• Informacje na temat:

    masy z rumem

Przepisy na temat: masy z rumem
  • Keks rumowy z rodzynkami

    Sposób przygotowania 1. Rodzynki skrop rumem. Masło utrzyj z cukrem. Do ucieranej masy maślanej kolejno wbijaj jajka. Następnie wsyp obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Utrzyj. 2. Ciasto wymieszaj z rodzynkami. Formę keksową posmaruj tłuszczem, oprósz bułką tartą. Napełnij ciastem. 3. Keks piecz 70 minut w temperaturze 170–180 st. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem.

  • jest pyszne, wilgotne, moze byc bardzo długo w lodowce, i wyglada bardzo apetycznie :)

  • Wykonanie: 1. Masło, jajko, cukry, rum, szczypta soli - wszystko razem ucierać około 15 minut. 2. Obie mąki, proszek do pieczenia i orzechy wymieszać i dodać do gotowej masy. Całość utrzeć na jednolitą masę. 3. Wysmarowaną tłuszczem i obsypaną tartą bułką foremkę wypełnić gotową masą. Piec w piekarniku o temperaturze 180 stopni około 35 minut. 4. Udekorować polewą czekoladową i cukiereczkami...

  • Pyszne babeczki mocno kokosowe z odrobiną rumu, oblane czekoladą

  • Przygotowanie: Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę (białka zachować). Ucierać, dokładając łyżką ser, a następnie zmielone wiórki kokosowe i rum. Starannie wymieszać. Ubite ze szczyptą soli białka delikatnie wmieszać do masy serowej. Obrać owoce. Brzoskwinie, ananas pokroić na małe kawałki, kiwi pokroić w trójkąciki. Ułożyć na talerzu część pokrojonych owoców, a na nich warstwę masy serowej...

  • Bardzo aromatyczne i bardzo czekoladowe!

  • Rolada makowa z malinami

    ...letnią wodę (4-5 łyżek). Uformuj z ciasta kulę i posmaruj resztą oleju. Przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut.3. Mak osącz na sicie przez gazę, zmiel dwa razy i wymieszaj z rumem. Żółtka oddziel od białek, utrzyj z cukrem i wymieszaj z makiem. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie dodaj do masy makowej.4. Ciasto rozwałkuj na ściereczce na cienki prostokąt (podsyp mąką). Rozłóż masę makową...

  • Wypróbowany przepis na "Kakaowe kulki z rumem"

  • Korzenne babeczki - Romcia

    Przygotowanie Margarynę, cukier, goździki, cynamon, imbir, kakao, cukier waniliowy, aromat migdałowy oraz wodę lub rum gotujemy 10 minut na średnim ogniu bez przerwy mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia. Mąkę przesiewamy do osobnej miski, dodajemy proszek do pieczenia oraz budyń. Mieszamy. Rozbijamy jaja i oddzielamy białka od żółtek. Do ostudzonej masy kakaowo-korzennej dodajemy wymieszaną...

  • Sprawdzony przepis na "Przepis na bounty z rumem"

Artykuły na temat: masy z rumem
  • Keks bakaliowy

    Bakalie zalać rumem, odstawić na kilkanaście minut, po czym oprószyć mąką i pokroić niezbyt drobno. Jajka rozbić, oddzielając żółtka od białek. Miękkie...

  • Spróbujcie przygotować świąteczne babeczki według przepisu jurorów "Bake Off - Ale Ciacho!" - Gosi Molskiej i Krzysztofa Ilnickiego. Sprawdzą się nie tylko na Wielkanoc. Gniazdka z białej czekolady 175 g mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 175 g masła 150 g cukru drobnego 2 jajka 3 łyżki mleka ekstrakt waniliowy wg uznania szczypta soli Połączyć przesianą mąkę, sól i proszek do pieczenia. Masło ubić z cukrem na puszystą masę. Nie przestając ubijać, dodawać po jednym jajku oraz...

  • Ciasta z budyniem

    Kremowy smak masy warto przełamać soczystymi owocami.

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Pączki z ryżu

    Orzechy i wiśnie grubo posiekaj. Rodzynki opłucz na sitku, osusz, skrop rumem i odstaw na godzinę, aby przeszły smakiem alkoholu. Mleko zagotuj z solą...

  • Już teraz możesz przygotować samodzielnie, przepyszne ciasta, które w programie przygotowała Agata or Zdjecie: Materiały prasowe Bake Off - Ale ciacho „Bocianie gniazdo Kasi" Zdjecie: Materiały prasowe Bake Off - Ale ciachoKRUCHE:2 szk. mąki (300 g)2 łyżeczki proszku do pieczenia½ kostki masła (100 g)1 łyżka smalcu1/3 szk. cukru (100 g)1 jajko2 żółtkacukier waniliowyPrzygotowanie ciasta kruchego:Mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać z masłem (twarde masło można zetrzeć na tarce) i smalcem....

  • Ciasta z bananami

    Aksamitne w smaku banany wzbogacają kremy i masy do ciast.

  • Inaczej nazywany tortem Pavlovej. Legenda głosi, że tort ten został przygotowany specjalnie dla rosyjskiej primabaleriny Anny Pavlovej i miał on być tak lekki, jak jej tiulowa spódnica. Mimo iż jest jednym z najbardziej spektakularnych deserów nie wymaga wielkiego nakładu pracy.   Zanim zabierzemy się za przygotowanie tortu powinniśmy pamiętać o kliku podstawowych zasadach.   Po pierwsze, pamiętajmy aby szklana misa bądź inne naczynie, w którym będziemy ubijać białka było perfekcyjnie czyste...

  • Kawowy „Faryzeusz”

    ...ucierać około 10 minut w kąpieli wodnej (nad parującą wodą). Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, zdjąć ją z ognia. Połączyć z rozpuszczalną kawą i rumem. Białka ubić na sztywną pianę. 3. Pianę z białek delikatnie domieszać do masy kawowej. Krem przełożyć do czterech pucharków. Na wierzchu każdej porcji deseru położyć rozetkę bitej śmietany. Deser posypać kakao i udekorować wiórkami...

  • Czym charakteryzują się Żelfixy i Cukry Żelujące Dr. Oetkera, dlaczego warto i jak powinniśmy ich używać? Tu znajdziecie odpowiedź! Z Żelfixem 3:1 możesz przygotować pyszne niskosłodzone konfitury używając tylko 0,35 kg cukru na 1 kg owoców. Do umytych i oczyszczonych owoców dodaj Żelfix 3:1, zagotuj, następnie dodaj cukier i gotuj 2-3 min. Naturalna pektyna owocowa zadba o odpowiednią konsystencję przetworów, a krótki czas gotowania pozwoli zachować większość witamin i piękny kolor. Użycie...