• Informacje na temat:

    masło orzechowe naturalne bez cukru

Przepisy na temat: masło orzechowe naturalne bez cukru
  • BeRAW Zdrowe przekąski na miarę Ewy Chodakowskiej

    ...daktyla, kokosa, śliwki oraz nasion chia nadaje mu niepowtarzalny smak. Produkt nie zawiera glutenu i jest w 100% naturalny. Cena: 6,99 zł   BeRAW Baton Healthy snack - masło orzechowe(...) źródło energii podczas intensywnego wysiłku. Doskonała propozycja przekąski dla wegan i osób unikających glutenu. Stworzony wyłącznie z naturalnych składników, bez dodatku cukru. Cena: 4,99 zł   BeRAW...

  • Połączenie płatków owsianych, orzechów, suszonych owoców i masła orzechowego. Całość bardzo sycąca, bardzo zdrowa i bez grama cukru. Dzięki dodatkowi masła orzechowego batoniki się nie kruszą i zyskują wspaniały arachidowy aromat.

  • 12 najlepszych przepisów na pączki

    ...kieliszek spirytusu 5 łyżek marmolady  2-3 łyżki konfitury z róży  8 łyżek cukru pudru 1/2 kg smalcu i litr oleju Przygotowanie: Mąkę przesiać. Stopić i przestudzić masło. Sporządzić(...) Szczypta soli 2 jajka 150 g jogurtu naturalnego 2 łyżki Grappy Olej do smażenia 2 łyżki cukru pudru  Przygotowanie: Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 6 łyżkami soku. Pozostały sok i 25 g cukru...

  • Pyszne, domowej roboty masełko.

  • Wegański sernik jaglany bez grama sera, bez cukru, bez glutenu. Propozycja dla osób, które są na diecie i nie mogą jeść zwykłego sernika z twarogu. Ciasto jest naprawdę smaczne i na pewno zadowoli podniebienia nawet tych, którzy lubią tradycyjne wypieki. Bardzo polecam!

  • Masło orzechowe można zrobić samemu, to prostsze, niż się wydaje;)

  • Przepis na proste w wykonaniu, smaczne i cudownie pachnące masło z orzeszków arachidowych. Takie domowe masełko jest zdrowe i nie zawiera żadnych konserwantów ani barwników.

  • Ostatnio złapałam bakcyla robienia domowych przetworów. Stwierdziłam, że wyjdzie mnie taniej i przede wszystkim bardziej zdrowo, gdyż bez konserwantów i chemii utrwalającej w danych produktach :) Dzisiaj poświęciłam czas na zrobienie masła orzechowego i domowego syropu czekoladowego ,który moim zdaniem wyszedł bardzo udany. Chyba dużo ludzi lubi masła orzechowe różnego rodzaju. Ja wybrałam to z orzechów ziemnych i stawiłam mu czoła. Moja próba nie poszła na marne i okazała się bardzo trafna,...

  • Pyszne masło orzechowe do smarowania pieczywa, deserów, ciast i ciastek, a nawet smażenia!!

  • Szybkie, smaczne, bardzo łatwe do przygotowania.

Artykuły na temat: masło orzechowe naturalne bez cukru
  • Masło orzechowe - ile jeść, by sobie nie zaszkodzić?

    ...ulubione… masło orzechowe. Jesz jedną łyżkę, potem drugą i nie możesz się oprzeć – sięgasz po więcej. Specjaliści od spraw żywienia zapewniają, że orzechy, jak i samo masło orzechowe jest zdrowe...

  • Każdy kto chociaż raz próbował wyeliminować cukier z diety, wie że jest to niezwykle trudne. Całkowite zrezygnowanie ze słodyczy jest bardzo trudne, ale jeszcze trudniejsze jest znalezienie zamienników cukru. Oto kilka produktów, które będą doskonałą alternatywą dla białego cukru. Cukier, choć smaczny, niezbyt pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Jego nadmiar w naszej diecie może spowodować wiele chorób, w tym otyłość oraz próchnicę. Dodatkowo, cukier jest obwiniany również za przedwczesne...

