• Informacje na temat:

    mielony surowy boczek z marchewką i parzony

Przepisy na temat: mielony surowy boczek z marchewką i parzony
  • Fantastyczny smak i aromat. Na ciepło lub na zimno.Serdecznie polecam:)

  • Cóż zachwalać nie będę mimo,że jest pyszny,ale nie dla dbających o linię. Ja uważam ,że plasterek nie zaszkodzi ,więc polecam:)

  • Kawałki boczku, uwędzone sposobem domowym, w garnku.

  • I w mieszkaniu możemy uwędzić sobie boczki lub inne wędliny. Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk/brzoza.

  • Dla miłośników surowych dań:)

  • Jest proste i tanie można podawać na desce z wędlinami. Jest pyszny.

  • Bardzo smaczny baleron, parzony, nie wędzony.

  • Mielone z delikatnie słodkim posmakiem dzięki dodanej marchewce i bułce mlecznej. Pysznie smakują z lekko pikantnymi surówkami, buraczkami czy warzywami z zalewy octowej.

  • Mielone z kabaczkiem,ryżem i marchewką,taka pyszna kombinacja poleca się na obiad :-)

  • jest pyszny, a podany z żurawiną to poezja!

Artykuły na temat: mielony surowy boczek z marchewką i parzony
  • Nasyć się latem

    ...posiekanego, sól, świeżo zmielony pieprz Sos migdałowy: 90 g zblanszowanych migdałów bez skórki, 1 ząbek czosnku drobno posiekany, świeża bułka, np. kajzerka, bez skórki, porwana na mniejsze kawałki(...) chleba, 20 g orzechów laskowych drobno posiekanych, 1 łyżka oliwy, sól, świeżo zmielony pieprz Rozgrzej piekarnik w funkcji grill do 200°C. W rondlu rozpuść masło, dodaj mąkę i mieszaj 2-4 minuty do...

  • Pulpeciki z marchewką i migdałami to proste, szybkie acz wykwintne danie. Składniki: - 400g mięsa mielonego wieprzowego - 2 łyżki migdałów w plastry - 1 marchewka - 1 kostka paprykowa - 100 ml śmietany Sposób przygotowania: 1. Marchewkę objesz pokrój w 2 mm plastry a następnie w cm długości paski 2. Marchewkę i migdały pomieszaj z mięsem mielonym dopraw je do smaku odrobina soli i czarnego pieprzu uformuj z nich mięsne kulki jak najmniejsze. 3. Kulki oprósz w mace obsmaż na...

  • Młoda kapusta

    ...kapusty, 2 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego, ziele angielskie, 2 listki laurowe, pieprz ziarnisty, pieprz mielony, sól, cukier, 2 łyżki oleju, świeży tymianek Przygotowanie: Mięso umyj, pokrój(...). W trakcie duszenia mieszaj od czasu do czasu. Na 5 minut przed końcem gotowania dodaj pokrojone pomidory oraz posiekany koperek. Dopraw cukrem, solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Danie podawaj...

  • Śledź to jedno z najlepszych źródeł przyswajalnego białka, jest także bogaty w witaminy A, D, E oraz B6 i B12, wszytsko to sparwia, że zbawiennie wpływa na nasz organizm. Składniki: 2 filety świeżego śledzia norweskiego 20 ml śmietany 33% Szklanka mleka 10 cebulek szalotek 1 jajko Kilka gałązek natki pietruszki Kilka gałązek koperku Kilka gałązek estragonu lub łyżka suszonego Garść liści szpinaku Ocet jabłkowy oliwa z oliwek 2 duże ząbki czosnku 100 g małych marchewek...

  • Marchew najczęściej jemy pod postacią surówki, jako dodatek do zup lub po prostu na surowo. Jest to jeden z pierwszych stałych pokarmów jakie podaje się małym dzieciom. Jakie właściwości ma marchewka i dlaczego jest ona tak ważna w naszej codziennej diecie? Przekonaj się sam! Fot. 123RF/Picsel Podczas II wojny światowej w Anglii marchew stała się jednym z podstawowych produktów żywieniowych. Rząd Brytyjski zachęcał mieszkańców do sadzenia tego warzywa w swoich ogródkach i do gotowania z niego...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Przepis na surowe ciasto według Joanny. Co sądzisz o jej pomyśle? Ciasto250 g mąki220 g brązowego cukru225 g roztopionego masła1 łyżeczka wanilii2 łyżki mleka1 łyżeczka soli2 opakowania gorzkiej polewy czekoladowej 2 opakowania mlecznej polewy czekoladowej (polewy do wyboru, można użyć dowolnych) Z czekoladowymi markizami4 czekoladowe markizypatyczki do lizakówkolorowa posypka do dekoracji Z masłem orzechowymfolia aluminiowa3 łyżki masła orzechowego3 ciastka zbożowe Z pistacjamisolone...

  • Ciasto parzone przekładane kremem czekoladowym. Ciasto250 ml wody225 g masła170 g mąki pszennejszczypta soli220 g orzechów laskowych 5 jaj Krem100 g mlecznej czekolady50 g gorzkiej czekolady500 g serka mascarpone Ganache100 ml śmietany 30%100 g mlecznej czekolady Ozdoby50 g gorzkiej czekoladyzłote ozdoby cukrowe Złożeniekakao naturalne CiastoZagotować wodę z masłem (masło ma się rozpuścić). Dodać mąkę i szczyptę soli. Mieszać, gotując na małym ogniu. Przerwać, gdy masa będzie jednolita i...

  • Ciasto parzone przekładane kremem z nutą wanilii i frużeliną malinową. Ciasto125 g masła1 szklanka wody1 szklanka mąki pszennej10 jaj (rozmiar M)masło do wysmarowania blachymąka do oprószenia blachy Frużelina2 garście malin1 szklanka wody1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem6 szklanek mleka 150 g drobnego cukru do wypiekówaromat waniliowy1 jajko4 żółtka40 g skrobi ziemniaczanej20 g mąki pszennej350 g masła w temperaturze pokojowej 30 g drobnego cukru do wypieków1½ szklanki czerwonych porzeczek...