• Informacje na temat:

    mazurek bez proszku do pieczenia

Przepisy na temat: mazurek bez proszku do pieczenia
Artykuły na temat: mazurek bez proszku do pieczenia
  • Tradycyjna Wielkanoc

    Sernik, parzona baba, keks i mazurek. Smaki dzieciństwa cofają czas.

  • Proszek do pieczenia znajdziemy niemal w każdej kuchni. Stosujemy go, chcąc aby nasze wypieki były pulchne i pięknie wyrosły. Jednak na tym nie kończą się jego zastosowania. Czy wiedzieliście, że niepozorna torebka z proszkiem do pieczenia może wybawić nas z wielu opresji? Niewiele osób zdaje sobie sprawę z faktu, że ten ogólnodostępny i tani środek, może stać się rozwiązaniem wielu codziennych problemów. Jeśli do tej pory wykorzystywaliście proszek wyłącznie podczas pieczenia ciast, już...

  • Jak odchudzić ciasto wielkanocne

    ...bezbolesne "odchudzenie". Podczas pieczenia zamiast cukru świetnie sprawdzą się zblendowane daktyle i banany. W przypadku, gdy przepis wymaga dodania kilku szklanek cukru, spróbuj chociaż co drugą zastąpić(...) świeże i suszone oraz orzechy.  Spód: • 200g mąki jaglanej, • 2 łyżki ksylitolu (cukier brzozowy),  • 100g margaryny funkcjonalnej,  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia,  • 1 jajko,  • 1 łyżka jogurtu...

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...

  • Święta za pasem, a ty nie masz czasu na pieczenie i dekorowanie ciast? Mamy dla ciebie kilka ciekawych przepisów na ciasta bez pieczenia, których przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Fot. 123RF/Picsel Jeśli chcesz przygotować smaczne ciasta na święta, nie musisz od razu rozgrzewać piekarnika. Niezwykle efektowne ciasta możesz przygotować bez jego użycia. Jest to idealne rozwiązanie dla wszystkich zabieganych lub trochę leniwych kucharzy, którym w przedświątecznej krzątaninie trudno...

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...

  • Czy do przygotowania ciasta zawsze potrzebujemy piekarnika oraz wielu godzin spędzonych w kuchni na mieszaniu i ucieraniu? Otóż nie! Użytkownicy Smakera, jak zawsze, nie zawodzą. Oto ich propozycje na smakowite ciasta bez pieczenia. Fot. 123RF Gdy nachodzi cię ochota na coś słodkiego, nie musisz od razu rozgrzewać piekarnika. W końcu niezwykle efektowne ciasta możecie przygotować bez jego użycia. Jest to idealne rozwiązanie dla wszystkich zabieganych lub trochę leniwych kucharzy. Wysiłek,...

  • Czy do przygotowania ciasta zawsze potrzebujemy piekarnika oraz wielu godzin spędzonych w kuchni na mieszaniu i ucieraniu? Otóż nie! Użytkownicy Smakera, jak zawsze, nie zawodzą. Oto ich propozycje na smakowite ciasta bez pieczenia. Fot. 123RF Gdy nachodzi cię ochota na coś słodkiego, nie musisz od razu rozgrzewać piekarnika. W końcu niezwykle efektowne ciasta możecie przygotować bez jego użycia. Jest to idealne rozwiązanie dla wszystkich zabieganych lub trochę leniwych kucharzy. Wysiłek,...

  • Trudno znaleźć osobę, która nie lubiłaby serników. To wyjątkowe ciasto bardzo często gości na naszych stołach, jednak latem mało kto ma ochotę je piec. W takiej sytuacji z pomocą przychodzą przepisy na serniki na zimno. Fot. 123RF/Picsel Wydawać by się mogło, że to pyszne ciasto jest dość niepozorne. Tymczasem niewiele osób wie, jak na przestrzeni wieków toczyły się losy tego smakowitego wypieku. Historia sernika Jest długa i interesująca. Pierwsze wzmianki na jego temat sięgają czasów...

  • Napoje gazowane znamy od dawna. Lubimy je, bo są słodkie i smaczne, ale powinniśmy być ostrożni i pić je z umiarem. W czasach PRL-u piliśmy napój "Ptyś" produkowany w szklanych, litrowych butelkach o barwie zielonej lub brązowej - miał on smak cytrynowy. Sprzedawano również "Cytronetę" i "Cytrynadę", napoje cytrynowe w woreczkach foliowych, które przebijało się słomką. "Polo Cockta" to kolejny produkt tamtych czasów - krajowa namiastka Coca-Coli, do dziś budząca skojarzenia z filmem...