• Informacje na temat:

    masa z sera mielonego

Przepisy na temat: masa z sera mielonego
  • Ser z surowych nerkowców

    ...raczej świeży ser kozi. Rozsmaruj go na tostach, wytrawnych naleśnikach czy krakersach" - radzi Britton. Do przygotowania sera potrzeba: dwóch kubków surowych nerkowców, trzy czwarte kubka wody, pół(...) probiotyku, trzy łyżki świeżego posiekanego koperku, łyżkę posiekanego szczypiorku. Zanim przystąpimy do przygotowania sera, nerkowce należy moczyć przez 4-12 godzin. Następnie odsączyć i opłukać. "Wrzuć...

  • Rolada doskonała na pieczywo, a także można podawać na ciepło na danie główne.

  • Sycylijskie calzone z mięsem mielonym

    Składniki: 1 op. gotowej mieszanki na pizzę 40 dag wołowego mięsa mielonego po 1 czerwonej i żółtej papryce 5 dag startego żółtego sera 1 duża cebula 1 puszka pomidorów krojonych 10 dag koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku po 2 łyżki posiekanej bazylii i szczypiorku oliwa oregano sól pieprz 30 ml wody 1 łyżeczka cukru Przygotowanie...

  • przy lasagne trzeba sie napracowac,ale koncowy efekt jest wyjatkowy

  • Nowe przepisy na mielone

    Rumiane kuleczki z fetą i papryką Składniki: 60 dag mieszanego mielonego mięsa 1 jajko 4 cebule 2 łyżki bułki tartej 1 kg większych ziemniaków 1-2 łyżki grubej soli 5 łyżek oleju słonecznikowego 3 gałązki rozmarynu 5 dag migdałów bez skórki 1 czerwona papryka 10 dag sera feta 1 łyżka cukru sól, pieprz Przygotowanie: 1. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój...

  • Często pojawia się u nas na obiad lub ciepłą kolację. Najlepiej smakuje z sosem czosnkowym lub keczupem, myślę że dobrze będzie też smakowało z czerwonym barszczykiem. Ciasto wyszło dosyć ciemne po upieczeniu, ponieważ użyłam mąki pszennej pełnoziarnistej zamiast zwykłej dla sprawdzenia i wyszło również bardzo dobre :)

  • Przepisy na wyjątkowe kanapki z serem

    ..., układamy zwinięty w rulonik plaster sera Hochlander, dodajemy orzechy włoskie. Kanapkę dekorujemy kiełkami oraz ziołami.   Smacznego! Kanapka pełna smaków dla niego Składniki: ciabata 1 szt(...) cieciorki 2 łyżki pasty tahini sok wyciśnięty z 1 cytryny (ok 4 łyżki soku) 1-2 ząbki czosnku ½ łyżeczki mielonego kuminu sól morska 2 łyżki oliwy woda - do uzyskania odpowiedniej...

  • Sprawdzony przepis na "Kulki z mielonego nadziewane serem feta"

  • Miniserniczki

    Składniki: 250 g tłustego białego sera. 100 g naturalnego jogurtu 2 łyżki ksylitolu 2 łyżeczki żelatyny 100 ml mleka jedna pomarańcza Sposób przygotowania: Biały ser mielimy lub przeciskamy przez praskę. Możemy też użyć gotowego mielonego twarogu na sernik. Miksujemy go z jogurtem oraz ksylitolem. Żelatynę wsypujemy do garnuszka z zimnym mlekiem. Odstawiamy na kilka...

  • Przepis wart wypróbowania: "Koreczki z mielonego"

Artykuły na temat: masa z sera mielonego
  • Z mięsa mielonego

    Z mielonego mięsa można zrobić nie tylko kotlety mielone na niedzielny obiad.

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Klopsiki zapiekane z serem

    W sosie pomidorowym.

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Pieczone mielone

    Z mięsa mielonego można wyczarować wiele ciekawych dań. Wypróbuj kilka naszych pieczeni, które możesz podawać w wersji na zimno i na gorąco.

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Z mielonego mięsa

    Warzywna zapiekanka Składniki na 4 porcje: 1 kg małych ziemniaków, 40 dag marchewki, 1 seler naciowy, sól, 2 łyżki masła, pieprz, 30 dag mieszanego mielonego mięsa, 2 łyżki koncentratu(...) podaniem zapiekankę udekorować listkami szałwii i selera naciowego. Rolada z cukiniowym farszem Składniki na 4 porcje: 2 czerstwe bułki, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 600 g mieszanego mięsa mielonego...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Omlet z ziołami i żółtym serem

    ...i posyp nim omlet. Po 3-4 minutach, gdy masa się zetnie, delikatnie podważ ją szpatułką i złóż omlet na pół. 8. Umyj i oczyść rzodkiewki. Pokrój je w kostkę. Wyłóż omlet na talerz, oprósz świeżo...

  • Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która - co ciekawe - jest dłuższa od francuskiej. Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która -...