• Informacje na temat:

    maślane ciastka bez proszku

Przepisy na temat: maślane ciastka bez proszku
  • bardzo kruche i maślane ciasteczka idealne do kawy czy mleka.

  • Fajny przepis do wykorzystania dla dzieci. Wczoraj cały dzień Karol chodził i marudził , że coś chce upiec. I tak padło na ciasteczka maślane. Szybkie, kruche i przepyszne :)

  • Łatwe i tanie! polecam!

  • Ciasteczka szybko się robi smaczne są bardzo słodkie wiec jak ktoś nie lubi bardzo słodkich ciastek proponuje dodać mniej cukru. Ja zamiast brandy dałam zwykłą czystą wódkę. Ponoć alkohol konieczny w innym razie już smak nie ten

  • Ciasteczka mają słodki maślany smak, po dodaniu kakao mogą być w wersji czekoladowej. Z jednej porcji ciastek wychodzi naprawdę sporo.

  • Przepis na pyszny i szybki krem, nadajacy sie zarowno do ciasteczek, jak rowniez tortow czy lodow.

  • Dobry przepis na kruche, maślane ciastka z czekoladą przyda się w każdym w domu. Jak macie dzieci to zaręczam, że pokochają te ciasteczka

  • Rozpływające się w ustach, delikatne maślane ciasteczka prosto z Egiptu. Tego jeszcze nie próbowaliście!

  • miały być ozdobione ale takie smakują najlepiej:) do kawy czy dla maluszka:)

  • Świetnie sprawdzają się jako dodatek do porannej kawy, drugie śniadanie i baza do deserów lodowych :)

Artykuły na temat: maślane ciastka bez proszku
  • Nie przyzwyczajaj dziecka do cukru

    Zastanawiałaś się kiedyś, ile cukru dziennie je twoja pociecha? Ciastka, czekolada, żelki... - wiesz, że łakocie to jego główne źródło. Dlatego starasz się nie przesadzać z ich ilością. Ale cukier(...) sposobem kontrolowania ilości cukru w dziecięcych smakołykach jest przyrządzanie ich w domu z pełnowartościowych, naturalnych składników. Z ciast najzdrowsze są mało słodkie wypieki na drożdżach. Bez...

  • Przygotowując ciasteczka na kinderbal, Wojtek puścił wodze fantazji. Wypróbujcie jego przepisy! Batoniki 600 g ciemnej czekolady Marcepan: 90 g cukru 1⁄5 szklanki wody 120 g mąki migdałowej 40 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów Dżem: 1 szklanka jagód 1 szklanka cukru Temperowanie czekolady: Roztopić w kąpieli wodnej 400 g czekolady, musi mieć temperaturę około 45℃. Schłodzić do około 27℃, w trakcie dosypując posiekaną resztę czekolady (200 g), cały czas mieszając. Podgrzać...

  • Słodki amok

    ...miesiączką? Wtedy najważniejsze stają się ciastka, batoniki, kokosanki, ciasteczka maślane, biszkopty z galaretką, czekoladki, kisiele w proszku, budynie w płynie. By poczuć na języku ich smak(...) Są jednak osoby, dla których ciastka mogłyby nie istnieć, za to nie wyobrażają sobie dnia bez coca-coli czy red bulla. Też tak masz? Uważaj, jeśli zdarza ci się pijać je regularnie do obiadu czy...

  • Napoje gazowane znamy od dawna. Lubimy je, bo są słodkie i smaczne, ale powinniśmy być ostrożni i pić je z umiarem. W czasach PRL-u piliśmy napój "Ptyś" produkowany w szklanych, litrowych butelkach o barwie zielonej lub brązowej - miał on smak cytrynowy. Sprzedawano również "Cytronetę" i "Cytrynadę", napoje cytrynowe w woreczkach foliowych, które przebijało się słomką. "Polo Cockta" to kolejny produkt tamtych czasów - krajowa namiastka Coca-Coli, do dziś budząca skojarzenia z filmem...

  • Dlaczego dieta w proszku nie jest najlepszym sposobem na odchudzanie? Ostatnio coraz większą popularność zdobywają diety w proszku. Dietetyk Anna Jelonek wyjaśniła w studiu "Dzień Dobry Wakacje", dlaczego nie jest zwolenniczką takiego rodzaju diety. - Tam jest samo białko, nie ma mięsa, nie ma warzyw. Mamy też dużo dodatków chemicznych i ulepszaczy - podkreśliła specjalistka. Zobacz cały film:

  • Proszek do pieczenia znajdziemy niemal w każdej kuchni. Stosujemy go, chcąc aby nasze wypieki były pulchne i pięknie wyrosły. Jednak na tym nie kończą się jego zastosowania. Czy wiedzieliście, że niepozorna torebka z proszkiem do pieczenia może wybawić nas z wielu opresji? Niewiele osób zdaje sobie sprawę z faktu, że ten ogólnodostępny i tani środek, może stać się rozwiązaniem wielu codziennych problemów. Jeśli do tej pory wykorzystywaliście proszek wyłącznie podczas pieczenia ciast, już...

  • Tradycyjne świąteczne ciasta, pierogi, czy uszka do barszczu. Wszystkie z dodatkiem mąki. Jednak nie wszyscy mogą ją jeść. Czasem nie pozwala na to zdrowie, czasem dieta, a niejednokrotnie oba te czynniki. Z pomocą przychodzi książka „Święta bez pszenicy”. Jej autorki Marta Szloser i Wanda Gąsiorowska we współpracy z wydawnictwem Bukowy Las przedstawiają czytelnikom bogaty zbiór przepisów, w których nie ma miejsca na choćby gram pszennej mąki. W książce znajdziemy ponad 250 propozycji dań....

  • Odcinek ósmy będzie pełen czekoladowych wypieków. Uczestnicy zmierzyli się z przepisem Krzysztofa Ilnickiego na czekoladowe ciastka. Brownie bezglutenowe164 g czekolada gorzka 70%147 g masło175 g jaja87 g cukier108 g mąka migdałowa Czekoladę rozpuścić z masłem. Osobno ubić jaja z cukrem, najlepiej na ciepło. Połączyć obie masy. Dodać mąkę migdałową. Rozsmarować na blasze wyłożonej papierem. Upiec. Masa żelatynowa30 g żelatyna150 g woda Mus czekoladowy350 g mleko 3,2%60 g żółtko40 g cukier...

  • Rewolucyjny przewodnik dotyczący wytwarzania żywności. Uczy, jak odżywiać się zdrowo, bo w sposób w pełni świadomy, i jak jednocześnie zaoszczędzić pieniądze oraz ograniczyć produkcję śmieci. Autorka dzieli się z nami całym swoim doświadczeniem, pokazując, że można samemu wyprodukować każdy rodzaj żywności i że nie jest to wcale trudne. Dzięki jej wskazówkom bez problemu przygotujemy i podstawowe produkty, takie jak mąki, makarony, słodycze, sery, napoje, przetwory, lody, i te nietypowe, jak...

  • Przygotowanie 12 świątecznych potraw to tradycja, podobnie jak sianko pod obrusem, dodatkowe miejsce przy stole czy dzielenie się opłatkiem. Bakalie są nieodłącznym elementem Bożego Narodzenia, ale prawdziwe, polskie smaki można połączyć z odrobiną nowoczesności. Makowiec z żurawiną, barszcz czerwony z suszonymi śliwkami czy pierogi z dodatkiem orzechów włoskich - to tylko kilka z wielu inspiracji od marki Bakalland, które sprawią, że Święta Bożego Narodzenia będą aromatyczne, rodzinne i...