• Informacje na temat:

    miękka kruszonka na ciasto

Przepisy na temat: miękka kruszonka na ciasto
  • Keks z kolorową kruszonką

    Pyszne i aromatyczne ciasto...

  • szybko i smacznie

  • Konfitura z dyni

    Sposób przygotowania Dynię obieramy, wykrawamy z niej miąższ i kroimy w kostkę. Przekładamy do rondelka i zalewamy szklanką wody. Dodajemy gwiazdki anyżu. Gotujemy pod przykryciem aż dynia będzie bardzo miękka. Po ok 20 minutach gotowania wyciągamy anyż, dodajemy cukier oraz cynamon i całość blendujemy na jednolitą masę. Całość zagotowujemy i dusimy na małym ogniu przez ok. 40 minut, mieszając...

  • Przepis wart wypróbowania: "Miękka karkówka"

  • Sernik z wiśniami z kompotu

    ...rozsmarować masę serową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st. C. Piec 50-60 minut. Po 30 minutach pieczenia ciasto równomiernie posypać przygotowaną kruszonką. Po wyjęciu z piekarnika sernik...

  • Kruszonka w smaku w cale nie przypomina bezglutenowej.

  • Śliwkowy placek owsiany z gorzką czekoladą

    ...) posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Na spodzie formy rozsyp 2/3 kruszonki. Na to wyłóż masę śliwkową i równomiernie ją rozsmaruj. Wierzch posyp pozostałą kruszonką. Ciasto od razu wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez 55 minut. Ciasto wystudź w tortownicy, potem ostrożnie je wyjmij i pokrój na porcje. Serwuj np. z bitą śmietaną. Przygotowanie ok. 1 godziny i 25

  • Przepis na ekspresową kruszonkę

  • Kołacz z korzenną nutką

    ...masła i mleko. Zagnieć i odstaw na godzinę. 2. Z pozostałej mąki, masła, cukru i przyprawy zagnieć kruszonkę. Wyrośnięte ciasto ponowne zagnieć. Ułóż w formie posmarowanej tłuszczem. Wierzch posyp...

  • Poniewaz kruszonka jest moim ulubionym skladnikiem ciasta, spróbowalam zrobic ciasto tylko z kruszonki, w dodatku sposobem, który zawsze gwarantuje chrupiacy efekt, bez specjalnego nakladu pracy. Przepis nadaje sie do ciast ze wszystkimi owocami.

Artykuły na temat: miękka kruszonka na ciasto
  • Ciasta z kruszonką

    ...resztą kruszonki. Ponownie wstawić do piekarnika i piec 30-40 minut. Przed podaniem tartę oprószyć cukrem pudrem. Drożdżowe ciasto z jagodami Składniki na 24 porcje: 1 kostka drożdży (42 g), 60 g drobnego cukru, 500 g mąki tortowej, ok. 250 ml mleka, 150 g smalcu, 1,5 kg czarnych jagód (innych owoców), 50 g sucharów. Kruszonka: 200 g masła, 300 g mąki tortowej, 125 g cukru kryształu albo cukru...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Puszysty sernik ze śliwkami i kruszonką

    Deser jak u mamy.

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Niezawodne ciasta

    ...galaretką. Sernik wstaw do lodówki na 2 godziny. 5. Przed podaniem posyp posiekanymi orzechami pistacjowymi. Ciasto trzymaj w lodówce. Przygotowanie (bez czasu chłodzenia): 30 minut Porcja: 280(...) z cukrem pudrem. Dodaj zimne twarde masło i posiekaj wszystko szybko ostrym nożem. Następnie dodaj żółtko i śmietanę i szybko zagnieć spójne, ale nie gładkie ciasto (kruche ciasto powinno mieć grudki...

  • W tym odcinku uczestnicy musieli przygotować wypiek z dynią w roli głównej. Jak wam się podoba zwycięski przepis Daniela? Kruche ciasto 150 g zimnego masła300 g mąki pszennej50 g cukru1 jajkołyżka mleka 1/2 łyżeczki soli Mus dyniowy 1 dynia piżmowa (około 2 kg)1 szklanka cukru trzcinowegoszczypta soli2 jajka1 żółtko łyżeczka mąki ziemniaczanejprzyprawy: 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/4 łyżeczki imbiru, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki goździków i kardamonu150 ml brandy250 ml śmietany...

  • Mus z białego maku

    ...wyciąć z niej krążki. Pralinka z likierem fiołkowym Korpusy napełnić likierem fiołkowym i zamknąć szczelnie roztopioną czekoladą. Kruszonka Mąkę pszenną, migdałową oraz cukier wymieszać i połączyć z miękkim masłem. Ciasto rozdrobnić na blasze i piec w 180°C przez około 15 minut. Sposób podania Na talerzu ułożyć blat makowy, na nim mus i pralinkę, udekorować elementami z karmelu oraz...

  • Zobacz, jak przygotować ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem i aromatem, ale jest również niskokaloryczne. Porcja tradycyjnego ciasta czekoladowego to aż 480 kcal, natomiast porcja ciasta zaproponowanego przez prowadzące program "Rewolucja na talerzu" to tylko 350 kcal!   Agata Ziemnicka i Olga Kwiecińska-Kaplińska podpowiedziały jakich składników najlepiej używać do ciasta i dlaczego.   Po pierwsze czekolada. Powinniśmy jeść czekolady ‘zdrowe' czyli takie, które nie zawierają w dużej...

  • Ciasta z mandarynkami

    ...z 3 łyżkami zimnej wody i cukrem. Pianę połączyć z żółtkami. Małymi porcjami dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, a na końcu pokruszone herbatniki. Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem(...) krokantem i płatkami migdałowymi. Wierzch przyozdobić mandarynkami i resztą herbatników. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Ciasto migdałowe Składniki na 24 porcji: 50 dag mąki migdałowej, 900 ml...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...