• Informacje na temat:

    mazurek domo tv

Przepisy na temat: mazurek domo tv
  • Sprawdzony przepis na "Orzechowy mazurek"

  • Sprawdzony przepis na "Marcepanowy mazurek"

  • Wypróbowany przepis na "Mazurek słoneczny"

  • Klasyczny,najprostszy mazurek na Wielkanoc:)

  • ciasto powinno zrobić się 2 dni szybciej, wtedy namięknie lekko i jest smaczniejsze :)

  • Ile ludzi tyle pomysłów na to ciasto. Mój jest z masą budyniową i figami.

  • Bardzo dobry.

  • to jest najlepszy mazurek jaki w życiu jadłam

  • Wg mnie najlepszy na świecie mazurek. Pyszne, idealnie kruche ciasto, do tego mieszanka bakalii w syropie.

  • Smaczny i prosty dwukolorowy mazurek

Artykuły na temat: mazurek domo tv
  • Wśród wielkanocnych wypieków bezsprzecznie królują mazurki, które nie tylko pysznie smakują, ale również przepięknie wyglądają. Oto zestawienie najciekawszych pomysłów użytkowników Smakera, dzięki którym upieczecie pyszne ciasta, będące ozdobą każdego stołu. Fot. 123RF/Picsel1. Mazurek śmietanowy Fot. Irma na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Mazurki wyglądaja bardzo efektownie, dlatego też wiele osób sądzi, że trudno je przygotować. Jednak w rzeczywistości są bardzo...

  • Mazurek, sernik, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Fot. 123RF/Picsel Każda porządna gospodyni domowa powinna mieć w swoich kulinarnych przepisach kilka specjałów, by sprawić, aby te święta zostały na zawsze zapamiętane przez gości - a nic tak nie przykuwa uwagi, jak pyszne desery. Babka - królowa świątecznego stołu Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie...

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...

  • Jeśli z różnych powodów dopiero teraz wzięliście się za kulinarne przygotowania do Wielkanocny, to najważniejsze, abyście nie panikowali, tylko racjonalnie pomyśleli o zbliżających się świętach. Zakwas na żurek można kupić, natomiast sałatki i mazurki są proste i szybkie w wykonaniu. Wystarczy jedno popołudnie i świąteczne dania będą gotowe. Fot. materiały prasowe Zamiast piec mazurka, możesz wykorzystać przepis, który nie wymaga pieczenia, a co za tym idzie - również wiele czasu. Sałatki...

  • Na wielkanocnym stole bezsprzecznie królują jajka oraz domowe wędliny. Jednak powinniśmy znaleźć na nim miejsce także dla odrobiny słodyczy. Jakie? Na to pytanie najlepiej odpowiedzą użytkownicy Smakera. Fot. 123RF Święta wielkanocne to doskonały pretekst do wypróbowania nowych przepisów. W końcu różnego rodzaju babki, mazurki i serniki smakują wtedy jak nigdy. Jakich wypieków nie może zabraknąć na waszym wielkanocnym stole? Spośród przepisów naszych użytkowników wybraliśmy kilka, które...

  • Wielkanoc świętujemy najczęściej przy bogato zastawionym i udekorowanym stole. Obok dań mięsnych i wędlin, słodkie smakołyki stanowią idealne uzupełnienie wielkanocnego menu. Fot. © 123RF.COM/PICSEL Każda porządna gospodyni domowa powinna mieć w swoich kulinarnych przepisach kilka specjałów, by sprawić, aby te święta zostały na zawsze zapamiętane przez gości - a nic tak nie przykuwa uwagi (i smaku) jak pyszne, słodkie desery. Królowa stołu Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie baba...

  • Wielkanoc to święto jaj, szynek, kiełbas i ciast. I choć przy hucznym obchodzeniu świąt Bożego Narodzenia wypada dość blado, to smak wielkanocnych potraw niczym nie ustępują wigilijnym. Ale czy każdy z nas wie jakie tradycyjne dania powinniśmy znaleźć na stole? Właściwie żurek bądź barszcz biały w zależności od miejsca z którego pochodzimy. Przyjęło się, że ten pierwszy jadany jest raczej na południu i zachodzie Polski, zaś drugi w reszcie kraju. Wspólną bazą jest oczywiście zakwas,...

  • Mazurek, makowiec, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Skorzystają z niego zarówno miłośnicy klasycznych ciast, jak i wszyscy ci, którzy lubią kuchenne eksperymenty. 1. Babka wielkanocna To ona rządzi na wielkanocnym stole. Jej odmian i rodzajów jest tyle, że przestałyśmy liczyć. Pieczona według klasycznego przepisu jest lekka, krucha i puszysta. My proponujemy...

  • Mazurki i baby – kolorowe, lukrowane, pełne fantazji – stanowią kulinarny symbol Świąt Wielkanocnych. Po okresie wstrzemięźliwości związanej z Wielkim Postem, przychodzi czas na świętowanie. Wyjątkowo słodkie! Oto topowe wielkanocne „klasyki”, bez których nasz świąteczny stół nie mógłby się obejść. Mazurek to charakterystyczne niskie ciasto, przyozdobione bakaliami, polewą lub marcepanem. Uważany za tradycyjnie polski wypiek, trafił do nas prawdopodobnie w XVII wieku z Turcji. Jego symbolika...

  • „Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza” to zbiór sentymentalnych opowieści i rozmów Beaty i Krzysztofa Tyszkiewiczów, których tematem przewodnim są ich ulubione potrawy i smaki. Książka ukaże się 6 listopada nakładem Wydawnictwa G+J Książki.   Książka Krzysztofa Tyszkiewicza nosi tytuł „Trzy pory dnia", ponieważ jedzenie to czynność, którą ludzie wykonują co najmniej trzy razy dziennie przez całe życie. Autor przedstawia swoje ulubione dania, a z każdym z nich łączy...