• Informacje na temat:

    masterchef wesele

Przepisy na temat: masterchef wesele
  • Brytyjskie danie składające się ze smażonej ryby w cieście i frytek, danie z dogrywki w "MasterChef Polska"

  • Idealna np na komunijne śniadanie. Błyskawicznie i prosto przygotowana hurtowa ilość tradycyjnej sałatki, bo my tak mamy, że jak się spotykamy w większym rodzinnym gronie, to każdy dom przygotowuje jakąś specjalność :) To super rozwiązanie, które oszczędza czas przygotowań dużych uroczystości. Przepis na ok. 2,5 kg sałatki - koszt składników ok. 50 zł. a składniki są podzielne przez 4 :)

  • To danie jest z filmu MASTERCHEF bardzo dobre i łatwe w przygotowaniu.

  • Te ciastka robiła moja babcia na wesele rodziców. Ja ich nie próbowałam wtedy ,ale w tym roku na Boże Narodzenie próbowałam i postanowiłam takie zrobić

  • może i dziwnie to brzmi torcik z jajek, ale zapewniam jest BAJECZNY, nich dowodem tego bedzie iż jakis tam czas temu pewien chlopak choc nie jest zwolennikiem slodkich specjałów dal sie "zlapać" na ten torcik i juz blisko 20 lat jest moim męzem, zas mase jajeczna uzylam do rozsmarowania na spodach biszkopotowych w blaszkach prostokatnych zalewając to galaretka..bylo tego kikla blach...to zrobilam na wlasne wesele i specyfik ten znikl co do kawalka...z torcikiem mam wiele milych wspomnień...

  • Smaczny pomysł na "Tort urodzinowy Anny Starmach"

  • Wypróbowany przepis na "Pierogi z karpiem i grzybami"

  • Pyszna potrawa na uroczystości czyli zaślubiny komunie i wesela Polecam!

  • PYSZNE. PIEKŁAM NA STUDNIÓWKI, KOMUNIE, WESELA I INNE IMPREZY RODZINNE.

  • Ciasto na biszkopcie z masą krówkową i prażonym słonecznikiem.Ciasto z bitą śmietaną z warstwą herbatników i powidłami. Ciasto bardzo znane na śląsku na weselach, jest pyszne.

Artykuły na temat: masterchef wesele
  • Goście, jadą goście!

    ...- podsumowuje z uśmiechem Żak. Zupa nic Przyjmowanie gości też może być sztuką. Ania Starmach, jurorka programu "MasterChef" w TVN i gospodyni telewizyjnego cyklu kulinarnego "Pyszne 25" w TVN Style(...) "MasterChefa" twierdzi, że jedzenie nie powinno przeszkadzać w spotkaniu. Ona przeważnie improwizuje, gotując ze składników, które akurat ma pod ręką. Receptur trzyma się wyłącznie przy skomplikowanych deserach...

  • Już 7 kwietnia ruszają castingi do szóstej edycji popularnego na całym świecie programu MasterChef. To szansa dla wszystkich tych, którzy marzą o tym, by rozwinąć swój kulinarny talent i spróbować swoich sił pod okiem Magdy Gessler, Anny Starmach oraz Michela Moran. MasterChef to nie tylko rywalizacja, to także fantastyczna przygoda i podróż życia. Kolumbia, Nowy York, Maroko - te niezapomniane miejsca znalazły się na kulinarnej mapie podróży uczestników poprzednich edycji. Jaki kraj tym...

  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Energetyczne śniadania, pożywne dania obiadowe, lekkostrawne kolacje, pyszne przekąski - w tej książce znajdziesz przepisy na wszystko. Również na desery, których zjedzenie nie spowoduje wyrzutów sumienia. Program „Dzień Dobry TVN" od dekady gości w milionach polskich domów. Wiele osób zaczyna od niego dzień. Przez dziesięć lat w programie pojawiły się tysiące kulinarnych receptur. Pysznie i zdrowo od rana do wieczora - to kilkadziesiąt fantastycznych przepisów na dania zarówno smaczne,...

