• Informacje na temat:

    matka karmiąca przepisy schab

Przepisy na temat: matka karmiąca przepisy schab
  • Sekretem udanego grilla jest marynata. To ona nadaje charakter potrawom z grilla, dlatego warto starannie dobrać jej składniki. To całkiem proste i pozwala na dużą dowolność. Kompozycje do marynowania mogą być słodkie, wytrawne, czy pikantne. Zależy to od naszej wyobraźni. Podstawą dobrej i smacznej marynaty jest dobór odpowiednich przypraw. Drugim ważnym składnikiem jest płyn, czyli oliwa, albo olej, ocet lub sok z cytryny, czy wino, miód. I cała gama dodatków jak np. musztarda, ketchup,...

  • Przepis wart wypróbowania: "Przepisy na drugi dzień świąt"

  • Smaczny pomysł na "Przepisy na japońskie desery"

  • Wypróbowany przepis na "Przepisy idealne dla mężczyzn"

  • Wiosną wiele osób pyta mnie o to, czy można łatwo zrobić koktajl z pokrzywy. Bo pisałam sporo o soku i o innych zastosowaniach pokrzywy, ale miksowana na gładki koktajl pokrzywowa dobroć jakoś niezbyt wyraźnie uwidoczniona jest na blogu. Postanowiłam więc przybliżyć Ci niektóre moje pomysły na koktajl z pokrzywy. Mam nadzieję, że zainspirują Cię do poszukiwania własnego ulubionego smaku. Bo warto robić pyszne napoje ze świeżej pokrzywy. A nawet nie tylko z pokrzywy, z innych chwastów również!

  • Znudziły Wam się niedzielne klepane schaboszczaki? Ten schab jest inny i wyjątkowo smaczny.

  • Polecam dzisiaj pysznie kruche mięsko,aromatyczne i baaardzo smaczne.Mięso każdemu na pewno posmakuje.Nie ma jak stare sprawdzone i niczym nie udziwnione przepisy:)

  • Inny pomysł na schab :-)

  • Pyszny schab, szpikowany ziołami, duszony w oliwie z dodatkiem grzybów i fasolki - rewelacja! A niech tam, może ktoś zapamięta, pełna nazwa tej potrawy to: "Arista alla toscana ai profumi del sottobosco con fagioli all'olio di frantoio". Fajna, nie? Ale powiem Wam, że smakuje też tak dłuuugo!

Artykuły na temat: matka karmiąca przepisy schab
  • Schab wieprzowy to jedno z bardziej lubianych i popularnych mięs w Polsce. Najbardziej znane jest w postaci pieczeni oraz panierowanych, smażonych kotletów. I to są rzeczywiście najpopularniejsze przepisy na ten kawałek wieprzowiny, jednak często zdarza się, że na talerzu okazuje się bardzo suchy. Jak tego uniknąć? Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście,...

  • Marzysz o robocie kuchennym marki Kenwood? Weź udział w naszym konkursie, a być może to właśnie Ty, otrzymasz go na własność! Matka Natura doskonale wie co jest dla nas dobre... Najlepszy przepis na zdrowie to codzienna porcja warzyw i owoców. W zimie niestety dostęp do tych produktów mamy znacznie ograniczony, z pomocą przychodzą więc znakomite mrożonki, dzięki którym możemy raczyć się doskonałym smakiem ulubionych warzyw i owoców. Spośród przepisów zawartych w e-booku "Przepisy Matki...

  • Rozbudź w sobie pasję gotowania. Błyskawicznie, smacznie, prosto i przede wszystkim w zgodzie z naturą! Brak Ci pomysłów i czasu na zdrowe śniadania, obiady, przekąski czy desery? Mamy dobrą wiadomość. Już teraz możesz pobrać całkowicie za darmo, książkę z mnóstwem fantastycznych przepisów na każdą porę dnia. W każdym z przepisów znajdziesz doskonałe, idealnie dojrzałe warzywa i pachnące słońcem owoce. Hortex - zamroził je dla Ciebie tuż po zbiorach i zamknął w poręcznych (i zawsze modnych!)...

