• Informacje na temat:

    miękka kruszonka na ciasto

Przepisy na temat: miękka kruszonka na ciasto
  • Keks z kolorową kruszonką

    Pyszne i aromatyczne ciasto...

  • szybko i smacznie

  • Kruche ciasta z owocami

    Placek twarogowy Sposób przygotowania 1. Spód: zimne masło posiekaj, dodaj mąki, cukier, żółtka i sól. Szybko zagnieć ciasto, uformuj spłaszczoną kulę, owiń ją folią spożywczą i chłodź 40 minut. Następnie rozwałkuj na kształt foremki, wyłóż ją pergaminem i przełóż ciasto. Dociśnij je do dna, ponakłuwaj widelcem. Piecz ok. 15 minut w 180 st. C.  2. Masa: owoce oczyść, opłucz, osusz. Miękkie...

  • Przepis wart wypróbowania: "Miękka karkówka"

  • Konfitura z dyni

    Sposób przygotowania Dynię obieramy, wykrawamy z niej miąższ i kroimy w kostkę. Przekładamy do rondelka i zalewamy szklanką wody. Dodajemy gwiazdki anyżu. Gotujemy pod przykryciem aż dynia będzie bardzo miękka. Po ok 20 minutach gotowania wyciągamy anyż, dodajemy cukier oraz cynamon i całość blendujemy na jednolitą masę. Całość zagotowujemy i dusimy na małym ogniu przez ok. 40 minut, mieszając...

  • Kruszonka w smaku w cale nie przypomina bezglutenowej.

  • Sernik z wiśniami z kompotu

    ...rozsmarować masę serową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st. C. Piec 50-60 minut. Po 30 minutach pieczenia ciasto równomiernie posypać przygotowaną kruszonką. Po wyjęciu z piekarnika sernik...

  • Ciasto pochodzi z północnych rejonów Podkarpacia. Niby składniki proste a ciasto jest przepyszne . Składa się z warstw: kruche jasne ciasto, powidła śliwkowe piana z białek, warstwa kakaowego kruchego ciasta starta na tarce, orzechami z rodzynkami, i na wierzchu starte jasne ciasto. Ciasto pieklam na dużej blasze 25x35cm i jest dość niskie jeśli chcecie wyższe to radzę zrobić z półtorej porcji lub w mniejszej formie

  • Śliwkowy placek owsiany z gorzką czekoladą

    ...) posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Na spodzie formy rozsyp 2/3 kruszonki. Na to wyłóż masę śliwkową i równomiernie ją rozsmaruj. Wierzch posyp pozostałą kruszonką. Ciasto od razu wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez 55 minut. Ciasto wystudź w tortownicy, potem ostrożnie je wyjmij i pokrój na porcje. Serwuj np. z bitą śmietaną. Przygotowanie ok. 1 godziny i 25

  • Przepis na ekspresową kruszonkę

Artykuły na temat: miękka kruszonka na ciasto
  • Crumble, czyli owoce pod kruszonką

    Przygotowanie: Do miski przełóż miękkie masło, przesianą przez sito mąkę, cukier i olejek migdałowy. Wyrabiaj ciasto do momentu otrzymania kruszonki,...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Ciasta z kruszonką

    ...resztą kruszonki. Ponownie wstawić do piekarnika i piec 30-40 minut. Przed podaniem tartę oprószyć cukrem pudrem. Drożdżowe ciasto z jagodami Składniki na 24 porcje: 1 kostka drożdży (42 g), 60 g drobnego cukru, 500 g mąki tortowej, ok. 250 ml mleka, 150 g smalcu, 1,5 kg czarnych jagód (innych owoców), 50 g sucharów. Kruszonka: 200 g masła, 300 g mąki tortowej, 125 g cukru kryształu albo cukru...

  • Drożdżowe ciasto z pyszną kruszoną i dżemem śliwkowym. Drożdżowe60 dag świeżych drożdży160 g cukru1½ szklanki letniego mleka1 kg mąki10 żółtek100 g masłaskórka starta z jednej pomarańczy2 łyżki jogurtu naturalnegokieliszek wódki (ok. 30 ml)szczypta soli Kruszonka 125 g mąki pszennej 50 g cukru (można dodać mniej)50 g masła2 łyżeczki cukru waniliowegogarść orzechów włoskich Dodatkowo 2 garście orzechów włoskich Dżem śliwkowy8 łyżek wody 2 łyżki cukru8 goździkówszczypta cynamonu szczypta...

  • Puszysty sernik ze śliwkami i kruszonką

    Deser jak u mamy.

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Niezawodne ciasta

    ...galaretką. Sernik wstaw do lodówki na 2 godziny. 5. Przed podaniem posyp posiekanymi orzechami pistacjowymi. Ciasto trzymaj w lodówce. Przygotowanie (bez czasu chłodzenia): 30 minut Porcja: 280(...) z cukrem pudrem. Dodaj zimne twarde masło i posiekaj wszystko szybko ostrym nożem. Następnie dodaj żółtko i śmietanę i szybko zagnieć spójne, ale nie gładkie ciasto (kruche ciasto powinno mieć grudki...

  • Drożdżowe ciasto z owocami i kruszonką. Idealne do herbaty lub kawy. Zachwyca prostotą i smakiem. Ciasto:1 kg mąki1 kostka masła6 jaj10 g drożdży½ szklanki mleka1 łyżeczka mąkiskórka starta z 1 pomarańczyzapach waniliowy (całe małe opakowanie)garść rodzynekmleko (do uzyskania odpowiedniej, wilgotnej konsystencji ciasta)oliwa (do smaku)szczypta soli Owoce:1 kg śliwek1 kg jabłek Kruszonka:¼ szklanki cukru¼ kostki masła3 łyżki mąki CiastoMąkę przesiać, masło rozpuścić. Oddzielić żółtka od...

  • Mus z białego maku

    ...wyciąć z niej krążki. Pralinka z likierem fiołkowym Korpusy napełnić likierem fiołkowym i zamknąć szczelnie roztopioną czekoladą. Kruszonka Mąkę pszenną, migdałową oraz cukier wymieszać i połączyć z miękkim masłem. Ciasto rozdrobnić na blasze i piec w 180°C przez około 15 minut. Sposób podania Na talerzu ułożyć blat makowy, na nim mus i pralinkę, udekorować elementami z karmelu oraz...

  • Pyszne drożdżowe ciasto z mirabelkową konfiturą, to znakomite słodko-kwaśne połączenie smaków. Nadzienie migdałowe300 g zmielonych migdałów300 g cukru trzcinowego1 łyżeczka ekstraktu migdałowego300 g masłaskórka starta z jednej pomarańczy Kruszonka100 g masła w temperaturze pokojowej6 czubatych łyżek cukru trzcinowego13 czubatych łyżek mąki Ciasto drożdżowe20 g świeżych drożdży1 łyżka cukru¼ szklanki mleka550 g mąki pszennej80 g cukru100 g zmielonych migdałów1 szklanka letniego mleka 3...