  • 2 kwietnia Michel Moran, kucharz i pasjonat gotowania, który skradł serca telewidzów jako juror polskiej edycji programu MasterChef powrócił z nową książką! „Doradca smaku" to zestaw 80 przepisów na różnorodne potrawy codzienne i wykwintne oraz zbiór skutecznych trików mistrza, które udoskonalą każde danie. Pierwsza książka Michela Morana „Moje smaki" opublikowana w 2013 roku cieszyła się ogromnym zainteresowaniem tych, którzy lubią gotować i poszukują nowych rozkoszy podniebienia. W nowej...

  • Autorka bestsellerowego „Warzywa” i „Ziarna” powraca z nową książką! Nie stroni od dobrej jakości mięsa ale właśnie do warzyw pała miłością. W szczególności do tych sezonowych, gdy może z nich stworzyć cuda. Inspiracje przywozi z dalekich wojaży, znajdziemy je również w jej najnowszej książce! W swojej pierwszej książce Dominika wyczarowała pyszne potrawy z buraka, dyni, marchewki, kalafiora... Co jednak z całą gamą pozostałych warzyw? Tak oto powstało „Sezonowe warzywo"! Tym razem autorka...

  • Pod koniec stycznia marka sprzętu AGD Florina wystartowała z kulinarnym vlogiem „Zasmakuj radości”. Gospodarzem został ambasador marki, kucharz, maratończyk i uczestnik programu "MasterChef Polska" – Piotr Sajdak. Vlog „Zasmakuj radości" traktuje o tym jak gotować zdrowo, jakich sprzętów używać w kuchni, a także o tym jak zmieniają się nasze kulinarne gusta oraz kulinarne trendy. W każdym odcinku Piotr Sajdak dzieli się kulinarnymi wskazówkami oraz przepisem na proste i pyszne danie. Nowy...

  • Zioła to nasi naturalni sprzymierzeńcy. Ich siłę wykorzystywali nasi przodkowie, używając ich w medycynie ludowej, magicznych obrzędach, zabiegach pielęgnacyjnych i w kuchni. Odpowiednio dobrane potrafią zdziałać cuda. Najwięcej aromatu, olejków eterycznych, flawonoidów oraz witaminy i składników mineralnych mają świeże zioła. Właśnie dlatego dietetycy i kucharze zalecają używanie w kuchni świeżych, a nie suszonych roślin. Dodane na kilka minut przed ich przetworzeniem nie tylko wzbogacą...

  • Ostatnio mieliśmy okazję przygotować pyszne, jesienne dania wraz z Michelem Moran - przesympatycznym jurorem polskiej edycji programu Masterchef oraz ambasadorem marki Kenwood. Fot. 123RF/Picsel Zupa dyniowa z trawą cytrynową Składniki: 1,5 l wywaru warzywnego 2 cebule 5 marchewek 2 dynie hokkaido kawałek korzenia imbiru Trawa cytrynowa - opcjonalnie Sól Pieprz cayenne Olej do smażenia 200g świeżego koziego sera 100ml śmietany 18% Świeża natka pietruszki lub kolendra Sposób...

  • Ślub księcia Williama z Kate Middleton budzi emocje w całym kulinarnym świecie. Co znajdzie się na stołach? W tym roku zapowiada się skromnie, tradycyjnie oraz po królewsku. Tradycyjnie weselne stoły królewskie uginały się od potraw. I tak w roku 1923, z okazji ślubu króla Jerzego VI i królowej Elżbiety Matki, zaproponowano menu po francusku. Na stołach znalazły się Consommé a la Windsor, Supremes de Saumon Reine Mary, Côtelettes d'Agneau Prince Albert, Chapons la Strathmore, oraz Fraises...