, a do jego przygotowania można wykorzystać resztki serów, nawet te nieco...

  • Kotleciki schabowe to idealny pomysł na obiad dla zapracowanych. Składniki: - 400g schabu środkowego - 1 łyżka delikat do mięs - 1 czerwona papryka średniej wielkości - 2 ząbki czosnku - 1 cebula średniej wielkości - 50ml oliwy z oliwek - 100ml śmietany - 1 kostka paprykowa knorr Sposób przygotowania: 1. Paprykę cebule i czosnek pokrój w mniejsze kawałki podsmaż w na rozgrzanej oliwie przez około 5 minut całość podlej śmietaną i szklanka wody, dodaj kostkę paprykową, całość duś...

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    Można przyrządzić z niego nie tylko klasyczne kotlety z cebulką. Warto skusić się też na inne regionalne potrawy - pulpety, klopsy i pieczenie.

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Makaronowe rozmaitości

    Znudził ci się makaron z sosem? Wypróbuj nasze pomysłowe dania.

  • Bardzo szybki przepis na wykwintna sałatkę. Wystraczy 20 minut alby wyczarować to wspaniałe danie. Składniki: 2 duże filety ze śledzia norweskiego 2 łyżki kwaśnej śmietany rukola 2 łyżki posiekanego szczypioru Łyżka ziaren słonecznika sok z 1 cytryny olej słonecznikowy kromka razowego chleba Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dokładnie opłukać. Podzielić na mniejsze części. 2. Zmiksować śmietanę, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i 2 łyżki oleju słonecznikowego....

  • Dziś ryby mają głos!

    ...i cukinię obierz, umyj, a następnie zetrzyj na tarce. Warzywa wymieszaj i zeszklij na maśle (1-2 łyżki), przypraw je solą oraz pieprzem (ziołowym i świeżo mielonym czarnym). Podsmażone warzywa przełóż do żaroodpornego naczynia, a na nich ułóż rybę. 3. Przygotuj sos. Zagotuj śmietankę, dodaj starty żółty ser oraz zasmażkę z masła i mąki. Przypraw solą i pieprzem. Sosem polej rybę, wstaw do...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...