• Informacje na temat:

    maszynka do mięsa z odpowiednia nakładką na ciasteczka

Przepisy na temat: maszynka do mięsa z odpowiednia nakładką na ciasteczka
  • Ciasteczka przez maszynkę to przepis z zeszytu mojej babci. Te smakołyki kojarzą mi się z dzieciństwem i wakacjami u babci. Niby zwykłe kruche ciasteczka a jednak ich smak jest niezastąpiony i nie dorówna mu żadne kupne.

  • Sprawdzony przepis na "Ciasteczka z maszynki"

  • Pyszne domowe ciasteczka.

  • Kiedyś te ciasteczka były bardzo popularne, dziś niestety się o nich już zapomina...

  • Zabawa w fabrykę cukierniczą dla małych i dużych.

  • Kruche, maślane ciasteczka posypane cukrem pudrem lub zanurzone w czekoladzie, takie pamiętam z dzieciństwa. Pyszne, domowe i proste w przygotowaniu. Przechowywane w szczelnie zamkniętej puszcze zachowają świeżość nawet do paru tygodni. Ciasteczka idealne na zachciankę malucha, choć u mnie zajadają się nimi również dorośli.

  • Tym razem proponuję lekkie i delikatne ciasteczka z dodatkiem cukru wanilinowego i suszonej żurawiny. Ciastka tego typu uwielbiam za to, że można je z powodzeniem przechowywać i cieszyć się nimi w ciągu pracowitego tygodnia, kiedy brakuje nam czasu, aby przygotowywać smakołyki do kawy na bieżąco.

  • Szpryca kupiona bardzo dawno temu, czekała na swój udział w moich wypiekach i się doczekała. Ciastka są pyszne i bardzo szybko znikają z talerza, więc możecie robić z podwójnej porcji.

  • Przepis wart wypróbowania: "Staroświeckie ciasteczka z maszynki"

  • Ciasteczka są rewelacyjne, bardzo kruche rozpływają się w ustach.

Artykuły na temat: maszynka do mięsa z odpowiednia nakładką na ciasteczka
  • Któż nie zna maszyny do panini? Wbrew pozorom sprawdzi się ona nie tylko jako opiekacz do tych smacznych kanapek, ale wykorzystuje się go również jako grill. Sprawdź, co można położyć na ruszcie. Fot. 123RF Niech cię nie zniechęci obco brzmiąca, trudna nazwa, bo panini to całkiem prosta przekąska. To tradycyjna włoska kanapka z salami, szynką, mięsem i serem. Robi się ją zazwyczaj z ciabatty, ale można używać innych rodzajów pieczywa. Te kanapki, często podawane na ciepło stają się świetnym...

  • Dieta bez wyrzeczeń? Oczywiście, że jest to możliwe! Czasami wystarczy tylko 15 minut i kilka składników, aby samodzielnie wyczarować słodkie ciasteczka, które na pewno nie odbiją się niekorzystnie na naszej sylwetce. Wystarczy skorzystać z podpowiedzi naszych użytkowników. Fot. 123RF/PICSEL Aby zachować piękną i szczupłą sylwetkę wcale nie trzeba katować się restrykcyjnymi dietami. Racjonalne żywienie to prawdziwy klucz do sukcesu. Gdy masz ochotę na coś słodkiego, nie sięgaj po gotowe...

  • Święta Bożego Narodzenia to czas gotowania i przygotowywania słodkich wypieków. Oprócz tradycyjnego makowca, keksu i sernika, warto pamiętać o drobnych słodkościach, które pokochają nasze dzieci i wnuki. Sprawdźcie pomysły naszych użytkowników na najlepsze świąteczne ciasteczka. Fot. 123RF/Picsel Małe ciasteczka dostarczają nam wiele przyjemności. Są nie tylko pyszne, ale też uroczo wyglądają. Co bardzo ważne ich przygotowanie możemy zamienić w wielką świąteczną zabawę, angażującą całą...

  • Zmniejszenie spożycia mięsa może być sposobem na zgrabną sylwetkę - wynika z pracy brytyjskich naukowców, którą publikuje pismo "American Journal of Clinical Nutrition". Fot. 123RF/Picsel Naukowcy z Imperial College w Londynie, badając ok. 380 tys. dorosłych osób, zauważyli, że regularne jedzenie mięsa ma związek z przybieraniem na wadze, nawet wówczas, gdy nie zwiększamy liczby spożywanych kalorii. Największy wpływ na masę ciała okazały się mieć przetworzone produkty mięsne - np. kiełbaski...

  • Już za chwilę zawita do nas wiosna, a co za tym idzie nasze potrawy wzbogacone zostaną o ogromną dawkę świeżych witamin, na naszych talerzach pojawią się smaczne nowalijki- wiosna to istny raj dla osób nie jedzących mięsa. Fot. 123RF/Picsel Wszystkich tych, którzy nie lubią lub też ze względu na przekonania odraża sama myśl o skosztowaniu wyrobów mięsnych, mamy dobrą wiadomość, mianowicie już 20 marca będziemy obchodzić światowy dzień bez mięsa. Promowanie wegetarianizmu Okrągłe 25 lat...

  • W pierwszy dzień świąt, po postnej Wigilii, na naszych stołach zaczynają pojawiać się mięsa. Oto kilka pomysłów, które sprawią, że wasi goście będą zachwyceni. 1. Soczysty schab faszerowany gruszkami, boczkiem i chałką Rozpływający się w ustach schab pachnący świętami z farszem z suszonych grzybów, gruszek, chałki i bekonu oraz pietruszki. Idealny na ciepło i podawany w formie dania obiadowego oraz jako zimny dodatek do pieczywa. Rada: Aby schab był soczysty i delikatny obłóż go cienkimi...

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o wielkim sukcesie kulinarnym, lub spektakularnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią przyprawy. Te występują pod postacią zmielonych na proszek...

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....