• Informacje na temat:

    mielone imbir limonka papryka

Przepisy na temat: mielone imbir limonka papryka
  • Hamburgery w domowej wersji

    Drobiowe z jogurtowym sosem 1. Czerstwą bułeczkę namocz w zimnej wodzie. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj posiekaną cebulę oraz odciśniętą bułkę. Wbij jajko. Wprost do masy przeciśnij przez praskę 3 ząbki czosnku. Dodaj sól, pieprz, mielony imbir i paprykę (do smaku).  2. Masę mięsną dobrze wyrób. Uformuj z niej 4 okrągłe kotlety. Spłaszcz je dłonią. Z obu...

  • Dla miłośników imbiru.Słodycz i ostrość w jednym kawałeczku:)

  • Kuchnia na cały tydzień

    ..., obrany czosnek i imbir posiekaj. Zalej wodą, dodaj ocet, sól i cukier. Gotuj chwilę, dodaj mąkę ziemniaczaną z zimną wodą. Zagotuj i zdejmij z ognia. Sos podawaj z szaszłykami.  Papryka pieczona Sposób przygotowania 1. Umyte papryki przekrój na połówki i wydrąż gniazda nasienne. Ryż ugotuj w osolonym wrzątku. Rozgrzej olej i zeszklij posiekaną cebulę. Dodaj mięso mielone, przypraw...

  • Pyszne wyśmienite kotlety mielone z szynką ,serem , papryką proste w wykonaniu bardzo pożywne. Polecam z ziemniakami i surówką

  • Szybkie obiady z różnych stron świata

    Grecka patelnia mięsno-fasolowa - 400 g fasolki szparagowej, - sól, - cebula, - łyżka oleju, - 500 g mieszanego mięsa mielonego, - pieprz, - słodka papryka, - puszka pomidorów, - 6 gałązek tymianku(...) Składniki na 4 porcje: - 1 limonka, - 3 papryczki chili, - 440 ml mleka kokosowego, - 1-2 łyżeczki pasty curry, - 15 g świeżego imbiru, - 200 g ryżu (z dodatkiem dzikiego ryżu), - 2 filety z kurczaka...

  • Jesli mialabym wymienic moje ulubione slodycze, to pierwsze miejsce od lat zajmuje nie czekolada albo ciasta lecz kandyzowany imbir, slodycz polaczona z ostroscia i lekkim kwaskiem cytryny to genialne i bardzo smaczne polaczenie. Z plynu, który pozostaje z kandyzowania mozna robic rózne napoje m.in likier imbirowy lub koktajle na bazie miodu i cytryny z wódka. Bez alkoholu smakuje równiez z tymi skladnikami na cieplo lub zimno. Imbir kandyzowany najczesciej jest...

  • Sekrety kuchni tajskiej

    ..., pikantna papryka, curry, owoce morza. W Tajlandii jada się mało ale często - sześć posiłków dziennie to norma. Bardzo istotne jest, w jaki sposób komponuje się poszczególne dania. Ma to związek ze sztuką(...) w krakowskim hotelu Radisson Blu, gdzie tajskie dania będą serwowane przez cały listopad. Przepisy kuchni tajskiej: Sajgonki Składniki: - grzybki mung, - por, - cebula biała, - kapusta biała, - imbir...

  • Prosta i na pewno o wiele zdrowsza wersja wody smakowej

  • Przepis wart wypróbowania: "Red imbir"

  • Kotlety mielone z marchewką i imbirem

Artykuły na temat: mielone imbir limonka papryka
  • Homar w sosie kokosowo-kolendrowym z krokietami ze słodkich ziemniaków i imbiru

    ...1. Aby przygotować krokiety, zetrzyj na tarce słodkiego ziemniaka i imbir. Przełóż do miski w proporcjach jedna-czwarta imbiru na jednego słodkiego ziemniaka. Dodaj szczyptę soli i wymieszaj.  2. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek aż będzie bardzo gorąca. Masa z imbiru i słodkich ziemniaków jest bardzo rzadka i trzeba ostrożnie nalewać ją na patelnię z gorącym olejem. Przewracaj krokiety na...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Klopsy z azjatycką nutą

    ...1. Do mięsa dodaj jajko, dwie łyżki sezamu, posiekaną natkę pietruszki, sos sojowy, imbir, mieloną paprykę chili oraz sok z cytryny lub limonki. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem i ewentualnie solą.  2. Wilgotnymi dłońmi uformuj z masy średniej wielkości kulki.  3. Na głębokiej patelni lub w rondlu rozgrzej olej. Włóż klopsiki, smaż na złoty kolor po trzy do pięciu minut z każdej...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • W poniedziałek Dzień Wegetarian

    ...naturalnego lub wędzonego, cebula albo por, przyprawy - kurkuma, kumin, papryka chili, pieprz, sól morska, świeży imbir, kilka zmielonych ziarenek kolendry, ząbek czosnku, 3 listki trawy cytrynowej - do smaku - oraz warzywa - brokuły 100 g, fasolka szparagowa 50 g, papryka żółta i czerwona, pęczek kolendry albo natki pietruszki. Do tego jeszcze sok z limonki i 2 łyżki oliwy z oliwek lub...

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • O, kurczę!

    ..., 2 łyżeczki suszonych płatków róży, 3 łyżeczki mielonych nasion sumaka, 3 łyżeczki mielonego cynamonu, 3 łyżeczki mielonego curry, 3/4 łyżeczki mielonego ziela angielskiego, 3/4 łyżeczki mielonego imbiru(...) skórki, 100 ml oliwy z oliwek, sok z 2 limonek + cząstki limonek do podania, 2 łyżeczki mielonej papryczki chili, 1 łyżeczka mielonego kuminu, 1 łyżeczka mielonej kolendry, 1 ząbek czosnku drobno...

  • Imbir to rodzaj intensywnej w smaku i rozgrzewającej przyprawy o szerokich zastosowaniach. Sproszkowany, wchodzi w skład popularnej przyprawy curry. Można go wykorzystywać w kuchni w świeżej i sproszkowanej postaci - będzie miał jednak inny smak i zastosowanie. Imbir sproszkowany i świeży są wykorzystywane do różnych dań. Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje imbiru Imbir w proszku, kupowany jak każda inna przyprawa, świetnie nadaje się do potraw słodkich - do pierników, szarlotek, ciast dyniowych...

  • Chana masala z ciecierzycą

    Jeśli zamierzasz podać danie z ryżem, ugotuj go zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstaw na bok, pod przykryciem.  W tym czasie na średnim ogniu rozgrzej duży garnek lub rondel. Wlej do niego 2 łyżki oleju kokosowego, wrzuć cebulę, czosnek, imbir i marchewkę. Dodaj po 1⁄4 łyżeczki soli i pieprzu. Dobrze wymieszaj. Przykryj garnek i gotuj danie, często mieszając, przez 4-5 minut lub do...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...