• Informacje na temat:

    masy malinowe z mrozonych malin

Przepisy na temat: masy malinowe z mrozonych malin
  • Malinowe bukieciki

    ...soli. Dodaj do masy. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę. Maliny zmiksuj, przetrzyj przez sitko, wymieszaj z cukrem, polej ciasto. Sernik piecz 50 minut w temperaturze 180˚C. Pozostaw(...) 20 dag mrożonych malin 3 łyżki cukru Przygotowanie: 1. Białka oddziel od żółtek. Masło utrzyj do białości. Dodawaj po jednym żółtku, po łyżce cukru, ucieraj. Twaróg zmiel. Dodawaj po łyżce...

  • Wypróbowany przepis na "Deser z mrożonych malin"

  • Malinowe batoniki z kruszonką

    Dzięki malinom smak tych batoników przywołuje na myśl wspomnienie późnego lata. Możesz przygotować je również z borówkami, jednak w słodko -kwaśnym smaku malin jest coś, czemu nie sposób się oprzeć.

  • Przepisów na tiramisu istnieje co najmniej kilkadziesiąt, wersja z malinami jest jedną z nich. Po więcej zapraszamy na: www.smacznebodomowe.pl

  • Mrożone desery z owocami

    ...pudrem. Mus przetrzyj przez sitko. Dodaj do masy lodowej, przemieszaj widelcem, by powstał marmurkowy wzorek. Na koniec dołóż pozostałe maliny i borówki. Podłużną foremkę wyłóż folią. Napełnij masą lodową(...)Blok marmurkowy z malinami Składniki: 500 ml mleka 10 dag drobnego cukru 1 op. cukru waniliowego 10 dag (1 tabliczka) białej czekolady 6 żółtek 150 ml śmietany kremówki 2 szkl...

  • Pyszny deserek!

  • Świąteczne torciki malinowe z ajerkoniakiem

    Składniki: 450 g mrożonych malin 3 jajka 175 g cukru szczypta soli 100 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 25 g mąki ziemniaczanej 8 płatów żelatyny 3-4 łyżki + 175 g cukru pudru 350 g kremowego twarożku opakowanie cukru waniliowego 100 ml + 4 łyżki likieru jajecznego maliny i posiekane pistacje do dekoracji. Przygotowanie: Maliny odłożyć, aby...

  • Przepis wart wypróbowania: "Malinowe muffinki"

  • Sernik z sosem malinowym

    ..., - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - rodzynki, Sos: - 50 dag mrożonych malin, - Pół szklanki nalewki np. malinowej, - 6 łyżek cukru, - 1 szklanka soku malinowego, - 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej(...) oraz białka. 3. Do masy dodać kremówkę i białka delikatnie wymieszać. 4. Do masy dodać rodzynki i wymieszać wszystko razem, wylać masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia piec 1.5 godziny...

  • Wypróbowany przepis na "Malinowe serce"

Artykuły na temat: masy malinowe z mrozonych malin
  • ...50 dkg sera twarogowego tłustego lub półtłustego; 25 dkg malin (lub truskawek) - mogą być mrożone; 1 opakowanie galaretki malinowej (lub truskawkowej); 1,5 szklanki śmietany kremówki; torebka cukru waniliowego; 10 dkg cukru; pół cytryny; 30 dkg biszkoptów.

  • W trzecim odcinku "Bake off - Ale ciacho!" Marcin zaprezentował przepis na nieco inną karpatkę. Ciasto parzone125 ml wody 125 ml mleka125 g masłaszczypta soli150 g mąki pszennej5 średnich jaj (rozmiar M) Krem muślinowy waniliowy375 ml mleka1 laska wanilii65 g cukru3 żółtka1½ łyżki mąki ziemniaczanej1½ łyżki mąki pszennej150 g masła (w temperaturze pokojowej)50 g orzechów laskowych Krem muślinowy malinowy300 g malin (mogą być mrożone)100 ml mleka65 g cukru3 żółtka1½ łyżki mąki ziemniaczanej1½...

  • Klasyczne smaki: Melba

    .... Pozostałą masę brzoskwiniową wymieszać z 1/3 masy malinowej, nałożyć kolejną warstwę i wstawić na 10 minut do zamrażalnika. Na końcu nałożyć masę malinową i odstawić tort w chłodne miejsce na co najmniej(...) g śmietany ubić. Brzoskwinie i maliny oddzielnie zmiksować. Żelatynę odcisnąć, rozpuścić, wymieszać najpierw z dwoma łyżkami masy jogurtowej, a następnie z resztą masy. Wmieszać bitą śmietanę...