  • Zapobiegamy wahaniom cukru

    .... C. Przekąska jest bardzo sycąca! Stabilizujące tabletki i herbatki W aptekach (bez recepty) i w sklepach zielarskich możesz kupić wiele preparatów, które pomogą utrzymać prawidłowy poziom cukru(...)Proste zmiany w jadłospisie ✔ Wybieraj produkty o tzw. niskim indeksie glikemicznym , czyli takie, które nie powodują nagłego wzrostu poziomu cukru we krwi. ✔ Jedz regularnie małe porcje co...

  • Deser musi być słodki. Ale czy jego słodycz zawsze musi pochodzić z niepolecanego przez dietetyków cukru? Niekoniecznie i dobrze wiedzą o tym użytkownicy Smakera, którzy sztukę przygotowywania zdrowych słodkości opanowali do perfekcji. Oto ich najciekawsze pomysły. Fot. 123RF Któż z nas nie ma czasami ochoty na kawałek pysznego ciasta? Jednak z drugiej strony, będąc na wiecznej diecie, martwimy się kaloriami. Na szczęście zawsze możecie liczyć na pomoc naszych użytkowników, którzy dzielą się...

  • Ogórek bez tajemnic - 25 informacji na temat zielonego warzywa

    Ogórek, ogórek, ogórek,/Zielony ma garniturek/ I czapkę i sandały,/ Zielony, zielony jest cały - refrenu piosenki zespołu „Fasolki” nikomu nie trzeba przypominać. Tytułowe warzywo także jest w Polsce doskonale znane. Przed nami (dosłownie i w przenośni) sezon ogórkowy. Najwyższa pora uporządkować informacje na temat tego wąsatego warzywa.

  • Wyobraźmy sobie sytuację, kiedy wchodzimy do sklepu. Zatrzymujemy się przed regałami pełnymi ulubionych napojów, cukierków i innych słodyczy. Już sięgamy po nasz ulubiony produkt, a nagle, tuż obok niego, z rzędu opakowań wyłania się ten sam, jednak inny - opatrzony etykietką „bez cukru”. Fot. 123RF Ta sama firma, ten sam produkt i jego dwie wersje: z cukrem i bez. Którą wybierzemy? Jeśli dbamy o linię lub po prostu chcemy porównać tradycyjną wersję z tą „zdrowszą", wybierzemy opakowanie z...

  • Dieta bez pszenicy dr Williama Davisa. Schudniesz 5 kg w dwa tygodnie

    Przybywa im coraz więcej fanów, bo są skuteczne. Mają też więcej zalet – można stracić „pszenny brzuszek”, obniżyć poziom cholesterolu i cukru we krwi.

  • Cała rodzina zajada się Twoim ulubionym sernikiem, a Ty musisz obejść się smakiem z powodu restrykcyjnej diety? Nic podobnego! Sprawdź nasze pomysły na sernik bez laktozy w 3 odsłonach. Sernik bez laktozy przygotujesz na wiele sposobów. Tradycyjny twaróg możesz zastąpić sojowym tofu, kaszą jaglaną lub specjalnym twarogiem o obniżonej zawartości laktozy. Do ciasta wystarczy dodać suszone owoce, migdały, orzechy, a nawet masło orzechowe, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak deseru. A jeśli...

  • Nowe diety lepsze od Dukana

    Przybywa im coraz więcej fanów, bo są skuteczne. Mają też więcej zalet - można stracić "pszenny brzuszek", obniżyć poziom cholesterolu i cukru we krwi.

  • W ostatnim czasie ceny masła oszalały. Sprzedawane w sklepach kostki są mniejsze i znacznie droższe niż jeszcze kilka lat temu. Nic więc dziwnego, że wiele osób, wzorem naszych babć, decyduje się na własnoręczne zrobienie masła. Fot. 123RF/PicselJeśli regularnie kupujecie masło z pewnością zaobserwowaliście, że ceny tego produktu już od dłuższego czasu sukcesywnie wzrastają. Obecnie za kostkę masła zapłacimy nawet dwukrotnie więcej niż jeszcze dwa lata temu. Co więcej, wielu producentów...