• Informacje na temat:

    mielone do słoików

Przepisy na temat: mielone do słoików
  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    Spaghetti z sosem z mięsa mielonego Składniki na 4 porcje - cebula, - ząbek czosnku, - 200 g marchewki, - 4 łodygi selera naciowego, - 400 g spaghetti, - sól, - łyżka oleju, - 300 g mieszanego mięsa mielonego, - biały pieprz, - 500 g pomidorów z puszki, - 2 łyżki przecieru pomidorowego, - suszony majeranek, Przygotowanie: Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Marchewki pokroić...

  • Bardzo smaczny sos, równie dobry jak ten pewnej znanej marki, a nawet lepszy, bo wiemy, co "siedzi" w słoikach!

  • Aromatyczne przetwory

    .... Zmniejsz płomień. Gotuj jeszcze 3-4 minuty, ciągle mieszając. Gorący dżem przełóż do czystych słoików i szczelnie zakręć. Morelowa konfitura z wanilią i goździkami 1. Do garnka włóż 1 kg wydrylowanych(...) wanilii. Gorącą masę przełóż do słoików, szczelnie zakręć. Złocista marmolada z miodem i pomarańczą 1. Do garnka włóż po 80 dag wydrylowanych moreli i brzoskwiń. Dołóż po 1 szkl. miodu i cukru...

  • Super zapas na zimę do potraw (sosy, zupy, sałatki, surówki itp)

  • Przekąska z mięsem

    Z mięsa mielonego.

  • W zimie jak znalazł dla osób pracujących.

  • Szaszłyczki wołowe

    Z mięsa mielonego.

  • W zimie jak znalazł do naleśników i gofrów i nie tylko.

  • Sernik z wiśniami z kompotu

    Składniki: 1 słoik (720 ml) kompotu z wiśni, 25 dag mąki, 58 dag cukru, 9 dag miękkiego masła, 12 dag wiórków kokosa, 2 kg tłustego mielonego twarogu, 10 jajek, 30 dag gęstej śmietany, sok z 1 cytryny, 6 łyżek kaszy manny, 2 op. śmietankowego budyniu (na 0,5 l mleka).

  • Wysyp maślaków spowodował, że wciąż poszukuję dla nich nowych zastosowań – tym razem mój wybór padł na grzyby z papryką. Maślaki nadają się do tego celu doskonale – są aromatyczne i równocześnie miękkie po przyrządzeniu. Ale nadadzą się także wszelkie inne leśne grzyby z rurkami na spodniej stronie kapelusza – podgrzybki, koźlarze, prawdziwki. Grzyby z papryką posmakują wszystkim tym, którzy nie oczekują bardzo kwaśnych grzybków w occie. Albo tym, którzy nie wybierają klasycznych marynat....

Artykuły na temat: mielone do słoików
  • Ewa Wachowicz zdradza sposób na domową wędlinę ze słoika

    ...majerankiem, solą, pieprzem i ostrą, wędzoną papryką. Dokładnie wyrobić i przełożyć do wyparzonych słoików. Ubić. Między mięsem a wieczkiem zostawić 2-3 cm pustej przestrzeni. Brzegi słoików odtłuścić ręcznikiem papierowym. Zakręcić i przełożyć do garnka. Wlać wodę - tak, by sięgała do połowy wysokości słoików. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Następnie gotować na małym ogniu przez 1 ½ do...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Domowe masło orzechowe

    Do masła możesz dodać wiórki kokosowe, kakao, likier amaretto i płatki migdałowe, 2 łyżki miodu albo masy kajmakowej.

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Pasta do kanapek

    ...mielonym pieprzem, cukrem i duś ok. 30 min. Lekko zblenduj, przełóż do słoików i pasteryzuj ok. 20 min.

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Pięć medykamentów ze skorupek jajek

    Mają wiele wartościowych składników. Umyte i zdezynfekowane w piekarniku skorupki jajek (piecz je w 200 st. C przez 10 minut) można wykorzystać dla zdrowia i urody!

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • Owoce pigwy

    .... Następnie układam warstwami w słoju i przesypuję 1/2 kg cukru. Zamykam i odstawiam w ciepłe miejsce na tydzień. Codziennie mieszam. Powstały syrop przelewam do butelek lub słoików i pasteryzuję. Jest idealny...

  • Chcąc zachować smak gorących, wielu z nas przygotowuje przetwory i weki. Niestety, czasem zdarza się, że po otwarciu słoika naszym oczom ukaże się pleśń. Co zrobić, aby uniknąć takiej sytuacji? Fot. 123RF/Picsel Szczelne zamknięcie w lodówce lub zamrożenie mogą nie być wystarczające, jeśli chcielibyśmy zachować nasze dżemy, chutney'e i marmolady na więcej niż parę dni (lub tygodni). W takim przypadku pozostaje nam jedynie pasteryzacja gotowych produktów. Jak wybrać słoik? Odpowiedni słoik...

Zdjęcia na temat: mielone do słoików