• Informacje na temat:

    maslo czosnkowe do bagietek

Przepisy na temat: maslo czosnkowe do bagietek
  • 1 paczka masła, 1 główka czosnku, wegeta lub kucharek, 2 bagietki

  • Nadaje sie do miesa, ryby, pieczywa, smazenia warzyw...gdzie tylko lubisz czosnek!

  • Grzanki z twarożkiem i letnimi pomidorami

    Soczyste, letnie pomidory to zdecydowanie dla wielu wspomnienie smaku z dzieciństwa! Nie ma nic lepszego niż kanapka ze świeżym pieczywem, masłem i pomidorem. Ta prawdziwie kultowa przekąska z młodzieńczych lat stała się dla nas inspiracją do przygotowania przepisu na przepyszne grzanki z letnimi pomidorami i twarożkiem. Szybki, prosty i smaczny pomysł na chrupiące śniadanko!

  • :) dodatek do zup i nie tylko...

  • Domowa bagietka czosnkowa, może nie tak piękna jak kupna ale za to jaka smaczna.

  • Niedzielny obiad dla całej rodziny

    Wszyscy najedzą się do syta!

  • Bagietki przygotowałam według przepisu z książki „Pieczywo siostry Marii” Bagietki w oryginale są z nadzieniem czosnkowym, pominęłam ten dodatek (przepis podaje z nadzieniem)

  • Pyszny obiad dla całej rodziny

    W mig zniknie ze stołu!

  • Pyszne i zdrowe masełko czosnkowe. Bardzo dobre do kanepek z wędliną. A jeszcze lepiej smakuje jak posmarujemy nim wczorajszy chleb i upieczemy w tosterze lub w sezonie na grillu (pyszna zakąska do zimnego piwka;)

Artykuły na temat: maslo czosnkowe do bagietek
  • Tosty i tościki

    ...tymianku i natychmiast podawaj. Czosnkowe tościki z bagietki Składniki: 1 bagietka, 2 szt. pomidorów, 3 ząbki czosnku, 1 łyżka siekanej natki, 1 łyżka siekanej bazylii, sól, kilka listków bazylii do...

  • Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Bagietki są z wierzchu chrupiące, a w środku miękkie. Dodatek śliwki, nadaje im specyficzny aromat i podkreśla smak pieczywa. Fot. Materiały partnera Ciasto ciemne300 g mąki pszennej typ 500100 g mąki orkiszowej z pełnego przemiału 60 g susek sechlońskich20g słodu jęczmiennego ciemnego barwiącego8 g drobnej soli morskiej4 g drożdży SAF instant300 g wody Wymieszać mąkę pszenną i orkiszową. Słód rozmieszać z wodą za pomocą rózgi. Dodać drożdże. Wsypać obie...

  • Zupa krem z porów

    W garnku rozpuść masło, wrzuć pokrojone pory i duś około 5 minut. Całość oprósz mąką, polej winem, 3 szklankami wody oraz śmietaną. Zagotuj, wlej bulion...

  • Masło to podstawowy składnik w każdej kuchni. Niestety, jego ceny wciąż zatrważają. Na szczęście własnoręczne przygotowanie masła jest proste i szybkie. Fot. 123RF/Picsel Ceny masła już od dłuższego czasu mogą szokować. Na sklepowych półkach zaroiło się także od produktów, które jedynie udają osełki, mając niewiele wspólnego z prawdziwym masłem. Nic więc dziwnego, że wiele osób decyduje się na przygotowanie masła w zaciszu własnego domu. Końcowy produkt jest nieco tańszy od swojego...

  • Schabowe na soczewicy

    1. Soczewicę płuczemy na sicie, odcedzamy. W rondlu podgrzewamy masło, przesypujemy soczewicę i podsmażamy 1-2 minuty, mieszając. Zalewamy bulionem i gotujemy...

  • Każdy wie, że prawdziwe masło twardnieje pod wpływem niskiej temperatury, przyprawiając wiele osób o złość. Jednak w obawie przed zjełczeniem, wielu nie rezygnuje z przechowywania go w lodówce. Czy trzymanie masła w temperaturze pokojowej jest rzeczywiście niebezpieczne? Fot. 123RF Znasz tę sytuację? Ranek. Śpieszysz się do pracy, chcesz zjeść szybko kanapkę, zaglądasz do lodówki, a tam... przykra niespodzianka! Twoje masło jest twarde i nie możesz go rozsmarować na pieczywie. Denerwujesz...

  • Kurczak w śmietanie

    Przygotowanie: 1. Kurki czyścimy z paproszków, resztek, gałązek, piachu i płuczemy w misce z zimną wodą po czym odcedzamy i osuszamy. Umytą i osuszoną...

  • Stojąc przed sklepową półką, na której znajdują się masła, można się bardzo mocno zdziwić. Znajdziemy tam wiele produktów różniących się niewielkimi szczegółami. Nie każdy jednak wie, że te detale są bardzo istotne i mogą zadecydować o tym, czy do domu wrócimy z prawdziwym masłem, czy też produktem, który tylko je udaje. Fot. 123RF Uniknięcie zakupu podrobionego masła nie jest trudne, jednak wymaga od nas wzmożonej uwagi podczas zakupów. Zapomnijcie o bezmyślnym wrzucaniu produktów do...

  • Gulasz z łososia

    1. Obrane cebule kroimy w kostkę. Z jednej umytej i osuszonej cytryny ścieramy skórkę, następnie przekrawamy na pół i wyciskamy sok. W garanku rozgrzewamy...

  • W ostatnim czasie ceny masła oszalały. Sprzedawane w sklepach kostki są mniejsze i znacznie droższe niż jeszcze kilka lat temu. Nic więc dziwnego, że wiele osób, wzorem naszych babć, decyduje się na własnoręczne zrobienie masła. Fot. 123RF/PicselJeśli regularnie kupujecie masło z pewnością zaobserwowaliście, że ceny tego produktu już od dłuższego czasu sukcesywnie wzrastają. Obecnie za kostkę masła zapłacimy nawet dwukrotnie więcej niż jeszcze dwa lata temu. Co więcej, wielu producentów...