• Informacje na temat:

    mielone filety pieczone

Przepisy na temat: mielone filety pieczone
  • Świąteczne pieczenie z nadzieniem

    ...°C.  4. Podczas pieczenia mięso od czasu do czasu polewaj powstającym sosem. Na ostatnie 20 minut zdejmij folię i posyp tuszkę utłuczonym pieprzem. Ew. udekoruj świeżymi ziołami. Filety z jarmużem(...) w ścisłe roladki, ew. owiń bawełnianą nitką.  3. Zrolowane filety opanieruj w bułce tartej. Obsmaż na oleju. Ułóż w formie żaroodpornej, piecz w 170°C, aż się zrumienią.  Boczek rolowany...

  • Soczysty, dietetyczny filet

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ...usmaż na niej filety z kurczaka, odwracając i w razie potrzeby lekko podlewając odrobiną gorącej wody. Jeśli zostało ci trochę mieszanki miodowo-ziołowo-przyprawowej, którą natarłaś mięso, możesz...

  • Kotlety mielone nie zawsze musza być smażone

  • Filet w pomarańczach

    Sposób przygotowania 1. Pomarańcze sparz, wytrzyj, z jednej wyciśnij sok, drugą obierz i pokrój w plasterki. Filety z kaczki umyj, osusz. Skórę na filetach możesz naciąć ostrym nożem w grubą kratkę, ale tak by nie uszkodzić mięsa. Sól wymieszaj z rozmarynem i mielonym pieprzem. Mieszanką natrzyj mięso. Odstaw je na ok. 30 minut. 2. Na patelni rozgrzej smalec, włóż filety (skórą do dołu). Smaż ok...

  • Mięso mielone nieco inaczej. Łatwe w przygotowaniu i właściwie wielozadaniowe - na ciepło jako element obiadu, na zimno - jako dodatek do chleba lub do sałatek.

  • Torcik z cielęciny - Robert Sowa

    Torcik z pieczonej cielęciny z czosnkiem i tymiankiem przekładany musem jajecznym z kaparami i anchois oraz sosem z rzeżuchy - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Przygotowując te filety wzorowałam się na popularnej, imprezowej sałatce:). Zdrowo i kolorowo!

  • Kurczak w papilotach z komosą i owocami

    Mięso i owoce - któż z nas tego nie lubi? Dodatkowo, upieczone w pergaminowych papilotach jest soczyste i aromatyczne.

  • Szybkie i łatwe danie i bez tłuszczu (dla tych co liczą kalorie)

Artykuły na temat: mielone filety pieczone
  • Dziś ryby mają głos!

    Zapiekany mintaj Składniki na 4 porcje: 4 filety z mintaja, mała cebula, cukinia, 40 dag marchewki, cytryna, 1-2 łyżki masła, sól, pieprz czarny i ziołowy Na sos: 10 dag żółtego sera, szklanka słodkiej śmietanki, 1/4 kostki masła, 2-3 łyżki mąki 1. Filety z mintaja rozmroź wcześniej. Następnie umyj je pod strumieniem bieżącej wody, ułóż na ściereczce i osusz. Do osuszenia nie używaj...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Torcik z cielęciny

    Torcik z pieczonej cielęciny z czosnkiem i tymiankiem przekładany musem jajecznym z kaparami i anchois oraz sosem z rzeżuchy - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Torcik z cielęciny

    Torcik z pieczonej cielęciny z czosnkiem i tymiankiem przekładany musem jajecznym z kaparami i anchois oraz sosem z rzeżuchy - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Kurczak ze wschodu i zachodu

    Składniki na 4 porcje: 4 filety z kurczaka, 3 łyżki oleju, średnia cebula, 40 dag ananasa z puszki wraz z zalewą, 15 dag mieszanki warzyw (kiełki soi, papryka, bambus), 3 łyżki ketchupu, 2 łyżki sosu sojowego, łyżka koncentratu pomidorowego, łyżka sherry, łyżka miodu, 3 łyżki octu winnego, 1/2 drobiowej kostki rosołowej, łyżka mąki kukurydzianej, głęboka patelnia tzw. wok Przygotowanie: 1. Filety...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Księga smaków: Parmezan

    Piekarnik rozgrzej. W misce wymieszaj bułkę tartą z przyprawą włoską i tartym parmezanem. Filety z kurczaka zanurzaj w jajku, obtaczaj w mieszaninie z bułką tartą i układaj w naczyniu żaroodpornym. Piecz 35

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...