• Informacje na temat:

    masełko ziołowo-czosnkowe

Przepisy na temat: masełko ziołowo-czosnkowe
Artykuły na temat: masełko ziołowo-czosnkowe
  • Wyniki badań Pentoru są optymistyczne - aż 92% Polaków deklaruje, że jada śniadania. Ale co to tak naprawdę oznacza i czy na pewno mamy się z czego cieszyć? Fot. 123RF/Picsel Śniadaniom towarzyszy pośpiech - aż 55% ankietowanych jada je w samotności. Rodzinne, poranne posiłki są często zarezerwowane na weekendy, kiedy mamy więcej czasu na przygotowanie i spokojne zjedzenie. Co zatem jadamy w powszednie poranki? Choć na naszych stołach pojawiają się płatki śniadaniowe, jogurty, czy nawet...

  • Kuchenka mikrofalowa wcale nie musi służyć jedynie jako szybki „podgrzewacz” gotowych, mocno przetworzonych (a co za tym idzie – niezdrowych) produktów. Za pomocą mikrofal można także gotować i piec! W mikrofalówce można przyrządzić zdrowy obiad, a nawet upiec ciasto! / fot. 123rf.com Dania z mikrofali wcale nie są niezdrowe! Czasem nawet są lepsze niż dania „tradycyjne" z patelni czy piekarnika. Jak to możliwe? Do potraw z mikrofalówki nie trzeba dodawać tłuszczu, nie trzeba też korzystać z...

  • Na temat grilla uzbierało się sporo mitów. Jedni uważają, że w ogóle nie powinno się grillować, inni - że to najlepszy sposób obróbki jedzenia. Kto ma rację? Czy osoby dbające o linię mogą grillować?     Fot. Martin Abegglen / Flickr Grillowanie tuczy. Mit! Samo grillowanie jest jednym z bardziej odchudzających sposobów na obróbkę żywności. Dzięki temu, że wytopiony pod wpływem temperatury tłuszcz po prostu ścieka, nie pozostając w mięsie, grillowanie jest bardziej dietetyczne od smażenia,...

  • Stojąc przed sklepową półką, na której znajdują się masła, można się bardzo mocno zdziwić. Znajdziemy tam wiele produktów różniących się niewielkimi szczegółami. Nie każdy jednak wie, że te detale są bardzo istotne i mogą zadecydować o tym, czy do domu wrócimy z prawdziwym masłem, czy też produktem, który tylko je udaje. Fot. 123RF Uniknięcie zakupu podrobionego masła nie jest trudne, jednak wymaga od nas wzmożonej uwagi podczas zakupów. Zapomnijcie o bezmyślnym wrzucaniu produktów do...

  • Grill kojarzony jest przede wszystkim z mało wyszukanymi daniami mięsnymi zakrapianymi piwem. Do tego tematu można jednak podejść bardziej kreatywnie i z większym wyczuciem smaku. Jak wyczarować wykwintne dania z rusztu i przełamać grillową nudę? Fot. 123RF/Picsel Grillowanie to bardzo przyjemna i coraz popularniejsza forma wypoczynku na świeżym powietrzu. Potrawy, które królują na grillowych rusztach to przede wszystkim karkówka, kiełbasa, kurczak, szaszłyki, oraz steki. Często przyrządzane...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • W poniedziałek, 30.07.2012 zakończyła się kolejna edycja konkursu Puzzle. Przepis, który został umieszczony na Puzllu to Bułeczki czosnkowe z tymiankiem autorstwa trele-morele . Po raz kolejny otrzymaliśmy mnóstwo fantastycznych zgłoszeń, za które ogromnie dziękujemy! Wszystkie osoby nagrodzone w konkursie otrzymają jedną z 10 książek z serii Smaki Świata oraz smycz Smaker.pl. Zwycięzcami zostali: -> pysiek30 ->malina8902 ->aniolek0510 ->Ewelina9303 ->AnKaMa ->kaska333 ->ani1934...

  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...

  • Obszar dawnej fabryki tytoniowej w samym centrum miasta tuż przy zbiegu ulic Rajskiej oraz Dolnych Młynów kryje za sobą 15 000 metrów kwadratowych, które już we wrześniu 2016 zostaną oficjalnie otwarte. Zaraz po wejściu na obiekt, po lewej stronie, widać nowo otwierającą się restaurację wegetariańską i wegańską - Veganic, gdzie serwowane będą dania bezglutenowe w nowoczesnej odsłonie, przygotowywane z sezowonych warzyw, kasz, zbóż, nasion, orzechów i owoców - wszystko serwowane w wyraźiście...

  • Weekend bez grilla? Wielu Polaków nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Ale jak przygotować mięso, aby było delikatne i soczyste? Sekret tkwi w odpowiedniej marynacie. Fot. 123Rf/Picsel Grillowane mięso dzięki marynatom staje się bardziej kruche, aromatyczne, delikatniejsze. Oto kilka składników, które warto dodać do marynaty, aby twoje dania zaskoczyły smakiem wszystkich gości. 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej...