• Informacje na temat:

    mielonka w sloikach jak dlugo gotować

Przepisy na temat: mielonka w sloikach jak dlugo gotować
  • Domowa mielonka w słoiku Nic nie może równać się ze smakiem domowych potraw. Domowa mielonka słoikowa to jest właśnie to :) Pyszna kiełbasa z galaretką i smarowidełkiem w postaci tłuszczyku, a co ważne, bez "dziwnych dodatków" - jedynie naturalne zioła i przyprawy. Prawdziwa kiełbasa słoikowa, którą z powodzeniem można przygotować w domu. Mielonka - wypróbowany przepis. Zapisujcie i ulepszajcie go oczywiście :) Polecam!

  • Wiele i wielu z nas pamięta z czasów dzieciństwa wędlinę ze słoików. Swojego czasu u mnie w domu taka była robiona w zastępstwie cienkiej kiełbasy. Na szczęście nie skończyło się tak, jak z napoleonkami bez pieczenia , które po pewnym czasie wyszły mi bokiem. Mielonka ze słoików pozostaje jednym z moich niezmiennych hitów, które przygotowuję regularnie. Jest to jedna z prostszych do wykonania wędlin, które w dodatku są przepyszne i myślę, że poradzi sobie z nią nawet totalny laik. Lubią ją...

  • Z przepisu wychodzi 8 słoików 500 ml

  • Jak ugotować ryż, by nie był za twardy, nie sklejał się? Tajemnica tkwi w ilości wody, temperaturze i przykryciu.

  • Skoro to przepis Gregorhspeeda to wchodzę. Sprawdzony polecam.

  • przypadkowo natrafiłam na szynkowar, który oczywiście kupiłam i to jest moja pierwsza "produkcja". Nawet nie wiedziałam, że taka mała rzecz może tak cieszyć. Moja koleżanka powiedziała, że ona szynkowar to ma już z 20 lat i jest zadowolona. Szynka i karczek już się peklują więc jak będą gotowe to też tu zamieszczę :)

  • Gotowane jajka goszczą na rodzinnym stole przez cały rok ale w Wielkanoc są na honorowym miejscu. Nie możemy w tym dniu na świątecznym stole postawić jajka z pękniętą skorupką, przez którą wypłynęło białko. Oto kilka "babcinych" sposobów by uchronić się przed taką wpadką.

  • Bardzo smaczna mielonka, prosta w wykonaniu, idealna do kanapek. Możemy ją robić w osłonkach barierowych termokurczliwych jak i również w szynkowarze czy w słoiczkach.

  • Smaczny pomysł na "Jak gotować warzywa by nie traciły witamin"

  • Kolejna konserwa w słoiku, mielonka kanapkowa, bez użycia peklosoli, użyłam mielonej soli himalajskiej, różowej, naukowo stwierdzonej za najzdrowszą sól na ziemi. Mielonka jest smaczna, tyle że nie jest taka różowa jak mielonka z użyciem peklosoli.

Artykuły na temat: mielonka w sloikach jak dlugo gotować
  • Chcąc zachować smak gorących, wielu z nas przygotowuje przetwory i weki. Niestety, czasem zdarza się, że po otwarciu słoika naszym oczom ukaże się pleśń. Co zrobić, aby uniknąć takiej sytuacji? Fot. 123RF/Picsel Szczelne zamknięcie w lodówce lub zamrożenie mogą nie być wystarczające, jeśli chcielibyśmy zachować nasze dżemy, chutney'e i marmolady na więcej niż parę dni (lub tygodni). W takim przypadku pozostaje nam jedynie pasteryzacja gotowych produktów. Jak wybrać słoik? Odpowiedni słoik...

  • Na rynku alkoholowym, mamy dostęp do szerokiej gamy trunków. Najczęstszym wyborem, którego dokonujemy w sklepie, są wina. Preferujemy je ze względu na szerokie zastosowanie – można je pić do obiadu lub kolacji, bez okazji jako deser, ewentualnie używać jako składnik do gotowania. Fot. 123RF/Picsel Gotowanie z alkoholem, choć może wydawać się trudne, wcale takie nie jest. Najlepiej zaopatrzyć się w taki napój, który lubimy - czerwone, półwytrawne wino, biały, słodki Muskat a może po prostu...

  • Ryż, cały czas popularny w Polsce, jest składnikiem większości posiłków w Japonii. Czy spożywanie go w dużych ilościach w Kraju Kwitnącej Wiśni, gdzie ludzie słyną z długowieczności i dobrego zdrowia, jest przypadkiem ? Fot.123rf Ryż posiada wiele dobroczynnych właściwości. Jest przede wszystkim lekkostrawny, dlatego może być spożywany przez dzieci i osoby starsze. Nie obciąża żołądka i często jadany jest przy okazji zatruć pokarmowych. Odchudza i... Ryż jest świetnym składnikiem diety,...