  • W półfinałowym odcinku uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho" musieli zmierzyć się z ciastem parzonym. Oto przepis Justyny, który podbił serca jurorów. Ciasto parzone: 125 g wody 125 g mleka 3,2 % 125 g masła 5 g soli 10 g cukru 150 g mąki pszennej 250 g jajek (ok. 5 sztuk) Krem pistacjowy: 300g wyłuskanych niesolonych pistacji 6 łyżek syropu cukrowego 400g mascarpone 200ml śmietany 30%   Syrop cukrowy* 50g cukru drobnego 50g wody skórka z ½ cytryny Frużelina malinowa: 250 g...

  • Włoskie desery

    ...waniliowy. Śmietanę wmieszać do masy serowej. 150 g malin, resztę wina i brązowy cukier zmiksować i przetrzeć przez sito, zmieszać z pozostałymi malinami. Krokant migdałowy pokruszyć. Krem nakładać do(...), opakowanie cukru waniliowego i szczyptę soli. Dodać żółtko i wymieszać. Mąkę, proszek do pieczenia i mąkę ziemniaczaną zmieszać razem. Porcjami przesiewać do masy, cały czas mieszając. Dodać mielone...

  • Ola przygotowała deser z dużą ilością słodkich malin, czekoladą i wspaniałymi ciasteczkami migdałowymi, które nadają chrupkości całemu daniu. Migdałowe amarettki:1 białko80 g zmielonych migdałów 80 g drobnego cukru10 ml likieru amarettocukier i cukier puder do posypania ciasteczek Mus malinowy:3 g żelatyny łyżeczka wody100 g świeżych lub mrożonych malin15 g cukru pudru Mus czekoladowy:200 ml śmietany kremówki 30%2 żółtka 50 g czekolady mlecznej50 g czekolady gorzkiej Dekoracja:50 g świeżych...

  • Święto smaku

    ...podania: kilka rzodkiewek, kiełki botwinki, rzeżucha Sos buraczany: 0,5 kg ugotowanych w skórce ciepłych buraków, 5 łyżek czerwonego octu winnego, 2 łyżki brązowego cukru, 4 łyżki soku malinowego, garść mrożonych (lub suszonych) malin, 3-5 łyżeczek śmietany 36-proc., szczypta ostrej papryki, 1/2 łyżeczki ziaren czarnuszki, 2 łyżki oliwy, sól Do miski wrzuć ser i energicznie wymieszaj go...

  • Małe, czerwone, pachnące, słodkie i jędrne. Takie właśnie są maliny. Właśnie trwa na nie sezon - czemu warto je jeść i jak je podać? Fot. 123RF/Picsel Lipiec i sierpień to sezon na maliny. Warto więc sięgnąć po nie teraz, kiedy są świeże, dojrzałe i zawierają w sobie znaczną dawkę witaminy C, dzięki której poprawimy odporność naszego organizmu. Wystarczy zjeść szklankę malin, aby pokryć dzienną dawkę zapotrzebowania na tę witaminę. Ciekawostką jest również fakt, że liście krzewów malin,...

  • Ciasta z kremem

    ...z połowy cytryny. Wymieszaj. Krem malinowy Zmiksuj 50 dag malin (mogą być mrożone). Ubij na sztywno 1 szklankę słodkiej śmietanki 36 proc. z połową szklanki cukru pudru. Dodaj purée owocowe, delikatnie(...) soli i energicznie wymieszać. Do ostudzonej masy dodawać, mieszając, po jednym jajka, potem wsypać proszek do pieczenia. Mieszać, aż ciasto zyska jednolitą konsystencję. Ciasto podzielić na dwie...

  • Czym byłoby lato bez malin i jeżyn? Wędrówki po lesie i zbieranie tych pachnących owoców to jedna z wakacyjnych przyjemności, które mają same zalety . Fot. 123RF/Picsel Jeżyny znane były ludziom od najdawniejszych czasów - traktowano je jako lek, surowiec na smaczny dżem, produkowano też z ich korzeni barwnik. Owidiusz wspominał o nich w "Metamorfozach", a Pliniusz Starszy opisywał ich działanie lecznicze. Głównie rosły dziko, ponieważ rozrastały się w szybkim tempie i traktowano je jako...