• Informacje na temat:

    mielony ala golabki

Przepisy na temat: mielony ala golabki
  • Składniki: 0,5 kg mielonego mięsa,0,5 kg ryżu, 3 pomidory, 0,5 kg pieczarek, 2 cebule, sól, pieprz, maggi do smaku i bardzo dużo majeranku, kapusta, a najlepiej dwie małe.

  • smaczne danie obiadowe

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    ...dzień - pusto, wyżarł. Trochę powrzeszczałam, ale w końcu musiałam przygotować coś innego. Ustalały panie z księżmi, co będzie na obiad? - Kiedyś proboszcz pyta: "Co będzie jutro na obiad?". Mówię...

  • Gdy nie ma czasu na gołąbki serwuję oto te pulpety

  • Grzyby! Dary naszych lasów

    ...np. z ryżem. Wartość odżywcza 1 porcji 215 kcal; Białko 8,5 g/Tłuszcz 3,8 g/Węglowodany 0,9 g Maślaki z kalafiorem Składniki na 4 porcje: kalafior; 15 maślaków; pół bochenka czarnego chleba; szklanka mleka; 8 jaj; 100 g żółtego sera; sól i pieprz do smaku. Dekoracja : 5 maślaków; 5 różyczek kalafiora; natka pietruszki; tłuszcz do wysmarowania formy. 1. Namoczony w mleku i mocno odciśnięty...

  • Golabki

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ...- gotowana wątróbka i nerki wieprzowe, posiekane, a następnie owinięte w jelita wieprzowe, lub kromki chleba z zacuscą - pastą z warzyw gotowanych w dużej ilości oleju, często wspaniale pikanntą i salată(...) w okresie świąt Bożego Narodzenia jest piftie - bardzo smaczna galaretowa wieprzowa zupa z czosnkiem. Wegetarianie mogą spróbować ciorby de legume - zupy jarzynowej. Pięciogwiazdkowe sarma Choć...

  • dobre na kazda okazje

  • szybko i smacznie

  • Pyszniutkie golabeczki, z powodzeniem zastepuja te tradycyjne

Artykuły na temat: mielony ala golabki
  • Te mielone cię zachwycą

    ...). Gołąbki układać w szerokim rondlu, wyłożonym na dnie kilkoma liśćmi kapusty. Zalać gorącym bulionem i dusić pod przykryciem ok. godziny. Odrobinę wywaru rozmieszać z mąką, dodać do sosu pomidorowego(...). Mięso przełożyć do dużej miski, wymieszać ze wszystkimi składnikami (łyżkę oliwy zostawić). Można dolać 1 lub 2 łyżki wody, gdyby masa okazała się zbyt ścisła. Patyczki do szaszłyków zalać wodą...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Miel i smaż

    ...hamburgerów, chilli con carne i jako dodatek do kotletów mielonych. Wieprzowe: najlepsze do gołąbków i jako podstawa klopsów i kotletów mielonych. Dobrze sprawdza się w sosie bolońskim do spaghetti czy lasagne. Pieczarki nadziewane mielonym Składniki na 4 porcje: 8 dużych pieczarek, 30 dag mielonego mięsa drobiowego, 1 cebula, 1/2 czerwonej papryki, 1 szkl. przecieru pomidorowego, 5 łyżek...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Księga smaków: Kasza jaglana

    Polana masłem albo oliwą, z dodatkiem twoich ulubionych przypraw lub ziół, stanowi smaczny i pełnowartościowy posiłek nawet bez towarzystwa warzyw czy mięsa.

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Domowe nie znaczy zdrowe

    Kuchnia polska kojarzy się raczej z ciężkostrawnymi potrawami. Dbając o zdrową dietę nie trzeba z nich rezygnować, a modyfikować. - Wystarczy, że kotlet obtoczymy w panierce z płatków i upieczemy, a nie usmażymy - radzi psychodietetyk Elżbieta Lange.

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Czy warto przejść na wegetarianizm?

    ...cieplarnianych, lotnictwo jest odpowiedzialne zaledwie za 2 proc. takich gazów. Skutkiem globalnego ocieplenia może być wzrost poziomu mórz i oceanów o 5-9 m i zalanie np. Nowego Jorku czy Szanghaju. Nie(...). Dlatego nie jedzą np. sałaty, marchwi, kalafiora, bo naraża to warzywo na wyginięcie. Bywa, że frutarianie jedzą tylko te owoce, które spadły na ziemię. Witarianie nie dopuszczają, by potrawy były...

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...