• Informacje na temat:

    miękkie śledzie

Przepisy na temat: miękkie śledzie
  • Piwne lody

    ...inspiracji dla tych, którzy kochają ryby (np. śledzie, łososia, makrelę, flądrę, dorsza) i owoce morza, ale również i ciekawostki kulinarne, jak np. kompot z ziemniaków i twarożku czy smażoną owsiankę...

  • Miękkie pierniczki - ilovebake.pl

  • Staropolskie hity

    ...przełóż je do formy, polej śmietaną, posyp kminkiem i zapiekaj w 200°C, aż wierzchy pierogów ładnie się zrumienią. Danie udekoruj według uznania. Śledzie w miodowej zalewie Sposób(...), mieszając, zeszklij na nim cebule. Dołóż rodzynki, chwilę smaż na dużym płomieniu. Następnie zmniejsz płomień i duś pod przykryciem, aż cebula i rodzynki będą miękkie (ok. 10 min). Pod koniec duszenia...

  • Robi się je dosłownie expresowo,nie muszą leżakować,są od razu miękkie i puszyste.

  • Staropolskie hity

    Kremowa zupa z borowików Sposób przygotowania 1. Suszone borowiki zalej wodą. Odstaw do namoczenia na 4 godziny. Odcedź i zalej 7 szklankami wrzątku.Gotuj przez 40 minut. Miękkie grzybki wyjmij(...) aluminiową. Piecz w 180 st. C ok. 90 minut, aż buraki będą miękkie. Gotowe buraczki wystudź.  2. Ocet utrzyj ze szczyptą soli i pieprzu. Dodaj miód i oliwę. Ubij gęsty sos winegret. Bryndzę utrzyj...

  • Pierniczki lukrowane miękkie

  • Świąteczne gotowanie z rodziną

    ...opłucz, pokrój na małe kawałki. Pod koniec gotowania do fasoli dodaj 2-3 spore szczypty soli oraz przygotowane wędzone śliwki.  3. Kiedy ziarenka fasoli będą już miękkie, a śliwki prawie rozgotowane(...) Sposób przygotowania 1. Śledzie wymocz. Wyjmij je z wody, osusz, pokrój w kostkę. Suszone grzyby zalej wrzątkiem, mocz 30 min. Dodaj do nich szczyptę soli i listek laurowy. Gotuj 40 min...

  • Miękkie od razu po upieczeniu

  • Podaruj rodzinie zdrowe święta – zdrowe tłuszcze w świątecznych potrawach

    ...potraw.    - Najnowsze badanie Instytutu Żywności i Żywienia, dotyczące zawartości izomerów trans w margarynach wykazało, że margaryny miękkie i większość twardych są wolne od izomerów trans. Jednak(...), tuńczyk czy śledzie. - Roślinne źródła niezbędnego kwasu alfa-linolenowego czyli podstawowego kwasu z rodziny omega-3, nie są wystraczające ale także bardzo ważne. Dobrym źródłem kwasu alfa-linolenowego...

  • Miękkie, pyszne kulki z serkiem mascarpone, kawą i odrobinką alkoholu.

Artykuły na temat: miękkie śledzie
  • Pyszny śledzik

    Na postną kolację uwielbiam śledzie w każdej postaci pod warunkiem, że zostały wcześniej poddane twardości soli, że zostały przez tę sól utwardzone, potem wypłukane a następnie dobrze namoczone w oleju.

  • Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo przecież tradycja! Do śledzi podchodzimy zgoła inaczej. Fot. 123RF/Picsel Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na eksperymenty z nimi. Klasyka oczywiście się sprawdza,...

  • Przepis na święta

    ...menu: pasztet z soczewicy i marchwi, tarta z kozim serem, śledzie w oleju lnianym... Utwór klasyczny? Barszcz. Biały z białą kiełbasą.