  • Komosa ryżowa przyszła do nas z odległych Andów, gdzie udomowiono tę roślinę 5 tysięcy lat temu. Skąd zainteresowanie tym niepozornym pseudozbożem w NASA? Sałatka z komosą ryżową.      Fot. 123RF.COM/PICSEL Owoce komosy ryżowej są w kuchni traktowane jak ziarno, mimo że roślina nie należy do zbóż, a do pseudozbóż (tak jak amarantus). Ma trzy odmiany: czerwoną, żółtą i białą. Biała jest najpopularniejsza i ma najdelikatniejszy smak. Spotkać się można także z nazwą "quinoa". Ludzie zaczęli...

  • Koniecznie wypróbuj przepis Beaty Śniechowskiej na niezwykle soczysty schab nadziewany śliwkami. Składniki:   Ok. 1,5 kg schabu bez kości Ok. 200 g suszonych śliwek Sok oraz skórka otarta z połówki pomarańczy Ok. 2 cm imbiru 1 łyżeczka mielonego anyżu 4 ząbki czosnku (w łupinach) Świeży tymianek Ok. 4 łyżki oleju lub oliwy Sól, pieprz     Wykonanie: Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, dodać rozgniecione ząbki czosnku, anyż, sok i skórkę z pomarańczy, tymianek oraz imbir. Wymieszać...

  • Wyłoniliśmy laureata konkursu, do którego powędruje znakomity robot kuchenny marki Kenwood. Uczestnicy konkursu mogli wybrać jedno z 70 dań zaproponowanych w e-booku Przepisy Matki Natury. Jesteście ciekawi jaki przepis wybrał laureat i dlaczego właśnie ten? Spośród wszystkich nadesłanych do nas zgłoszeń, za które ogromnie dziękujemy wyłoniliśmy zwycięzcę, a został nim Pan Roger Kołomłocki z Poznania. Oto jak wygląda jego interpretacja przepisu na brukselkę z kurczakiem po prowansalsku i...

  • Schab to w naszym kraju niezwykle popularne mięso jednak nie każdy wie, jak sprawić, by było naprawdę smaczne. Zobaczcie, jak szybko i prosto przyrządzić z niego pyszne danie! Fot. 123RF/Picsel O to, aby schab był soczysty i miękki, należy zadbać już na etapie zakupów. To wtedy należy szczególnie zatroszczyć się o wybór najlepszego kawałka. Oczywiście, sposób obróbki i technika przygotowania też ma wpływ na finalny efekt, ale mając świetnej jakości mięso całe zadanie będzie o wiele...

  • Uważa, że gotować należy z pasją, dostosowując przepisy do własnych smaków i upodobań. Prowadzony przez niego serwis internetowy oraz książka „Facet i kuchnia. Smacznie kreatywnie i bez glutenu” ma być ku temu inspiracją. Z Szymonem Kubickim rozmawiamy o kuchni bez glutenu i radości z gotowania. Fot. Jarosław Berdak / ilovenature.pl Miłość do gotowania wyssałeś z mlekiem matki czy raczej dopadła cię w wieku dojrzałym? Szymon Kubicki: - Najchętniej przyjmuję teorię, że z mlekiem matki wyssałem...

  • Stało się. Nadeszła jesień i powoli powinniśmy pożegnać się z deserami lodowymi oraz innymi, typowo letnimi, smakołykami. Nie powinniście się jednak martwić. Nasi użytkownicy znają ciekawe propozycje na każdą porę roku. Nie musimy zaglądać w kalendarz - wystarczy obserwacja najpopularniejszych przepisów na Smakerze, aby upewnić się, że jesień rozgościła się już u nas na dobre. Znacznie chętniej poszukujecie receptur na treściwe dania, które łączą w sobie najróżniejsze sezonowe smaki. W...

  • Jego lecznicze właściwości docenili już starożytni, a smakiem zachwycili się współcześni. Nic dziwnego - majeranek to nie tylko smaczny dodatek do dań, ale również roślina, która łagodzi wiele dolegliwości. Fot. 123RF/Picsel Majeranek znany jest na całym świecie. Należy do tej samej rodziny co oregano, z którym bywa często mylony. Jego ojczyzna to rejony Morza Śródziemnego. Mimo, że jest używany jako przyprawa w wielu częściach świata, to jednak dziko rośnie jedynie w Turcji i na Cyprze....