• Informacje na temat:

    mielone jak zrobić

Przepisy na temat: mielone jak zrobić
  • Andrzej Polan i jego przepisy na idealne kotlety mielone

    W kuchni Andrzej Polan pokazał swój ulubiony przepis na idealne kolety mielone. Jakiego mięsa używa? Dlaczego do masy nie dodaje białek?

  • Kilka rad, które spowodują, że Wasze serniki będą idealnie upieczone. Jak przygotować składniki, w jakiej temperaturze piec i jak studzić po upieczeniu.

  • Spaghetti jak u włoskiej Mammy!

    ...doskonałą kuchnię malowniczej Italii. Jak przygotować takie specjały we własnych czterech kątach? Swoją przygodę z włoską kuchnią warto rozpocząć od sztandarowego spaghetti. Podpowiemy, co zrobić, by było smaczne jak u włoskiej Mammy. Do dzieła!

  • Krokant do dekoracji tortów można kupić w sklepie, ale taki domowy jest dużo smaczniejszy i pięknie pachnie.

  • Bulion kompostowy, czyli co zrobić z obierkami

    Maia Sobczak, blogerka kulinarna i autorka książek, w swym najnowszym wydawnictwie zawarła przepisy, które nauczą nas, jak wykorzystać wszystko "do ostatniego okruszka". Np. zamiast wyrzucać warzywne obierki można z nich ugotować kompostowy bulion, który będzie podstawą do wielu dań.

  • Lubisz oryginalność? Nudzą Cię zwykłe, białe kostki lodu w Twojej lemoniadzie? Zaskocz swoich znajomych tęczowymi kostkami! Oto pomysł jak je zrobić.

  • Arancini, crocchette, suppli - włoskie przekąski, które można zrobić w domu

    Arancini, crocchette, suppli - to znane włoskie przekąski, stały element szybkich posiłków zjadanych na mieście i wszelkich bufetów oraz pikników. Lepiej nie serwować ich wśród sałat i dodatków jako danie główne, ale w tak prosty sposób, jak robią to Włosi.

  • Krótki film jak przygotować masło czosnkowe.

  • Jak zrobić chrupiące placki ziemniaczane?

    Ładny kolor: placki ziemniaczane po usmażeniu nie ściemnieją, jeśli do ciasta dodasz startą marchewkę. Wystarczy 1 mała na ok.1 kg ziemniaków. Innym sposobem jest dodanie 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia albo łyżki mielonego twarogu. Lepszy smak: można go wzbogacić posiekanym chili, wędzonym łososiem. Do ciasta warto dodać łyżkę śmietany, placuszki będą wtedy bardziej puszyste. Jeśli...

  • Zastanawiałeś się kiedyś jaki jest sposób by kostki lodu były klarowne i przejrzyste? Recepta na to jest niezwykle prosta.

Artykuły na temat: mielone jak zrobić
  • Jak zrobić idealną kawę?

    Kawa jest z pewnością jednym z najpopularniejszych napojów na świecie. Według najnowszych szacunków pija ją codziennie ok. 85 proc. Europejczyków i 73 proc. Polaków. Przeszło 50 proc. rodaków sięga zaś po nią przynajmniej dwa razy w ciągu dnia. Wielu z nas nie wie jednak, jak należy ją przygotowywać „zgodnie ze sztuką” – tak, aby w trakcie parzenia wydobyć z niej wszystkie walory. Oto kilka...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Jak wykorzystać ziemniaki z obiadu?

    .... Dodaj cebulkę zrumienioną z boczkiem. Masę przypraw, uformuj z niej kulki i wrzucaj je na rozgrzany głęboki olej. Gdy knedle zezłocą się, są gotowe! Z masy możesz zrobić też koltety (jak tradycyjne mielone), opanierować je w bułce tartej i usmażyć na patelni na rozgrzanym oleju z masłem. Ziołowe kluseczki Postawiłaś na kopytka? Możesz je tym razem nieco odmienić. Do przeciśniętych przez...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Bulion kompostowy, czyli co zrobić z obierkami

    Maia Sobczak, blogerka kulinarna i autorka książek, w swym najnowszym wydawnictwie zawarła przepisy, które nauczą nas, jak wykorzystać wszystko "do ostatniego okruszka". Np. zamiast wyrzucać warzywne obierki można z nich ugotować kompostowy bulion, który będzie podstawą do wielu dań.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Jak ujarzmić niesforne włosy

    Zimą szkodzą im nagłe zmiany temperatury, mała albo duża wilgotność, ogrzewanie, wiatr i mróz. Są suche, szorstkie i źle się układają. Jak sobie z tym radzić?

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel W wigilijny wieczór zapach aromatycznego makowca wita gości już od progu, wskazując drogę do zastawionego pysznymi potrawami stołu. Mimo że nie każdy jest jego fanem, ma on swoje stałe miejsce w bożonarodzeniowym menu. W jaki sposób mak wpływa...

  • Jak wygładzić spierzchnięte wargi?

    Po gorących pocałunkach przy chłodnej, wietrznej pogodzie, kiedy stwierdzisz, że twoje wargi są spierzchnięte, pomoże ci je wygładzić słodki peeling. Ten krem możesz zrobić samodzielnie z brązowego cukru, oliwy i mielonego cynamonu.

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...

Wideo na temat: mielone jak zrobić
  • Jak zrobić sos pomidorowy do greckich kotletów mielonych?

    Keftedes to danie prosto z Grecji. Piotr Ogiński zaprezentował krok po kroku jak przygotować te pyszne i zaskakujące w smaku kotlety mielone. Istotne są tu dodatki. Czerwona cebulka, feta, oliwki i świeże zioła to tylko część składników, które sprawią, że pulpety będą miały wyjątkowy smak. Jeśli marzą wam się greckie smaki, koniecznie wypróbujcie ten przepis! (Źródło: Kocham Gotować/ x-news)

  • Mielone krok po kroku. Przepis Anny Starmach i Szymona Czerwińskiego

    Jurorka "MasterChefa" Anna Starmach oraz uczestnik programu Szymon Czerwiński pokazali w kuchni "Dzień Dobry TVN", jak przygotować kotlety mielone. Jakie mięso jest najlepsze? Co zrobić, by nie były ani surowe w środku, ani zwęglone na wierzchu? Czy Czerwiński żałuje, że odpadł z programu? - Mój autorski program nigdy by nie powstał, gdyby nie "MasterChef" - zaznaczył.

  • W kuchni Andrzej Polan pokazał swój ulubiony przepis na idealne kolety mielone. Jakiego mięsa używa? Dlaczego do masy nie dodaje białek? – Białko za mocno ścina, ja lubię jak jest miękki i puszysty mielony – wyjaśnił. Kucharz zdradził również inne swoje triki na soczysty kotlet. Z czego składa się kotlet pożarski? – Ja zachęcam, żebyśmy sobie zrobili kotlecik rybny – dodał.