• Informacje na temat:

    miekki chleb pl

Przepisy na temat: miekki chleb pl
  • Ziarnisty chleb kukurydziany

    Pyszny chlebek, który przygotujesz w domu.

  • Caldo Verde - prosta, szybka zupa, która przeniesie cię na obiad do Portugalii.

  • Chleb z orzeszkami ziemnymi

    .... C (termoobieg 180 st. C, pokrętło gazu 3). Chleb równomiernie posmarować letnią wodą i naciąć z wierzchu nożem na krzyż. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 st. C około 1 godziny na brązowy kolor. Przygotowanie: 30 minut Czas rośnięcia: 3 godziny Pieczenie: 1 godzina Fragmenty oraz przepisy pochodzą z książki "Pieczenie chleba w domu"

  • Polecam delikatne śniadanko, gotowane jajko na miękko podane z domowego wypieku chlebkiem i pomidorkami cherry.

  • Kule energetyczne z bananów - hit Instagrama

    Są zdrową i łatwą do przygotowania przekąską, którą zjadamy bez poczucia winy. Pełne energii, dają impuls przed lub po sesji sportowej. Kule energetyczne to inna wersja dobrze znanego chleba bananowego.

  • Prawdziwy chleb na własnym zakwasie- nie ma lepszych zalet

  • Podpłomyki - na ratunek, gdy zabraknie ci pieczywa

    Nie ma to jak świeże pieczywo na śniadanie - gorzej, kiedy naprawdę go zabraknie. Jeśli nie chcesz specjalnie iść do piekarni, zrób podpłomyki. Te w różowej wersji z pewnością skradną serca i podbiją kubki smakowe amatorów bułek czy chleba.

  • pyszny chlebek domowej roboty

  • Żeberka wieprzowe a la Sowa

    Grillowane, duszone, pieczone - każdy je zna. Odsłon kulinarnych żeberek jest mnóstwo, jednak przygotowane, jako potrawy jednogarnkowe według przepisu Roberta Sowy - wygrywają. Szybko, bez zbędnego bałaganu a do tego pysznie, do tego pajda chleba i kolacja gotowa.

  • Chleb z dodatkiem mąki kukurydzianej o pięknym charakterystycznym kolorze. Szczególnie lubią go dzieci.

Artykuły na temat: miekki chleb pl
  • Chleb ziemniaczano-marchewkowy

    Chleb to nieodłączny element diety większości z nas. W piekarniach i sklepach jest mnóstwo jego rodzajów, ale oczywiście wiadomo, że najlepszy jest zawsze ten świeżutki pieczony w domu.

  • Jaki produkt bywa najczęściej umieszczany na czele listy zakazanych przez osoby, które próbują zrzucić kilka kilogramów? Oczywiście pieczywo. Jednak pojawiła się jego nowa odmiana, która zdaniem naukowców, może zupełnie zmienić nasze nawyki żywieniowe. Fot. 123RF Przechodząc na dietę, najczęściej zaczynamy odmawiać sobie słodyczy oraz różnego rodzaju niezdrowych przekąsek. Kolejnym krokiem bywa także ograniczenie spożycia białego pieczywa, a nawet jego całkowite wyeliminowanie z diety....

  • Żur w chlebie

    .... Gdy ziemniaki są miękkie, dodaj je razem z wodą do garnka z zupą. Kiełbasę pokrój w plastry. Dodaj do zupy kiełbasę, majeranek, chrzan i gotowane jajka. Z chlebków wydrąż środki. Rozkłóconym jajkiem zaciągnij skórkę od środka, by chleb nie przemókł. Do chlebka wlej wrzący żurek, udekoruj jajkiem i podawaj. Zobacz także:

  • W ostatnich latach w naszym kraju zapanowała moda na domowe pieczenie chleba. Wiele osób własnoręcznie zagniata bochenki i samodzielnie tworzy zakwasy, bo w końcu nic nie smakuje tak dobrze jak kromka świeżego, domowego pieczywa. Fot. 123RF/Picsel Statystyczny Polak zjada rocznie blisko 100 kilogramów chleba, dlatego warto wiedzieć w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Jak się okazuje, jedząc chleb, możemy bardzo dużo zyskać. Zawarte w nim magnez oraz witaminy z grupy B poprawiają...

  • Żur w chlebie

    .... Gdy ziemniaki są miękkie, dodaj je razem z wodą do garnka z zupą. Kiełbasę pokrój w plastry. Dodaj do zupy kiełbasę, majeranek, chrzan i gotowane jajka. Z chlebków wydrąż środki. Rozkłóconym jajkiem zaciągnij skórkę od środka, by chleb nie przemókł. Do chlebka wlej wrzący żurek, udekoruj jajkiem i podawaj. Zobacz także:

  • Wielu osobom chleb nigdy się nie znudzi. Niektórym trudno wyobrazić sobie śniadanie bez kanapek z różnymi dodatkami. Niestety, niektóre sklepy oferują nam jedynie produkty chlebopodobne. Sprawdź, jak na niewiedzy klientów, zarabiają producenci. Fot. 123RF/Picsel Podrabianie chleba jest prawie tak stare, jak historia tego produktu. Mimo, że zmieniają się sposoby fałszowania pieczywa, to główne powody tego procederu pozostają niezmienne. Chcemy mieć wszystko jak najszybciej i jak najniższym...

  • Zupa dyniowa zagęszczana czerstwym chlebem na zakwasie

    To zupa, której nie widać na talerzu, bo jest zasypana kawałkami chleba, który szybko moknie i naturalnie zagęszcza zupę. Danie wygląda rustykalnie i jest bardzo sycące. Z racji objętości zupy serwuj ją w głębokich i szerokich naczyniach, choć ja najbardziej lubię ją jeść z najbliższymi z jednego garnka - pisze Jagna Niedzielska w książce "Bez resztek. Kuchnia zero waste, czyli nie wyrzucaj...

  • Z pozoru pieczywo tostowe ma same zalety – nie psuje się, nie wysycha i bardzo długo nadaje się do spożycia. Tylko czy tak właśnie powinien zachowywać się chleb? W jaki sposób jedzenie takiego pieczywa wpływa na nasze zdrowie? Fot. 123RF/Picsel "Jeśli chcesz schudnąć, w pierwszej kolejności odstaw chleb" - któż z nas nie słyszał takiej porady? Czy faktycznie pieczywo tak bardzo zagraża naszemu zdrowiu i sylwetce? Bardzo trudno w to uwierzyć, zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że statystyczny...

  • Coś do chleba? Tylko co?

    ...pełnoziarnistego chleba z odpowiednim tłuszczem to posiłek idealny.

  • W ostatnich latach w Polsce zapanowała moda na domowe pieczenie chleba. Wiele osób własnoręcznie zagniata bochenki i samodzielnie tworzy zakwasy. Jednak, od dłuższego czasu, jesteśmy bombardowani informacjami, dotyczącymi szkodliwości chleba. Czy nasze obawy mają pokrycie w rzeczywistości? Fot. 123RF "Jeśli chcesz schudnąć, w pierwszej kolejności odstaw chleb" - któż z nas nie słyszał takiej porady? Czy faktycznie pieczywo tak bardzo zagraża naszemu zdrowiu i sylwetce? Bardzo trudno w to...