• Informacje na temat:

    meksykanskie chrupki

Przepisy na temat: meksykanskie chrupki
Artykuły na temat: meksykanskie chrupki
  • Impreza ze smakiem!

    ....” Dopytuje użytkowniczka o nicku Drapieżna na http://forum.interia.pl No właśnie – jakie przekąski lubią wszyscy? Każdy na pewno chętnie przegryzie chipsy, chrupki czy słone paluszki. Sprawdzonym...

  • Grillowanie to „polski sport narodowy” - wtopiło się w polski krajobraz tak bardzo, że nie zastanawiamy się, skąd do nas przyszło i kiedy. Tymczasem grill na świeżym powietrzu, będący formą spędzania czasu, okazją do spotkania ze znajomymi czy rodzinnego świętowania, nie ma w Polsce długiej historii. Moda na grillowanie przyszła u nas dopiero wraz z transformacją ustrojową.Jak się zaraz okaże, grill to prawdziwy obieżyświat i bywalec wszystkich kontynentów. Oznacza to dla nas mnóstwo...

  • ABC letniej diety

    ..., chrupki, bułeczki, herbatniczki dla dzieci, deserki w słoiczkach. Maluchy po 3. roku życia chętnie pochrupią także pestki dyni lub słonecznika. S jak słoiczki w roli konserw Konserwy mięsne...

  • Oto przepis, który w piątym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Justyna. Ciasto70 g masła 82%1 szklanka wody1 szklanka mąkiodrobina proszku do pieczenia (według uznania)odrobina soli (do smaku)3 jajadrobny cukier do obtoczenia churroscynamon do obtoczenia churros Sos czekoladowy250 ml śmietanki 30%ekstrakt z wanilii do smakucynamon do smaku1 tabliczka mlecznej czekolady Sos malinowy250 g malin1 garść posiekanej mięty1 łyżka cukru pudru Sos karmel-marakujacukier (tyle, aby...

  • Gosia Kosior połączyła biszkopt i brownie. Musimy przyznać, że pomysł jest znakomity, a wykonanie jeszcze lepsze! Brownie135 g masła135 g czekolady 75%2 jajka210 g drobnego cukru 60 g mąki30 g kakao Biszkopt5 jaj¾ szklanki drobnego cukru2/3 szklanki mąki tortowej1/3 szklanki kakao Konfitura300 g agrestu300 g kiwi8 łyżek cukru2-3 łyżeczki agaru Orzechowe chrupki w karmelu2 łyżki wody5 łyżek drobnego cukru 200 g orzechów pekan Krem500 g serka mascarpone100 g gorzkiej czekolady100 g mlecznej...

  • Specjalnie z tej okazji ekspert kulinarny Piotr Ceranowicz przygotował przepis na błyskawiczną sałatkę, oczywiście z makaronem! Fot. 123RF/Picsel Sałatka makaronowa ze smażonym boczkiem, awokado i pomidorkami koktajlowymi Składniki: - Makaron Lubella Muszelki Morskie (1 op.)- Pomidorki koktajlowe (200g)- Miękkie awokado (1 szt.)- Boczek wędzony (8 plastrów)- Majonez (2 łyżki)- Kwaśna śmietana 18% (2 łyżki)- Sok z połowy cytryny- Sól, pieprz Sposób przygotowania:   Makaron gotujemy wg...

  • Ola przygotowała dla swojego męża bardzo czekoladowy tort, który nie tylko smakuje wybornie, a wygląda niesamowicie. Może i wy spróbujecie przygotować ten tort dla swoich bliskich. Blat czekoladowy6 dużych jaj 100 g drobnego cukru do wypieków160 g masła (+ 5 g do nasmarowania tortownicy)300 g gorzkiej czekolady 70%5 łyżek kakao Mus czekoladowy750 ml śmietany kremówki 30%400 g czekolady gorzkiej 70%3 żółtka120 g cukru⅓ szklanki wody Żelka malinowa400 g malin100 g cukrusok wyciśnięty z 1...

  • W Polsce nie ma jeszcze obowiązku podawania informacji o zawartości tłuszczów trans w danym produkcie. Trudno jest więc unikać tych groźnych dla zdrowia substancji. Poniżej znajdziesz poradnik, jak z dużą dozą prawdopodobieństwa ograniczyć ich spożycie. Mimo braku informacji na opakowaniu, jesteśmy w stanie uniknąć szkodliwych tłuszczów. Fot. 123RF.COM/PICSEL Czytanie składu nie zawsze pomoże Na etykietkach, jeśli w ogóle znajdziemy informacje o tłuszczach trans, to zwykle będą to dane na...

  • Z bogactwem warzyw i owoców zawsze kojarzyłem przełom wiosny i lata. Jednak to nadchodząca jesień przynosi uginające się od owoców gałęzie w sadach. Fot. 123RF/Picsel Jeśli wybierzecie się za miasto i leniwym krokiem pospacerujecie rozglądając się po owocującej naturze, zachwycą was jabłonie. Tak, to właśnie teraz, gdy pogoda grymasi nadchodzi sezon na jabłka.   Jabłko to najpopularniejszy owoc na świecie. Na wskroś polski, choć uprawiany także w wielu innych rejonach świata. Okrągłe,...

  • Gdyby nie rozpoczynający się dzisiaj Restaurant Week, podczas którego można spróbować popisowych menu degustacyjnych wybranych restauracji, wiele by mnie ominęło. Po pierwsze raczej nie wybrałabym się do restauracji hotelowej, po drugie na pewno nie natknęłabym się na zakątek ul. Krzywej w Krakowie. I ciągle żyłabym w przekonaniu, że w tym mieście trudno jest o kuchnię, która szanuje lokalne składniki, ale podaje je na światowym poziomie. Choć w Krakowie jest naprawdę wielu turystów,...