• Informacje na temat:

    masa z soku z malin

Przepisy na temat: masa z soku z malin
  • Sernik bezglutenowy z malinami

    Składniki: Spód: 100 g mąki z orzechów włoskich 100 g mąki słonecznikowej 100 g suszonych moreli 50 g nierafinowanego bio oleju kokosowego Masa: 500 g serka mascarpone 4 serki homogenizowane waniliowe (4 x140 g) 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki gorącej wody 100 g malin 100 g borówek...

  • Idealny na coraz zimniejsze jesienne wieczory jako dodatek do ciepłej herbaty. Prosty w przygotowaniu, w 100% naturalny.

  • Tarta z masą malinową

    Składniki na 12 porcji: Spód: 35 dag mąki 15 dag zimnego masła 10 dag cukru 1 jajko mąka do stolnicy Masa: 60 dag malin 5 dag cukru 1 op. budyniu malinowego 250 ml soku z malin albo owoców leśnych 5-7 dag drobno posiekanych migdałów  Krem: 20 dag kremu czekoladowego typu nutella 50 ml nalewki z malin Sposób przygotowania: 1. Spód: mąkę...

  • Sprawdzony przepis na "Agrest w soku własnym z malinami"

  • Przepis na ciasto z malinami i kokosową bezą krok po kroku

    Sezonowe owoce to znakomita baza do wyjątkowo apetycznych ciast i deserów. Dojrzałe w słońcu maliny, kuszą wyjątkowym smakiem i aromatem, świetnie komponując się ze słodkimi łakociami. Z marką Gosia w prosty sposób przygotujesz ciasto z malinami, które jest doskonałą propozycją na letnią popołudniową przekąskę.

  • pycha :-)

  • Ricotta z malinami i miodem

    Składniki na 4 porcje: - 40 g migdałów (bez skórki), - 40 g cukru, - 250 g sera ricotta, - 2 żółtka, - 50 g cukru pudru, - 4 łyżki słodkiego wina, - 4 łyżki płynnego miodu, - 1 łyżka soku z cytryny, - skórka starta z połówki cytryny i z połówki pomarańczy, - 200 g śmietany, - paczka cukru waniliowego, - 400 g malin, - 1 łyżka brązowego cukru, - olej, folia aluminiowa, - ewentualnie...

  • Pyszne maliny zamknięte w słoiku, które w środku zimy przypominają lato. Idealne do budyniu, deserów lub herbaty.

  • Malinowe batoniki z kruszonką

    Dzięki malinom smak tych batoników przywołuje na myśl wspomnienie późnego lata. Możesz przygotować je również z borówkami, jednak w słodko -kwaśnym smaku malin jest coś, czemu nie sposób się oprzeć.

  • Sprawdzony przepis na "Zabajone na soku z winogron"

Artykuły na temat: masa z soku z malin
  • Babka z malinami i bitą śmietaną

    ...1. Maliny rozmrażamy na sitku, by odciekł nadmiar soku. 2. Obie mąki przesiewamy i mieszamy ze sobą razem z proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę(...) i oprószamy mąką. Na spód wsypujemy połowę malin i zalewamy ciastem. Wierzch wyrównujemy. Pieczemy 40-45 minut w 180ºC. 4. Ciasto studzimy w blasze około 10 minut, a następnie wyjmujemy z formy na...

  • Wszyscy wiemy, jak wiele wartościowych składników zawierają warzywa i owoce. Ich spożycie dostarcza organizmowi energii oraz cennych substancji odżywczych. Niektóre owoce i warzywa warto spożywać w konkretnych schorzeniach, innych należy się wystrzegać. Trzeba umiejętnie je połączyć, żeby stworzyć smaczny napój, ułatwiający osiągnięcie zdrowotnego efektu. Ważne też, żeby owoce i warzywa były świeże, dlatego najlepiej sporządzać koktajle samodzielnie w domu i pić zaraz po przygotowaniu. Wielu...

