• Informacje na temat:

    melasa z pigwowcem

Przepisy na temat: melasa z pigwowcem
  • Łatwy deserek,który można zrobić z dowolnymi owocami. Mojej rodzinie smakował najbardziej z pigw.

  • Soczysty dorsz z tartym pigwowcem na lekko słodkiej dyni. Kontrast smakowy na pewno każdemu przypadnie do gustu.

  • Pigwowiec zawiera bardzo dużo witaminy C i jest bardzo ceniony, jako pomocnik w dbaniu o nasze zdrowie. Świetnie smakuje, jako dodatek do herbaty, ciasta, naleśników i innych deserów.

  • Pigwowiec zawiera dużo witaminę C i jest świetnym dodatkiem do herbaty. Doskonale podnosi odporność i wspomaga leczenie przeziębienia.

  • Pasta z tahini i melasy to zdrowy zamiennik topionej czekolady. Sernik jest wilgotny i smaczny.

  • Z młodych buraczków dobrze jest zrobić sobie syrop buraczany. Wykorzystamy go do barwienia mas tortowych , bitej śmietany , napoi alkoholowych . Zastępuje melasę.

  • Bardzo lubię przygotowywać domowe nalewki. Myślę, że to taka nasza  tradycja rodzinna. W spiżarce zawsze mamy parę kolorowych buteleczek, którymi możemy poczęstować naszych gości. Moja ulubioną jest ta z pigwowca. Ma piękny głęboki, bursztynowy kolor i lekko kwaskowatą nutę. Idealnie smakuje podczas zimy, a kieliszek nalewki rozgrzewa gdy na zewnątrz panują minusowe temperatury. Do jej przygotowania potrzeba trochę cierpliwości, bo niestety trzeba poczekać na efekty parę miesięcy. Ja zwykle...

  • Bardzo smaczna i zdrowa nalewka z pigwowca japońskiego - Chaenomeles japonica. Jest to najsmaczniejsza i najzdrowsza nalewka.

  • Owoce pigwowca są smaczniejsze i bardziej aromatyczne niż cytryna. Poza tym nie zawierają chemicznych konserwantów i dojrzewaczy. Ważne jest jednak aby nie były zbierane z przydrożnych krzaczków. Są wspaniałym dodatkiem do herbaty i deserów.

  • Pyszny serniczek

Artykuły na temat: melasa z pigwowcem
  • Melasa w jest zdecydowanie mniej popularna od cukru, jednak z powodzeniem może go zastąpić w naszej diecie. Jest równie słodka, przy czym stanowi zdecydowanie zdrowszy wybór, za który nasz organizm z pewnością nam podziękuje. Fot. 123RF/Picsel Czy wiesz ile cukru spożywasz każdego dnia? Prawdopodobnie jest to znacznie więcej niż te dwie łyżeczki, które wsypujesz do porannej kawy. Znajdziemy go niemal wszędzie - w kupnych przekąskach, sałatkach i napojach. Na nasze nieszczęście, w kwestii...

  • Każdy kto chociaż raz próbował wyeliminować cukier z diety, wie że jest to niezwykle trudne. Całkowite zrezygnowanie ze słodyczy jest bardzo trudne, ale jeszcze trudniejsze jest znalezienie zamienników cukru. Oto kilka produktów, które będą doskonałą alternatywą dla białego cukru. Cukier, choć smaczny, niezbyt pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Jego nadmiar w naszej diecie może spowodować wiele chorób, w tym otyłość oraz próchnicę. Dodatkowo, cukier jest obwiniany również za przedwczesne...

  • Chleb przygotowany w domu smakuje wybornie. Skorzystajcie z przepisu jurorów i spróbujcie upiec takie cudo samodzielnie. Ciasto właściwe 160g semoliny320g mąki 340g - 370g wg oceny uczestnika na podstawie wilgotności w danym dniu30g ciemnej melasy4 g drożdży 10g drobnej soli morskiej200g zakwasuSemolina do obsypania łopaty do chlebaCzarny sezam do obtoczenia bochenka Wykonanie Piekarnik nagrzać do 240 st C. Włożyć do niego garnek żeliwny z przykrywką. Zmieszać ze sobą mąki. W wodzie...

  • Jak co miesiąc, prezentujemy wam 10 przepisów, które w ubiegłym miesiącu cieszyły się największą popularnością wśród użytkowników Smakera i Interii. Co o nich sądzicie? Nadejście jesieni rozbudziło w was ochotę na sycące i treściwie dania? Tak przynajmniej można wnioskować na podstawie przepisów, które najchętniej oglądaliście w ubiegłym miesiącu. W październikowym zestawieniu znajdziecie sporo kreatywnych i wyjątkowo apetycznych przepisów na jesienne obiady. Jeżeli należycie do tych osób,...

  • Pokochają go nie tylko miłośnicy kakao i kawy. Świetnie smakuje, ma różnorakie zastosowanie oraz jest istną bombą witaminową. Ta śródziemnomorska roślina jest znana jako szarańczyn strąkowy lub ceratonia. Sprawdźcie, dlaczego warto włączyć ją do diety. Fot. 123RF/Picsel Drzewo karobowe osiąga 15 metrów wysokości, a jego strąki nazywane są chlebem świętojańskim. Poprzez zmielenie nasion (znajdujących się w strąkach) można uzyskać proszek, sok, mączkę oraz melasę. Proszek łudząco przypomina...

  • Domowe wypieki smakują najlepiej, zwłaszcza przygotowane ze sprawdzonych przepisów, które przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Drożdzowe rogalliki to wspaniały pomysł na słodką przekąskę do kawy lub herbaty. Zmysłowe smaki: Rogaliki z marmoladą na INTERIA.TV. Przepis pochodzi z bloga zmyslowesmaki.pl.Polub Zmysłowe smaki na FB!

  • Każdy z nas posiada jakąś pasje. Jedne z nich są pielęgnowane od najmłodszych lat inne zaś rozwijają się pod wpływem jakiegoś wydarzenia. W przypadku autorki bloga 'Wypieki z pasją...' miłość do gotowania rozkwitła dzięki jej synkowi. Wybrałam tego bloga ponieważ zachwycił mnie słodkościami i pomysłami na dania dla dzieci. Jako, że mam siostrzeńca zacieram ręce i czekam z niecierpliwością aż dorośnie na tyle, żebyśmy mogli razem coś upichcić :). Dużym atutem bloga są wspaniałe zdjęcia,...

  • Ponad 3 miliony Polaków choruje na cukrzycę. Rocznie z powodu powikłań umiera około 21 tysięcy z nich. Co 10. Polak nigdy nie badał poziomu glukozy we krwi. Ponad 3 miliony Polaków choruje na cukrzycę. Wielu z nich nie zdaje sobie sprawy ze swojej choroby. Dowiaduje się o niej dopiero, gdy cukrzyca zaczyna zagrażać ich życiu. Ta choroba cywilizacyjna jest obecnie jednym z największych wyzwań medycyny. Patrick Olsson i Lars-Erik Litsfeldt sami są diabetykami (Patrick z powodu powikłań...

  • Pani Mariola wygrała drugą edycję konkursu z okazji 10 urodzin Smakera. Z tej okazji postanowiliśmy ją lepiej poznać. Fot. archiwum prywatne/ Kuchmariola63 Przepisy pani Marioli z pewnością kojarzy kazdy użytkownik Smakera. To właśnie dzięki niej nieustannie poznajemy nowe przepisy na domowe wędliny oraz wyjątkowo smaczne nalewki. Ponadto, profil pani Marioli to również nieskończone źródło fantastycznych pomysłów na tradycyjne obiady, sałatki oraz wyjątko smaczne ciasta. O jej pasji możecie...

  • Pani Iza wygrała główną nagrodę w pierwszej edycji urodzinowego konkursu Smakera. Dzisiaj możecie poznać ją lepiej. Fot. archiwum prywatne Izaa_a Pani Iza (którą znacie pod pseudonimem Izaa_a) swoją przygodę ze Smakerem rozpoczęła w maju 2013 roku. Od tamtej pory nieustannie zaskakuje nas ciekawymi przepisami na wyjątkowe desery oraz dania główne. Całość zawsze ilustruje przepięknymi, autorskimi zdjęciami, które sprawiają, że niemal natychmiast robimy się głodni. Jej prace możecie również...