• Informacje na temat:

    melon jak pokroic

Przepisy na temat: melon jak pokroic
  • Trzy razy melon

    Melon, dzięki swemu delikatnemu smakowi pasuje do potraw słonych i słodkich. W tworzeniu dań z melonem może nas ograniczyć jedynie wyobraźnia. Melony najsmaczniejsze są właśnie teraz.

  • Prosty i sprawdzony sposób na oczyszczenie z nasion i pokrojenie papryki.

  • Chłodnik ogórkowo-miętowy

    Pełnia sezonu ogórkowego to idealny czas, by w pełni docenić walory tak odżywcze, jak i smakowe tego niepozornego warzywa. Co zaskakujące, rodzina ogórków liczy sobie ponad 50 gatunków, wśród których znajduje się także… melon, powszechnie zaliczany do grona owoców. Łącząc lekką, owocową słodycz z ogórkowym miąższem stworzymy lekki, pyszny i orzeźwiający chłodnik – idealny na letnią przekąskę...

  • Propozycja na szybki deser.

  • Patison. Z czym się go je?

    Popularny w kuchni śródziemnomorskiej i francuskiej. Niezbyt ceniony w Polsce. Czym jest patison i jak możemy go wykorzystać w kuchni?

  • Smaczny pomysł na "Awokado i melon"

  • Sałatki z octem jabłkowym dla odchudzających się

    Ocet jabłkowy jest ceniony ze względu na to, że sprzyja odchudzaniu. Sprawdź, jak wprowadzić go do swojej diety!

  • Niezwykłe zestawienie i smak niezwykły.

  • Orzeźwiające napoje na upały

    .... 6. Do wzbogacania wody mineralnej w owocowy smak nadają się wszystkie cytrusy, melon i arbuz, brzoskwinie, truskawki, owoce jagodowe - jak maliny jeżyny czy borówki. Z ziół - niezastąpiona jest...

Artykuły na temat: melon jak pokroic
  • Soczysty melon

    Zastrzykiem energii dla cery będą domowe kosmetyki z melona.

  • Bataty stanowią bardzo ciekawą alternatywę dla ziemniaków. Jeśli dodatkowo wykorzystacie przepisy naszych użytkowników, możecie być pewni, że nie grozi wam kuchenna nuda. Fot. 123RF/Picsel Od dobrze znanych nam kartofli bataty odróżnia nie tylko słodki smak. Przede wszystkim są one zdecydowanie większe, o nieco bardziej podłużnym kształcie. Ciemna, a czasami lekko fioletowa skórka, kryje pomarańczowo-żółty, słodkawy miąższ. Warto jednak wiedzieć, że te niezwykłe ziemniaki powinniśmy cenić nie...

  • Melon: Zdrowie i rarytas w jednym

    ...przystawek i dań głównych. Jak kupować melony? Wybieraj owoce ciężkie , delikatnie spękane przy szypułce, o jasnym kolorze, w zależności od odmiany: żółtym, żółtopomarańczowym lub kremowym. Nie(...)Do Europy nasiona melona przywieźli misjonarze. Polska poznała go dopiero w XVII wieku. Wtedy to zaczęto go uprawiać w oranżeriach należących do szlachty. Melony jada się zwykle na surowo, krojąc je...

  • Długie, słoneczne weekendy sprzyjają licznym spotkaniom w gronie znajomych i posiłkom spożywanym na świeżym powietrzu. Swój wolny czas najchętniej spędzamy z bliskimi przy aromatycznie pachnącym grillu. Fot. 123RF/PicselDzięki pięknej pogodzie z pewnością zdążyliście już wyciągnąć i oczyścić lekko przykurzone po zeszłorocznym sezonie ruszty. Zjedliście niejedną pieczoną kiełbaskę i karkówkę, która na pewno była smaczna, ale czy równie zdrowa? Eksperci ostrzegają, że niewłaściwe grillowanie...

  • Upały? Nie ma jak sałata!

    ...z oleju, pokroić w drobną kosteczkę. Ogórek umyć, przekroić wzdłuż na pół, usunąć nasiona. Obieraczką do warzyw pokroić go na długie plastry. Zioła umyć, osuszyć, oderwać listki od łodyg. 3. Melon obrać...

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych potraw. Oto kilka porad jak przygotować idealny rosół w domowym zaciszu. Fot. 123RF/Picsel Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć...

  • Sylwia Wiesenberg radzi, co robić, by schudnąć

    Sylwia Wiesenberg stworzyła nowatorski program fitness i trenuje kobiety w Nowym Jorku. Nam radzi, jak zacząć się ruszać i jak sobie pomóc... jedzeniem...

  • Do ugotowania zupy potrzebujemy dwóch rzeczy: garnka i wywaru. Bez tego ani rusz. A jak zrobić dobry wywar? Wystarczy, że będziemy pamiętać o kilku zasadach. Fot. 123RF/Picsel Po pierwsze: nie korzystamy z kostek rosołowych! To, że są niezdrowe, jeszcze można by jakoś przełknąć, w końcu zjadamy całkiem sporo niezdrowych rzeczy tylko dlatego, że dobrze smakują. A tu właśnie tkwi kostkowy szkopuł. One po prostu dobrze nie smakują. Nie trzeba wytrawnego, kucharskiego nosa, by wyczuć, że przy...

  • Odmładzający program na każdą kieszeń

    Ciesz się jędrną skórą jak najdłużej. Pomogą ci w tym domowe kuracje, dieta wprost z Hollywood i zabiegi w gabinecie. Bez dużych wydatków.

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Wołowinę można przyrządzić tak, by wszystkim smakowała.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować...