• Informacje na temat:

    miąższ z chleba potrawy

Przepisy na temat: miąższ z chleba potrawy
  • Najlepszy przepis na pikantną fasolkę

    ...(850 ml)  50 g gorzkiej czekolady (70%) Na grzanki: 2 awokado 350 g kremowego twarożku 4 łyżki soku z cytryny 10 kromek żytniego chleba  Przygotowanie: Cebulę pokroić w kostkę, pora w plasterki. Pokrojone w kostkę mięso przesmażyć na oleju, dodać cebulę i pora. Doprawić solą i pieprzem. Wlać pomidory i bulion, dodać chili i gotować 1,5 godziny. Miąższ awokado rozgnieść widelcem...

  • Chyba każdemu przynajmniej raz w życiu zdarzyło się coś przesolić.Na szczęście jest kilka sposobów by zbyt słoną potrawę uratować.

  • W każdej kuchni coś smażymy:ryby, mięso, warzywa lub pączki. Największą zmorą smażonych potraw jest gorący tłuszcz, który pryska parząc nasze dłonie i brudząc wszystko wkoło. Jest jednak kilka patentów , których zastosowanie zdecydowanie ograniczy ten problem.

  • Smarowidło z mięsa wieprzowego z dodatkiem brandy. Wyśmienity dodatek do własnoręcznie upieczonego żytniego chleba i ogórka małosolnego.

  • Wypróbowany przepis na "Kawiorowe minitorciki z chleba"

  • KOTLECIKI MOZNA PODAWAĆ JAKO SAMODZIELNE DANIE LUB JAKO DAODATEK DO MIĘS

  • Proste i smaczne.

  • Szybka, łatwa i tania słodka przekąska.

  • robie zawsze gdy zostanie mi chleb.

  • Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z chleba"

Artykuły na temat: miąższ z chleba potrawy
  • Zrazy zapiekane w chlebie

    Składniki: 750 g rumsztyku 150 g schabu okrągły bochenek chleba razowego 3 cebule jajko 2 łyżki mąki 100 g masła 200 ml bulionu mięsnego (może być z kostki) 200 ml śmietany 22% sól, pieprz Z chleba odkrój wierzch. Miąższ wydrąż, 150 g pokrusz i odłóż. Mięso umyj i osusz. Kawałek wołowiny (około 100 g) odłóż. Resztę pokrój na półtoracentymetrowe plastry. Rozbij je i dopraw pieprzem. Cebule obierz...

  • Macie już dość ciągle tych samych wypieków, dostarczanych przez wielkie zakłady piekarnicze? Chcecie mieć pewność, że wasz chleb zawiera wyłącznie zdrowe składniki? Nic prostszego jak zacząć piec samemu. Cóż bowiem przyjemniejszego niż zapach świeżej bułeczki czy chrupiący chleb, którym witamy rozpoczynający się dzień! Z piekarnika, czy wypiekacza, na zakwasie lub drożdżach, bagietka lub chleb z orzechami - książka ta sprawi, że staniecie się profesjonalistami. Biały chleb - przepisy z mąką...

  • Jedzenie dobre na upał

    W gorące dni zwykle nie mamy ochoty na tradycyjne dania. Wypróbuj nasze przepisy na potrawy lekkie i apetycznie pachnące ziołami.

  • Od wieków w naszym kraju święta wielkanocne obchodzone są w sposób tradycyjny, a przepisy na potrawy, które znajdują się prawie na każdym stole, przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Każda z tych potraw ma swoje symboliczne znaczenie, które warto poznać. Bez wątpienia każde dziecko najbardziej w tych świętach lubi śmigus dyngus i święcenie koszyczka. Ten pierwszy zwyczaj sięga swoimi korzeniami pogaństwa, ale święconka jest już silnie powiązana z religią chrześcijańską. Biorąc pod uwagę,...

  • Sezon na grillowanie

    ...znajomymi, a tylko 6 proc., żeby wyłącznie się najeść. W dodatku potrawy z grilla uważamy za zdrowsze od smażonych. Nie przypiekamy ich na tłuszczu, zawierają więc mniej kalorii. Niestety, możemy też(...) rozżarzonym węglu drzewnym lub drewnie z drzew liściastych. Ponadto wskazane jest, aby kłaść przygotowane potrawy na aluminiowych tackach lub foremkach, no i - broń Boże! - nie wrzucać na ruszt mięsa...

  • Niektóre z tradycyjnych, polskich potraw sprawiają, że obcokrajowcom robi się słabo – w końcu kto przy zdrowych zmysłach zjadłby smalec, kiszoną kapustę lub kaczą krew? Odpowiedź jest prosta – Polacy. Polska kuchnia jest wyjątkowo smaczna - któż byłby w stanie oprzeć się tym smakowitym ciastom, aromatycznym zupom i przepysznym wędlinom? Istnieje jednak kilka potraw, które chociaż nam wydają się zupełnie normalne, wprawiają w osłupienie wielu obcokrajowców. Jeśli kiedykolwiek będziecie...

  • Smaki z Czech

    ...(opcjonalnie) Na gulasz: 600 g szynki wieprzowej (lub łopatki), 2 łyżki smalcu, 3 cebule, 1-2 ząbki czosnku, sól, pieprz czarny mielony, kminek, 2 łyżki majeranku, miąższ z chleba do zagęszczenia. Ugotuj(...) czosnkiem, kminkiem, solą i pieprzem. Przykryj pokrywką i duś przez około 45 minut. Potem dopraw majerankiem i kawałkami miąższu z chleba. Przygotuj knedliki. Pokrój bułkę w kostkę i obsmaż na maśle do...

  • Wielkanoc to święto jaj, szynek, kiełbas i ciast. I choć przy hucznym obchodzeniu świąt Bożego Narodzenia wypada dość blado, to smak wielkanocnych potraw niczym nie ustępują wigilijnym. Ale czy każdy z nas wie jakie tradycyjne dania powinniśmy znaleźć na stole? Właściwie żurek bądź barszcz biały w zależności od miejsca z którego pochodzimy. Przyjęło się, że ten pierwszy jadany jest raczej na południu i zachodzie Polski, zaś drugi w reszcie kraju. Wspólną bazą jest oczywiście zakwas,...

  • Awokado pełne możliwości

    W skorupce po awokado możesz podać krewetki, a jego miąższem faszerować jajka. Ten owoc to świetna przystawka. I daje tyle możliwości...

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...