• Informacje na temat:

    mielone w piwie

Przepisy na temat: mielone w piwie
  • Sycylijskie calzone z mięsem mielonym

    Składniki: 1 op. gotowej mieszanki na pizzę 40 dag wołowego mięsa mielonego po 1 czerwonej i żółtej papryce 5 dag startego żółtego sera 1 duża cebula 1 puszka pomidorów krojonych 10 dag koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku po 2 łyżki posiekanej bazylii i szczypiorku oliwa oregano sól pieprz 30 ml wody 1 łyżeczka cukru Przygotowanie...

  • A może karp w innej odsłonie ?

  • Golonka w piwie

    Męska kuchnia.

  • Wypróbowany przepis na "Kiełbasa w piwie"

  • karp 1,3kg,włoszczyzna, 1/2kapusty włoskiej,2 cebule, ziele ang.,goździki,mielony imbir,sok i skórka z cytryny, kieliszek wytrawnego wina,szklanka ciemnego piwa, 2 łyżki startego piernika toruńskiego, po 5 dag rodzynek i płatków migdałowych,2 łyżki masła

  • Sprawdzony przepis na "Boczek w piwie"

  • Składniki na 4 osoby: 6 małych cykorii, 1 kg ziemniaków na puree, 20-25 plastrów szynki konserwowej, 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, 30 dag dojrzałego sera żółtego, sól, pieprz, majeranek, rozmaryn, oregano, papryka słodka, gałka muszkatołowa, tłuszcz do smażenia i posmarowania formy, mleko.

  • Wypróbowany przepis na "Golonki w piwie"

  • Pieczeń czosnkowa z piwną nutą

    Dla miłośników dań mięsnych

  • Pomysł na obiad.

Artykuły na temat: mielone w piwie
  • Gulasz z piwem i kawą

    Mięso pokroić na małe kawałki. Cebulę, czosnek, paprykę, marchew, oczyścić, pokroić w kostkę. Papryczkę chili posiekać. Mięso w kawałkach zrumienić na oleju. Przełożyć do miski. Włożyć mięso mielone, mocno podsmażyć, przełożyć. Na patelni krótko podsmażyć cebulę, czosnek, chili, paprykę i marchew, dodać mięso, doprawić solą, pieprzem i oregano. Przełożyć do dużego garnka, dodać koncentrat...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Żeberka w piwie

    Składniki: 8 żeberek olej Marynata: 2/3 szklanki jasnego sosu sojowego 1/4 szklanki sherry 1/4 szklanki białego octu winnego 1/3 szklanki cukru 2/3 szklanki piwa łyżka mielonego imbiru Połącz w garnku wszystkie składniki marynaty. Gotuj na małym ogniu, mieszając, około 10 minut, aż płyn odparuje do objętości 1,5 szklanki. Żeberka umyj, osusz i ułóż w misce. Zalej marynatą, obracając je kilka...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Kto miele rozpuszczalną kawę w młynku

    Beata i Artur Barcisiowie - nie stawiają przed sobą wielkich wyzwań, nie mają szalonych aspiracji, nie zmieniają siebie na siłę. Jest przecież dobrze tak, jak jest.

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • ​Babcine racuchy jabłkowe

    Zamiast wody i mleka możesz użyć piwa. Dobre będzie też z drożdżami zamiast proszku do pieczenia. Wówczas przed smażeniem ciasto odstaw do wyrośnięcia.

  • Znów ruszylismy w teren z Kamerą Smakera i dotarliśmy do... krakowskiego domu piwa - House of Beer. Zobaczcie naszą relacje Video. O piwie opowiadają Aldona Rosiek oraz Jadwiga Mech. Piwo z małego czy dużego browaru? Skąd pochodzą najlepsze piwa? Jak prawidłowo dobierać rodzaj piwa do potrawy? O tym wszystkim opowie Aldona Rosiek z House of Beer. W domu piwa... czyli wszystko o piwie na INTERIA.TV. Każde piwo jest inne i każde należy pić inaczej. Jak rozlewać oraz degustować różne gatunki...

  • W czeskiej kuchni

    U naszych południowych sąsiadów kuchnia powstała jako dodatek do piwa.

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...