• Informacje na temat:

    mielone domowe

Przepisy na temat: mielone domowe
  • Domowa kostka rosołowa

    ...przygotować dwa rodzaje domowej bulionetki - mięsną i warzywną. Mięsna jest intensywniejsza w smaku, wydaje się, że ma więcej wspólnego z prawdziwym bulionem. Warzywna z kolei jest mniej mętna, subtelniej(...) ilościach - po łyżeczce do sosów i warzyw smażonych na patelni. A gdyby zdarzyło ci się poczuć trochę gorzej, nie szukaj suplementów diety na przeziębienie. Zacznij od kubka domowej bulionetki...

  • Tradycyjne kotlety mielone ziemniakami i domowymi buraczkami, to obiad który mógłbym jeść codziennie :-)

  • Burgery w domowej wersji

    Proste, sycące, wyraziste w smaku. Popularne kotlety z bułką przyrządzone według naszych przepisów są równie pyszne jak te z ulicznych barów i na pewno dużo zdrowsze!

  • Kotlety mielone to tradycyjny sposób na obiad. Przygotowane samodzielnie w domu smakują najlepiej. Mielone są doprawione samymi naturalnymi przyprawami, przez co ich smak jest wyjątkowy. Mięso jest mięciutkie i bardzo apetyczne. Najczęściej podaję je z ziemniakami i ćwikłą. Do wykonania kotletów używam zmielonej samodzielnie w domu łopatki. Nie lubię tłustego mięsa , więc zbędny tłuszczyk odkrawam . Jednak oprócz łopatki możecie użyć karkówki .

  • Łatwe domowe sajgonki

    Dobrze podsmażone i bardzo chrupiące!

  • Jak przygotować domowe kotlety z mięsem i ziemniakami po wiejsku - przepis krok po kroku. Trochę inne kotlety mielone, bo ze startymi, surowymi ziemniakami. Przygotowałam je z mieszanego mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego), bardzo dobre wyjdą również z np. mielonego mięsa drobiowo-cielęcego. Ważne, aby mięso nie było tłuste (najlepiej chude, jak w przypadku cielęciny czy drobiu). Smażone na niewielkim ogniu, pod przykryciem, do uzyskania złocistej i chrupiącej skórki. Farsz na kotleciki może...

  • Hamburgery w domowej wersji

    Proste i sycące, a dzięki pysznym dodatkom także wyraziste w smaku oraz pełne witamin. Lepsze i dużo zdrowsze niż te gotowe!

  • Nawet taka "noga" jak ja potrafiła to zrobić!Pycha!

  • D jak domowy pasztet

    Z suszoną żurawiną i orzechami laskowymi.

  • Pyszne domowe hamburgery

Artykuły na temat: mielone domowe
  • Domowe spaghetti

    Przygotowanie: Cebulę obrać, posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Marchew i seler obrać, umyć, pokroić w maleńką kosteczkę. Grzyby oczyścić, pociąć w plasterki. Na oleju zeszklić czosnek i cebulę. Dodać marchewkę, i seler. Smażyć kilka minut. Do warzyw dodać mielone mięso i mieszając, przysmażyć. Następnie dodać koncentrat pomidorowy (warto dodać szczyptę cukru), sól, pieprz i zioła do...

  • Drożdżówki z serem, sałatka owocowa i fit ciasteczka, to znakomity pomysł na słodkie śniadanie. Drożdżówki z serem340 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży saszetka cukru waniliowego ½ szklanki mleka szczypta soli4 łyżki oleju 2 żółtka (białek nie wyrzucać, będą potrzebne do posmarowania bułeczek) olej do wysmarowania miski250 g twarogu półtłustego 1 jajko2 łyżki waniliowego proszku budyniowego saszetka cukru waniliowego2 łyżki cukru mąka do podsypania blatu½ szklanki cukru pudru sok z...

  • Domowy detoks

    Środki kupowane w aptece rozleniwiają jelita i mogą zmniejszyć skuteczność przyjmowanych leków. Gdy odczuwasz problem z wypróżnieniem, skorzystaj najpierw z domowych sposobów.

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Domowe nie znaczy zdrowe

    Pierogi, gołąbki, kotlety schabowe czy mielone, bigos, golonka i "obowiązkowo" ziemniaki - oto, z czym najbardziej kojarzymy kuchnię polską. Ostatnio to się zmienia i idzie w kierunku raczej(...) w rozmowie z PAP Life psychodietetyk Elżbieta Lange, niestety bardzo często myślimy, że jak domowe to zdrowe. Okazuje się, że nie zawsze tak jest. - Nasza polska kuchnia jest tłusta, ciężkostrawna...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Zielnik domowy

    Ich właściwości są często bagatelizowane. Jak stosować zioła z rozwagą?

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • ​Kapusta faszerowana z mięsem mielonym

    Kapusta faszerowana to danie zupełnie nienadwyrężające domowego budżetu. Zapiekana w piekarniku jest znacznie mniej pracochłonna od klasycznych gołąbków. Jest to naprawdę smaczne i sycące danie, które doskonale sprawdzi się zarówno w charakterze obiadu, jak i ciepłej kolacji.

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

Wideo na temat: mielone domowe
  • Jak zrobić pljeskavicę? Prosty przepis

    Pljeskavica, choć najczęściej kojarzona z Serbią, tak naprawdę znana jest na całych Bałkanach, choć w różnych zakątkach jest wiele wersji, jak ją przyrządzić. To pyszny, niewysoki kotlet z mięsa mielonego różnych rodzajów - tradycyjnie używa się jagnięciny, wieprzowiny, wołowiny, baraniny i cielęciny. W połączeniu z cebulą, ostrymi papryczkami, czosnkiem, serem i przyprawami, daje niesamowity