  • Prawidłowo ugotowany makaron nie skleja się, jest sprężysty, miękki, ale jednocześnie lekko twardawy. Choć może wydawać się to nieco przesadzone, ugotowanie makaronu to niemal sztuka. Dlaczego? Gotując makaron z przyzwyczajenia popełniamy wiele błędów. Oto najpopularniejsze z nich, przez które możecie całkowicie zrujnować ulubione danie. Dolewanie do wody oleju lub oliwy Ten prosty trik z logicznego punktu widzenia nie ma żadnego uzasadnienia. Prawdopodobnie powodem był fakt, że większość...

  • Jeżeli wyjeżdża się na wakacje kamperem, zwykle w grę wchodzi głównie samodzielne gotowanie. Co zrobić, aby gotowanie w samochodzie kempingowym zajmowało mniej czasu i było mniej uciążliwe? Poznaj trzy sprawdzone porady. Fot. Adobe Stock 1. Przygotowanie weków z obiadami Jest to opcja dosyć czasochłonna, jednak gdy przygotowuje się przed wyjazdem weki z pasteryzowanymi zupami i gulaszami, codzienne gotowanie w kamperze zajmie jedynie kilkanaście minut. Gotową zupę wystarczy podgrzać na...

  • Gotowanie sypkich produktów w woreczkach jest ogromnym ułatwieniem dla wielu gospodyń. Jednak specjaliści do spraw żywienia alarmują, że w ten sposób możemy sobie zaszkodzić. Dlaczego powinniśmy uważać na tego typu produkty? Fot. 123RF W dzisiejszych czasach większość z nas chce odżywiać się możliwie najbardziej zdrowo i ekologicznie. Dbamy o to, aby do naszego pożywienia nie trafiały niepożądane związki chemiczne ani substancje, które mogłyby negatywnie wpływać na nasz organizm. Jednak...

  • Gotowanie sypkich produktów w woreczkach jest ogromnym ułatwieniem dla wielu gospodyń. Jednak specjaliści do spraw żywienia alarmują, że w ten sposób możemy sobie zaszkodzić. Dlaczego powinniśmy uważać na tego typu produkty? Fot. 123RF/Picsel W dzisiejszych czasach większość z nas chce odżywiać się możliwie najbardziej zdrowo i ekologicznie. Dbamy o to, aby do naszego pożywienia nie trafiały niepożądane związki chemiczne ani substancje, które mogłyby negatywnie wpływać na nasz organizm....

  • Gotowanie sypkich produktów w woreczkach jest ogromnym ułatwieniem dla wielu gospodyń. Jednak specjaliści do spraw żywienia alarmują, że w ten sposób możemy sobie zaszkodzić. Dlaczego powinniśmy uważać na tego typu produkty? Fot. 123RF W dzisiejszych czasach większość z nas chce odżywiać się możliwie najbardziej zdrowo i ekologicznie. Dbamy o to, aby do naszego pożywienia nie trafiały niepożądane związki chemiczne ani substancje, które mogłyby negatywnie wpływać na nasz organizm. Jednak...

  • Tadeusz Barowicz, autor wielu kulinarnych bestsellerów, zaprasza do wspólnego nowoczesnego gotowania. W kombiwarze można przygotować pełny obiad w zaledwie 30 minut, jednocześnie przygotować mięso, warzywa i ryby, a do tego ograniczyć tłuszcz i zachować smak produktów. Warto wykorzystać wszystkie możliwości urządzenia i przyrządzić w nim szybkie przekąski, takie jak pieczarki nadziewane wędliną, a nawet pasztet z jarzyn. A może wolisz doskonałe zapiekanki - ze szpinakiem, pomidorami, cukinią...

  • Dlaczego tak dużo osób robi wędliny w domu? A dlatego, że w sklepach coraz częściej mamy do czynienia z produktami wędlinopodobnymi. Tyczy się to również konserw w słoikach. Fot. 123RF/Picsel Wędliny, choć wyglądają zachęcająco w sklepach, po kilku dniach spędzonych w lodówce tracą aromat i świeżość. W przypadku konserw w słoikach nie mamy pewności, co tak naprawdę się w nich znajduje. Dlaczego więc nie pokusić się o przygotowanie ich samodzielnie? To zbyt trudne? Nic bardziej mylnego! Wbrew...