• Informacje na temat:

    mielone z kaszą

Przepisy na temat: mielone z kaszą
  • Zupy z kaszą

    ...wykorzystaj np. do farszu na pierogi albo pokrój i dodaj do zupy. Minestrone z kaszą perłową Sposób przygotowania 1. Mięso mielone wyrób z płatkami i jajkiem. Przypraw solą i pieprzem. Z masy(...). Gotuj 20 min.  2. Jabłka obierz, oczyść, dodaj do zupy. Wsyp bulion. Gotuj jeszcze ok. 10 minut. Wyjmij trochę dyni, resztę zupy zmiksuj. Przypraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Posyp kaszą...

  • Smaczna odmiana mielonego, należy pamiętać aby dobrze je doprawić, polecam :-)

  • Chrupiące mielone z kaszą gryczaną

    Prosty przepis na pyszny obiad

  • Prawie tradycyjne mielone ale z kaszą gryczaną. Prawie gołąbki ale bez kapusty. Smaczne zarówno na ciepło jak i zimno.

  • Pulpeciki z kaszą kuskus

    Delikatne, bezmięsne pulpeciki

  • Na obiad idealne ;D

  • Schabowe roladki nadziewane pikantną kaszą

    Sposób przygotowania Do ugotowanej kaszy dodaj przecier pomidorowy, mieloną paprykę oraz pieprz. Piekarnik nagrzej do 180°. Mięso pokrój na 6 kawałków, cienko rozbij i posmaruj ugotowaną kaszą jaglaną. Zwiń i przełóż do woreczka do pieczenia. Woreczek zamknij i ułóż na blaszce piekarnika. Mięso piecz przez 40 minut. Na patelni zeszklij cebulę, dodaj pokrojone w drobną kostkę ogórki kiszone oraz...

  • Przepis wart wypróbowania: "Mielone z kaszą jaglaną"

  • Grzybowa z kaszą perłową

    Przyprawiona lubczykiem i pieprzem

  • Smaczny pomysł na "Chrupiące mielone z kaszą gryczaną"

Artykuły na temat: mielone z kaszą
  • Hreczanyki, czyli kotlety mielone z kaszą gryczaną i mięsem

    ...1. Do wrzącej, osolonej wody wrzuć woreczek kaszy gryczanej i gotuj ok. 10 minut. Chodzi o to, aby jej nie rozgotować. 2. Kaszę odcedź i pozostaw do przestygnięcia. Następnie dodaj mięso mielone, jajko, posiekaną cebulę i czosnek. Całość dopraw solą i pieprzem. 3. Z masy formuj kotlety tak, jak mielone i obtaczaj je w bułce tartej. Smaż z obu stron na oleju. 4. Składniki na sos wymieszaj...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Papryka faszerowana kaszą kuskus

    ...mięso mielone. Całość smaż na małym ogniu. Do usmażonego już mięsa dodaj gotowy kuskus i dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Papryki umyj i osusz. Z każdej odetnij kapelusz...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Nasza kasza gryczana

    ...posiekaną kapustę pekińską, wymieszaj, przykryj i gotuj, co chwilę mieszając i odparowując nadmiar płynu. Dorzuć szpinak i podgrzewaj, aż zmięknie. Podawaj gorące!  Pierogi z kaszą i twarogiem  Wyrób...

  • Kasza gryczana to symbol polskiej kuchni. Nadaje się nie tylko do gołąbków i kotlecików. Świetnie sprawdza się również w roli sycącego dodatku do letnich sałatek. Fot. 123RF/Picsel Kasza gryczana, z powodu jej rozgrzewających właściwości, jest ceniona w medycynie ludowej. Odwar z kaszy gryczanej to naturalne lekarstwo, które pozwala uporać się z różnego rodzaju problemami układu trawiennego. Warto jeść kaszę gryczaną nie tylko dlatego, że świetnie komponuje się z sosami, mięsem czy surówkami....

  • Mięso mielone w bakłażanie

    Pomysł na szybki i smaczny obiad.

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Pierogi z kaszą i serem

    Przygotowanie: Z mąki, jaja, szczypty soli i wody zagniatamy ciasto na pierogi. Formujemy kulę, owijamy w folię spożywczą i odstawiamy na pół godziny....

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...