• Informacje na temat:

    mielone drobiowe do hamburgera

Przepisy na temat: mielone drobiowe do hamburgera
  • Hamburgery w domowej wersji

    Drobiowe z jogurtowym sosem 1. Czerstwą bułeczkę namocz w zimnej wodzie. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj posiekaną cebulę oraz odciśniętą bułkę. Wbij jajko. Wprost do masy przeciśnij przez praskę 3 ząbki czosnku. Dodaj sól, pieprz, mielony imbir i paprykę (do smaku).  2. Masę mięsną dobrze wyrób. Uformuj z niej 4 okrągłe kotlety. Spłaszcz je dłonią. Z obu...

  • Dziś poniosła mnie fantazja, ale efekt był wyśmienity. Nasz obiad był prawdziwą grą smaków i aromatów. Przygotowałam kotlety mielone z indyka o wyrazistej nucie barbecue, papryki oraz słodkim środkiem, w którym skryła się suszona śliwka. To finezyjne połączenie z pewnością nie raz zagości w naszym menu. Mielone świetnie smakują w towarzystwie surówki lub jako podstawa domowych hamburgerów.

  • Domowe hamburgery

    Składniki na 4 porcje: 40 dag mielonego mięsa wołowego, drobiowego lub mieszanego; 1 żółtko; 1 duża cebula; 1-2 dojrzałe pomidory; 1/4 główki sałaty lodowej; sól; pieprz; 4 bułki z sezamem do hamburgerów (lub zwykłe kajzerki); 4 łyżki majonezu; 2-3 łyżki oleju do smażenia.

  • Mielone z piersi kurczaka to świetne kotleciki dla każdego!

  • Piknikowe burgery

    Drobiowe z chili Oczyść z pestek i posiekaj papryczkę chili. Wymieszaj ją z 60 dag mielonego mięsa drobiowego. Masę przypraw do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem, startym imbirem, solą i pieprzem. Dodaj posiekaną kolendrę. Uformuj owalne hamburgery i usmaż je na rumiano rozgrzanym oleju. Jaglane z natką Ugotuj 2 szkl. kaszy jaglanej, odcedź ją i lekko przestudź. W tym czasie obierz...

  • Sprawdzony przepis na "Mielone kotlety drobiowe"

  • Prosty przepis na soczyste hamburgery, idealne na przekąskę.

  • Wiosenna surówka z młodej kapusty.

  • pyszne hamburgery domowej roboty

Artykuły na temat: mielone drobiowe do hamburgera
  • Miel i smaż

    Mięso mielone kojarzy się przede wszystkim z kotletami czy sosem do spaghetti. A gdyby pójść o krok dalej i nadać mu niepowtarzalnego, nieco orientalnego smaku? Zobacz, jakie to proste!

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Gotuj i chudnij

    ...wówczas rezygnować z kurczaka w sosie curry, hamburgera czy czekoladowego ciasta. Dieta to udręka? Mówisz: dieta i od razu widzisz wielką górę warzyw, które możesz jeść bez umiaru od rana do wieczora(...) ml bulionu wołowego , drobiowego lub wywaru z warzyw (najlepiej domowego), 1 kostka rosołowa, 75 g bagietki, 1-2 łyżki startego parmezanu. Przekrój cebulę na pół, a następnie pokrój w plasterki. Na...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Gotuj i chudnij

    ...wówczas rezygnować z kurczaka w sosie curry, hamburgera czy czekoladowego ciasta. Dieta to udręka? Mówisz: dieta i od razu widzisz wielką górę warzyw, które możesz jeść bez umiaru od rana do wieczora(...) wołowego , drobiowego lub wywaru z warzyw (najlepiej domowego), 1 kostka rosołowa, 75 g bagietki, 1-2 łyżki startego parmezanu. Przekrój cebulę na pół, a następnie pokrój w plasterki. Na dużej patelni...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Dobre mięso mielone powinno wyglądać świeżo i mieć różowo-czerwoną barwę. Co jednak w przypadku, gdy po kilku dniach zszarzeje? Czy nadal nadaje się do zjedzenia? Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone jest jednym z najpopularniejszych produktów spożywczych. Możecie wykorzystać je do przygotowania wielu potraw, w tym gołąbków, aromatycznego sosu bolońskiego lub tradycyjnych kotletów. Co oczywiste, w czasie zakupów staramy się wybierać mięso najwyższej jakości. Często zdarza się, iż starannie wybrany...

  • Przyznajcie się – kto nie lubi od czasu do czasu zjeść soczystego burgera? Ten klasyczny przepis kuchni amerykańskiej przywędrował do nas wprost ze Stanów Zjednoczonych i szybko podbił nasze serca. Jeśli szukacie oryginalnych pomysłów na to danie, z pomocą jak zwykle przyjdą Wam użytkownicy Smakera. Fot. 123RF Wszyscy kojarzymy hamburgery z kuchnią amerykańską, ale czy wiedzieliście, że wywodzą się one z kuchni naszych zachodnich sąsiadów? To właśnie w Niemczech, a dokładniej w Hamburgu, w XV...

  • Śniadanie do szkoły nie musi być nudne, ale nie musi też być wyszukane, wymagające znacznych nakładów pracy i pieniędzy. Wystarczy zastanowić się chwilę, co można zrobić, by było i smacznie, i ciekawie. Fot. 123RF/Picsel Są dzieci, które ze smakiem zjadają wszystko co naszykują rodzicie. Są też dzieci, które śniadania w domu nie zjedzą, a drugie przyniosą z powrotem do domu i będą chować w tornistrze. Tych drugich warto uczyć zdrowego i regularnego odżywiania, te pierwsze z radością...