• Informacje na temat:

    masa z pomarańczy do ciasta

Przepisy na temat: masa z pomarańczy do ciasta
  • Kruche ciasta z owocami

    .... Następnie rozwałkuj na kształt foremki, wyłóż ją pergaminem i przełóż ciasto. Dociśnij je do dna, ponakłuwaj widelcem. Piecz ok. 15 minut w 180 st. C.  2. Masa: owoce oczyść, opłucz, osusz. Miękkie(...) 1. Dzień przed pieczeniem ciasta owoce umyj i osusz, oderwij je z gałązek, przebierz, usuń szypułki. Odłóż 1/2 szkl. do dekoracji. Resztę wrzuć do garnka, podlej odrobiną wody i zagotuj. Gdy puszczą sok...

  • Do biszkopta lub innego ciasta.

  • Ciasto cztery kolory

    Składniki na 12 porcji: Ciasto: 6 jajek 2 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 6 łyżek oleju 25 dag margaryny 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia kisiel wiśniowy kilka łyżek maku Dekoracja: skórka z 2 pomarańczy kandyzowane wiśnie Sposób przygotowania: 1. Margarynę utrzyj z cukrem, a następnie z żółtkami. Wlej olej, dodaj mąkę i proszek do...

  • Każdy sernik jest dobry nie tylko od święta, ale również na co dzień do popołudniowej herbaty, ten wzbogacony o nutę pomarańczy - pycha.

  • Żurawinowe ciasto z kurczakiem

    ...sokiem malinowym. Następnie składniki gotujemy na małym ogniu, aż zaczną przypominać gładką masę.  Dodajemy skórkę pomarańczy i odrobinę chilli.  2. Gotujemy wszystkie składniki jeszcze przez chwilę...

  • CUDOWNY CYTRYNOWY SMAK.

  • ​Multicooker: Ciasto marchewkowe

    ...pudru, przesianego 2 łyżki świeżego soku z pomarańczy Sposób przygotowania 1. Do miski wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cynamon i gałkę muszkatołową, wymieszać. Dodać olej(...) w urządzeniu do ostygnięcia przy otwartej pokrywie. 6. W międzyczasie przygotować krem - masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodać serek i sok z pomarańczy, zmiksować. 7. Ostudzone ciasto...

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Pyszne ciasta czekoladowe!

    ...i ozdobić nią brzeg ciasta, powyżej układać plastry pomarańczy. Na wierzch nałożyć wiórki czekoladowe.   Czas przygotowania 90 minut Jedna porcja zawiera 2350 kJ/561 kcal  (...)Chociaż święto czekolady już minęło, wciąż podajemy przepisy na czekoladowe smakołyki. tak to już jest z czekoladą - trudno się od niej oderwać. Tym razem proponujemy wspaniałe czekoladowe ciasta...

  • To chyba moje ulubione chipsy owocowe, kruche, baaaardzo pomarańczowe. Idealne jako zdrowa przekąska lub dekoracja ciast i deserów.

Artykuły na temat: masa z pomarańczy do ciasta
  • Kolorowe ciasta

    ...proszek budyniowy. Mieszając gotuj na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Potem ją przestudź. Pierwszy blat biszkoptu posmaruj połową kremu, przykryj drugim krążkiem ciasta. Wierzch i boki posmaruj pozostałym(...) masa dobrze stężała. Tuż przed podaniem dno miski zanurz na kilka sekund w gorącej wodzie i wyłóż sernik na paterę lub talerz. Tort pomarańczowy Składniki na 10-12 porcji: Na biszkopt: 3 jajka...

  • Pierwsza powieść uznanej autorki książek kucharskich. Po tej lekturze na pewno zapragniecie dokładki! Claire O'Neil, zwana Nelly, zajmuje się pieczeniem ciast, jednak ma też pewien wyjątkowy talent. Tak jak każdy prawdziwy szef kuchni potrafi wychwycić zmienne, ulotne smaki, które umykają większości z nas, tak Neely „czuje" emocje - „pomarańcza pobudza, cynamon zatrzymuje wspomnienia, a śliwka jest zadowolona z siebie". Smaki i emocje pozwalają jej zajrzeć w głąb duszy każdego z klientów,...

