• Informacje na temat:

    masy z pianek

Przepisy na temat: masy z pianek
  • Lekka pianka z musem

    Sposób przygotowania 1. Białka ubij na sztywną pianę. Stopniowo dodawaj cukier, potem żółtka. Obie mąki przesiej do masy i delikatnie połącz. Całość wlej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 25 minut w temp. 170°C.  2. Zagotuj mleko, wsyp kaszę, szybko mieszaj. Gotuj około 5 minut, cały czas mieszając. Wystudź. Masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę. Nadal miksując dodawaj...

  • Tort, który nie wymaga wielu umiejętności, by efekt był zadowalający - jestem tego przykładem ;) prawdziwe dekoratorskie antytalencie, a wyszedł całkiem całkiem ;) starałam się jak najlepiej opisać wykonanie.

  • Malinowa pianka

    ..., wymieszaj. 2. Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki zimnej wody, gdy napęcznieje, lekko podgrzej, dodaj do masy jogurtowej, wymieszaj. Masę wylej na spód, wierzch udekoruj malinami. Schładzaj przez noc.

  • Proste w przygotowaniu i niezwykle efektowne

  • Najlepsze przepisy z piankami marshmallow

    ...  Ciasteczna marshmallow  Składniki: 16  ciastek z kawałkami czekolady 4 łyżeczki masy nugatowej 16 pianek marshmallow olej Przygotowanie: Połowę ciastek posmarować kremem(...) g gorzkiej czekolady 200 g masy nugatowej 125 g masła   Przygotowanie:  Pianki marshmallow i orzech pokroić. Czekoladę, masę nugatową i masło stopić w gorącej kąpieli wymieszać. Dodać pianki...

  • znalazłam ten przepis na jednym z blogów, nie pamiętam niestety na jakim. Wbrew pozorom zrobienie takich różyczek nie jest trudne to tylko kwestia cierpliwości ;)

  • Lekka pianka grejpfrutowa

    ...pianę dodaj do masy z żółtek. Wymieszaj łyżką. Masę przełóż do grejpfrutowych miseczek i ustaw je na blasze. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. Piecz 30 min. Wyjmij, oprósz cukrem pudrem...

  • świetna zabawa przy przygotowaniu dla małych i dużych

  • Pyszne i szybkie desery

    Twaróg to znakomita baza do kremów, musów i pianek. Dodaj do niego kilka aromatycznych dodatków i pyszny deser gotowy.

  • Przepis wart wypróbowania: "Koronki z masy lukrowej"

Artykuły na temat: masy z pianek
  • Malinowa pianka

    Przygotowanie: Biszkopty lub herbatniki pokrusz. Masło rozpuść, wymieszaj z biszkoptami. Masę wyłóż na dno formy. 40 dag malin zmiksuj na mus, przetrzyj przez sitko, żeby oddzielić pestki. Jogurt zmiksuj z cukrem pudrem, dodaj mus z malin, wymieszaj. Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki zimnej wody, gdy napęcznieje, lekko podgrzej, dodaj do masy jogurtowej, wymieszaj. Masę wylej na spód, wierzch...

  • Nowość z naturalnym nadzieniem malinowym Haribo stale zaskakuje swoich konsumentów. Na wiosnę na półkach sklepowych pojawiła się nowa, wyśmienita pianka Chamallows Fruity. Tym razem jest ona wypełniona naturalnym nadzieniem malinowym firmy Zentis. Chamallows Fruity przygotowane są w jednym z najbardziej ulubionych przez Polaków smaków. Na sklepowe półki trafiły bowiem waniliowe pianki wypełnione malinowym nadzieniem. Nowy produkt od Haribo wyróżnia nie tylko ciekawy kształt - małe beziki, ale...

  • Lekka pianka grejpfrutowa

    .... W połowie ubijania (gdy białka podwoją swoją objętość) wsyp stopniowo pozostały cukier. Powstałą pianę dodaj do masy z żółtek. Wymieszaj łyżką. Masę przełóż do grejpfrutowych miseczek i ustaw je na...

  • Biszkopt z musem gruszkowym i pianką czekoladowo-kawową. Biszkopt3 jaja160 g cukru pudru50 g mąki tortowej 50 g mąki ziemniaczanejszczypta soli Mus gruszkowy1 kg gruszek85 g brązowego cukru 500 ml wody215 ml soku z cytrynyskórka starta z 1 cytryny1½ łyżeczki sproszkowanego imbiru1½ galaretki cytrynowej Pianka kawowo-czekoladowa70 g czekolady mlecznej 20 g żelatyny 500 ml śmietanki kremówki 36%2 łyżki cukru pudru85 g czekoladowego cappuccino 150 ml zimnej wody Dekoracja80 g czekolady...

  • Truskawkowa pianka

    ...miksujemy. Gdy galaretka nieco stężeje, łączymy ją z musem truskawkowym. Żelatynę dokładnie rozpuszczamy w około 150 ml gorącej wody, po czym studzimy i dodajemy do masy galaretowo- truskawkowej. Masę...

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • .... Gdy galaretka nieco stężeje, łączymy ją z musem truskawkowym. Żelatynę dokładnie rozpuszczamy w około 150 ml gorącej wody, po czym studzimy i dodajemy do masy galaretowo- truskawkowej. Masę odstawiamy...

  • W szóstym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Tomasz zaprezentował jurorom przepis na miodownik udekorowany kwiatami. Biszkopty 12 jaj 4 łyżki cukru 1 szklanka płynnego miodu niecałe 2 szklanki mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 4 łyżki przyprawy do piernika 2-3 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki proszku do pieczenia   Marmolada 3 puszki moreli w zalewie mąka ziemniaczana do zagęszczenia opcjonalnie żelatyna   Krem miodowy 3 jaja 150 g drobnego cukru 300 g masła 2 łyżki miodu...

  • Truskawkowa pianka

    ...miksujemy. Gdy galaretka nieco stężeje, łączymy ją z musem truskawkowym. Żelatynę dokładnie rozpuszczamy w około 150 ml gorącej wody, po czym studzimy i dodajemy do masy galaretowo- truskawkowej...

  • Już teraz możesz przygotować samodzielnie, przepyszne ciasta, które w programie przygotowała Agata or Zdjecie: Materiały prasowe Bake Off - Ale ciacho „Bocianie gniazdo Kasi" Zdjecie: Materiały prasowe Bake Off - Ale ciachoKRUCHE:2 szk. mąki (300 g)2 łyżeczki proszku do pieczenia½ kostki masła (100 g)1 łyżka smalcu1/3 szk. cukru (100 g)1 jajko2 żółtkacukier waniliowyPrzygotowanie ciasta kruchego:Mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać z masłem (twarde masło można zetrzeć na tarce) i smalcem....