• Informacje na temat:

    maslanka owocowa

Przepisy na temat: maslanka owocowa
  • Owoce, na które czekamy

    Sezon na truskawki i rabarbar coraz bliżej!

  • Pyszna owocowa maślanka, której przygotowanie zajmuje dosłowni chwilę.

  • O palmach, czarownicach i pisankach

    ..., żeby dobrze owocował, wnętrze domu, obory, owczarnie. Dawniej rozpalono od niej także nowy, "poświęcony" ogień pod blachą "na cały rok". Ogień ten stale podtrzymywano, przykrywając popiołem, żeby nie(...) drzewach owocowych i na dźwięk dzwonów (milczących od Wielkiego Czwartku) potrząsano gałęziami, by dobrze owocowały. Czasem skorupki zakopywano na grządkach kapusty, pod drzewa owocowe lub...

  • Sałatka najlepiej smakuje gdy użyjemy świeżych owoców.

  • Orzeźwiająca, lekka, zdorwa i pełna witamin sałatka

  • szybka, smaczna i na każdą okazję :)

  • Idwalna do kawy z przyjaciolkami,ktore sa wlasnie na diecie

  • Szybka, pyszna i zdrowa :-)

  • doskonała galaretka na soku owocowym własnej produkcji,bez konserwantów

  • sałatka owocowa

Artykuły na temat: maslanka owocowa
  • Smoothies - letnie koktajle owocowe

    Koktajle typu smoothies to świetna propozycja na gorące letnie popołudnia. Czasem mogą zastąpić kolację, ale na pewno stanowią pyszny deser. Są prawdziwą bombą witaminową! Ponadto oczyszczają organizm, poprawiają trawienie i dostarczają antyoksydantów.

  • Z kultową dietą warzywno-owocową dr Ewy Dąbrowskiej odbudujesz dobrą kondycję Twojego organizmu, poprawisz wygląd swojej skóry, zwalczysz uczucie zmęczenia, ograniczysz infekcje i zwiększysz odporność. Jedzenie, które spożywasz na co dzień, może być najlepszym i jedynym lekarstwem, jakiego potrzebujesz. W tej książce znajdziesz smaczne przepisy diety warzywno-owocowej. Pokochaj warzywa, zioła, przyprawy, kiszonki. Przejmij kontrolę nad swoim zdrowiem. Naucz się dbać o jakość, a nie ilość...

  • Dieta ryżowo-owocowa

    Doskonała na ciepłe dni! Lekkostrawna, bogata w błonnik i bardzo smaczna. Polecana osobom, które chcą szybko schudnąć.

  • Tym razem Beata Dąbrowska oraz dr Ewa Dąbrowska zaprosiły do współpracy trzy przedstawicielki odmiennych profesji: dietetyka, trenera sportowego oraz coacha, pokazując tym samym, że wprowadzenie na stałe zmian w naszym życiu wymaga zróżnicowanego podejścia do problemu. Czytając tę książkę, czytelnik pozna: 5 filarów zdrowego odżywiania - podstawę skutecznej diety, powody, dla których nie może schudnąć i pozbyć się problemów ze zdrowiem, tajemne" metody dietetyków przedstawione w czytelny...

  • Skuteczne monodiety owocowe

    Dzięki nim nie tylko stracisz zbędne kilogramy, ale też oczyścisz organizm z toksyn. Świetne na ciepłe dni!

  • Słodkie przetwory przyrządzamy wówczas, kiedy w sklepach półki pełne są świeżych i pachnących owoców. Chcąc utrwalić smak lata, decydujemy się zamknąć go w słoiku razem ze słodyczą owocu. Najbardziej popularny jest dżem, który przyrządza się z owoców, gotowanych z dużą ilością cukru, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Niekiedy, aby osiągnąć lepszy efekt, używa się do tego procesu specjalnego cukru żelującego lub dodaje substancji żelującej. Najczęściej jest to pektyna bądź żelatyna....

  • Wakacyjne monodiety owocowe

    Dzięki nim nie tylko stracisz zbędne kilogramy, ale też oczyścisz organizm z toksyn. Świetne na ciepłe dni!

  • Czy jogurty owocowe są zdrowe i dietetyczne? Wydawałoby się, że tak. Prawda jest jednak inna. Fot. 123RF.COM/PICSEL Źródło: TVP/x-news

  • Jogurt naturalny - nienaturalnie słodki?

    Wydaje ci się, że sięgając po jogurt naturalny wybierasz ten bez dodatku cukru? Niekoniecznie, bowiem - jak zauważa dietetyk Agnieszka Piskała - jogurty naturalne mogą zawierać nawet trzy łyżeczki cukru! "Dlatego warto czytać etykiety" - radzi.

  • Mówi się, że w ich przygotowanie trzeba włożyć serce - być może dlatego niegdyś nazywane były kordiałami. Ich walory smakowe i zdrowotne odkryto już w starożytności, a przez długie lata sposób ich przyrządzania owiany był tajemnicą. Na szczęście nasi użytkownicy znają sekret doskonałych, domowych nalewek. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam Hipokrates, którego nalewkę na bazie wina i miodu...