  • Kruche ciasto z masą serową i pomarańczami

    ...powstaną grudki, potem szybko (żeby nie ogrzać ciasta) zagnieć rękoma. Ciasto uformuj w kulę, zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut.  Pomarańcze sparz wrzątkiem, wytrzyj do sucha, z dwóch owoców zetrzyj skórkę. Miękkie masło (150 g) utrzyj ze 150 g cukru. Kolejno wbijaj pozostałe jajka. Porcjami dokładaj twaróg, skórkę z pomarańczy, proszek budyniowy i kwaśną śmietanę. Masę dobrze wymieszaj...

  • Mazurek, makowiec, a może babka? Jeżeli zastanawiasz się, czym w tym roku zaskoczyć gości, przychodzimy z pomocą. Przygotowaliśmy krótki przewodnik po najlepszych wielkanocnych wypiekach. Skorzystają z niego zarówno miłośnicy klasycznych ciast, jak i wszyscy ci, którzy lubią kuchenne eksperymenty. 1. Babka wielkanocna To ona rządzi na wielkanocnym stole. Jej odmian i rodzajów jest tyle, że przestałyśmy liczyć. Pieczona według klasycznego przepisu jest lekka, krucha i puszysta. My proponujemy...

  • Ciasto mechanika z musem czekoladowym

    ..., cukier i sól ubić na gęstą, jednolitą masę. Przy użyciu miksera nastawionego na wysokie obroty proces ten zajmie co najmniej 5 minut i nie należy go przyspieszać. Masa musi stać się gęsta, pienista i urosnąć mniej więcej pięciokrotnie. Dodać skórkę startą z pomarańczy i stopioną masę czekoladową. Wlać ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia i natłuszczonej tortownicy o średnicy 23 cm i piec...

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • Libańskie ciasto pomarańczowe

    ...pomarańcze z pestek, miąższ wraz ze skórką zmiksuj na gładko. 2. Mielone orzechy laskowe wymieszaj z proszkiem do pieczenia, szczyptą soli, cukrem oraz cukrem wanilinowym. Jajka ubij mikserem. Kiedy masa(...). Śmietanę podgrzej, rozpuść w niej czekoladę oraz masło kokosowe. Przestudź. Ciasto oblej przygotowaną polewą. Udekoruj wiórkami czekoladowymi i cząstkami pomarańczy.

  • Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto bożonarodzeniowe. Najważniejszym jest jednak, by były przygotowane dokładnie według receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Dla takich pyszności warto zapomnieć o diecie i w Boże Narodzenie pozwolić sobie na kulinarne grzeszki. Fot. 123RF Boże Narodzenie to wyjątkowy czas w roku. Na te kilka niezwykłych dni znów stajemy się dziećmi. Tak samo jak one z radością wyglądamy pierwszej gwiazdki, z niecierpliwością rozpakowujemy prezenty i z tym samym...

  • Ciasto z czerwoną i białą fasolą

    ... Do garnka wsyp odsączoną na sitku i przepłukaną fasolę. Zmiksuj ją na gładką masę i dodaj jajka, kakao, olej rzepakowy, cukier, kawę, proszek do pieczenia, sok i skórkę z pomarańczy oraz sól. Miksując połącz składniki. Wrzuć startą czekoladę i wymieszaj łyżką. Ciasto przełóż do formy wyłożonej papierem. Piecz przez ok. 45 minut w temperaturze 175°C. Polewę rozpuść w kąpieli wodnej i wylej na...

  • Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto bożonarodzeniowe. Najważniejszym jest jednak, by były przygotowane dokładnie według receptury przekazywanej z pokolenia na pokolenie. Dla takich pyszności warto zapomnieć o diecie i w Boże Narodzenie pozwolić sobie na kulinarne grzeszki. Fot. 123RF/Picsel Boże Narodzenie to wyjątkowy czas w roku. Na te kilka niezwykłych dni znów stajemy się dziećmi. Tak samo jak one z radością wyglądamy pierwszej gwiazdki, z niecierpliwością rozpakowujemy prezenty i z tym...