  • Śledzie goszczą na polskich stołach właściwie przez okrągły rok. Najchętniej przyrządzamy je na rodzinne uroczystości lub imprezy ze znajomymi. Nierozerwalnie kojarzą nam się z epoką słusznie minioną, bo w końcu kto żyjący w czasach PRL nie pamięta rodzinnych biesiad z tradycyjnym śledziem w śmietanie w towarzystwie procentów? Dziś, szczególnie w okresie bożonarodzeniowym, sięgamy nie tylko po tradycyjne przepisy - coraz częściej na naszych talerzach lądują dania przygotowywane na bazie tych...

  • Pięć pokarmowych duetów ważnych dla twojego zdrowia

    ...zmniejszają bowiem wchłanianie cholesterolu LDL. Źródłem fitosteroli są miękkie margaryny (zwłaszcza Benecol, Flora proactiv) oraz oleje roślinne, np. arachidowy, sezamowy, sojowy, rzepakowy i lniany(...), jeśli wypijesz jogurt czy zjesz trochę sera (ważne jest białko mleczne). Śledź i świeża mięta Uzupełniasz poziom witaminy D3 w organizmie i często jadasz śledzie, makrelę, tuńczyka i dorsza, które...

  • Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo przecież tradycja! - a śledzik... Śledzika raczej lubimy. Czy ma nam do zaoferowania coś więcej niż tylko wspaniały smak? Okazuje się, że tak! Fot. 123RF.COM/PICSEL Śledzie Na wigilijnym stole muszą znaleźć się zawsze co najmniej dwa gatunki ryb: karp i śledź. Wiele osób karpia traktuje jako przykry obowiązek - bo przecież tradycja! - a śledzik......

  • Wigilijny koncert trzech tenorów

    ...chwile z najbliższymi. Oczywiście jedzenie jest ważne, uwielbiam śledzie w oleju lnianym, generalnie w domowym menu królują polskie tradycyjne potrawy w nowoczesnym wydaniu. Robert Wojnarowski - mama(...) można zrobić tatara). Tak przygotowane śledzie ułóż w szklanym naczyniu lub słoiku na przemian z cebulą, stopniowo zalewając olejem. W słoiku dłużej się przechowają i będą bardziej aromatyczne. Na...

  • Polacy bardzo chętnie jedzą śledzie, jednak dosyć często traktujemy jest po macoszemu i podajemy jedynie w nudnych i przewidywalnych kombinacjach. Czas to zmienić, zwłaszcza że ostatni dzień karnawału daje nam doskonały pretekst do eksperymentowania. Fot. 123RF/Picsel Śledzie w najróżniejszych odsłonach możecie podawać nie tylko w czasie świąt. Doskonale sprawdzają się jako przekąski na różnego rodzaju przyjęciach i imprezach. Wszyscy lubimy ich smak, ale zbyt rzadko pozwalamy sobie na...

  • Dom pachnący bakaliami od Bakalland

    ...makowy spód: 250 g masy makowej Bakalland 1/2 łyżeczki przyprawy piernikowej 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki miękkiego masła 2 małe jajka 50 g mielonych orzechów(...), dodaj przyprawę piernikową, cynamon i miękkie masło, całość wymieszaj. W drugiej misce ubij na sztywno białka jajek, dodaj żółtka i ubijaj jeszcze przez 2 minuty. Wszystko dodaj do masy makowej...

  • Śledź to ryba wszechobecna w polskiej kuchni. Swoją pozycję zawdzięcza licznym postom oraz stosunkowo niskiej cenie. Obowiązkowo pojawia się na wigilijnych stołach, czyli wtedy, gdy obyczaj nakazuje powstrzymanie się od spożywania mięsa. Śledzia z rzędem temu, kto znajdzie osobę nieznająca tej świątecznej tradycji! Fot. 123RF/Picsel Od dawien dawna nurtowało mnie jedno pytanie - jak to jest, że w Wigilię mięsa jeść nie wolno, ale wolno, a wręcz trzeba jeść ryby? W końcu ryba to również...