  • Ciasta z malinami

    ...margaryny lub masła, aromat śmietankowy, 30 dag malin. Na polewę: 8 dag kremowego serka śmietankowego, 1/3 szklanki + 1 łyżka cukru pudru, 1 łyżeczka soku z cytryny. Margarynę lub masło roztop(...)Sernik z musem malinowym Składniki na 10-12 porcji : Na spód: 14 dag herbatników np. petit beurre, 7 dag roztopionego masła. Na masę serową: 1 kg twarogu sernikowego tłustego lub półtłustego...

  • Czy wiedzieliście o tym, że sok ziemniaczany może mieć pozytywny wpływ na nasz organizm? Zobacz, dlaczego warto bliżej zainteresować się tym produktem. Fot. 123RF/PicselCo wiemy o soku z ziemniaka? W zasadzie niewiele, a szkoda! Zawiera on dwa razy tyle potasu co banan oraz jest świetnym źródłem witaminy C. Jego działanie i bezpieczeństwo stosowania zaczęto badać niedawno, bo na przełomie XX i XXI wieku. Co zyskujemy pijąc sok z ziemniaków? Sok z ziemniaka to produkt uboczny produkcji skrobi...

  • Torcik kokosowy z brzoskwiniami

    Brzoskwinie możesz zastąpić malinami. Aby jednak owoce nie opadły na dno i nie puściły soku, przed położeniem ich na ciasto otocz je w wiórkach kokosowych.

  • Małe, czerwone, pachnące, słodkie i jędrne. Takie właśnie są maliny. Właśnie trwa na nie sezon - czemu warto je jeść i jak je podać? Fot. 123RF/Picsel Lipiec i sierpień to sezon na maliny. Warto więc sięgnąć po nie teraz, kiedy są świeże, dojrzałe i zawierają w sobie znaczną dawkę witaminy C, dzięki której poprawimy odporność naszego organizmu. Wystarczy zjeść szklankę malin, aby pokryć dzienną dawkę zapotrzebowania na tę witaminę. Ciekawostką jest również fakt, że liście krzewów malin,...

  • Skarby z lasu

    Magia mieszka w lesie. Tajemna wiedza przyda się, by znaleźć ukryte w ściółce prawdziwki. Ich smak jest nie do podrobienia. Tak samo jak leśnych malin, jagód czy poziomek, które uwodzą nas pełnią słodyczy...

  • Lubcie Michałki w białej czekoladzie? Jeśli tak, wypróbujcie przepis Jagody. Ciasto250 g mąki pszennej220 g cukru250 g masła2 łyżki mleka½ łyżeczki soli Dodatki½ szklanki solonych orzeszków arachidowych3 łyżki amaretto½ szklanki pokruszonych krakersów 3 tabliczki białej czekolady40 borówek 30 listków bazylii CiastoMąkę piec w temperaturze 180°C przez 5-7 minut, a następnie wymieszać z cukrem, masłem, mlekiem oraz solą. Wstawić do lodówki na 30 minut. DodatkiDo schłodzonego ciasta dodać...

  • Dlaczego lipcowe? Ponieważ ten deser robię tylko w lipcu, a w roli głównej występuje malin. Deser jest bardzo smaczny i "lżejszy" od tradycyjnego tiramisu.

  • W półfinałowym odcinku uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho" musieli zmierzyć się z ciastem parzonym. Oto przepis Justyny, który podbił serca jurorów. Ciasto parzone: 125 g wody 125 g mleka 3,2 % 125 g masła 5 g soli 10 g cukru 150 g mąki pszennej 250 g jajek (ok. 5 sztuk) Krem pistacjowy: 300g wyłuskanych niesolonych pistacji 6 łyżek syropu cukrowego 400g mascarpone 200ml śmietany 30%   Syrop cukrowy* 50g cukru drobnego 50g wody skórka z ½ cytryny Frużelina malinowa: 250 g...