• Informacje na temat:

    masa z mleka w proszku i serków homogenizowanych

Przepisy na temat: masa z mleka w proszku i serków homogenizowanych
  • Cappuccino

    Składniki na 12 porcji: Ciasto: - po 2 łyżki mąki tortowej i ziemniaczanej, - 2 łyżki kakao, - 10 łyżek cukru, - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - 5 jajek. Krem: - całe jajko, - 4 żółtka, szkl. cukru, - kostka margaryny, - 2 szklanki mleka w proszku, - 2 serki homogenizowane, - 3 łyżeczki żelatyny, - paczka biszkoptów, - galaretka wiśniowa, - 6 łyżeczek kawy cappucino...

  • Uwielbiam go bo jest inny niż wszystkie i po prostu pyszny. Dodatkowo jeśli chodzi o przygotowanie to nie jest on skomplikowany. Jeśli nie mieliście okazji spróbować jeszcze sernika z serków homogenizowanych to najwyższy czas. Ten przepis wychodzi za każdym razem ;)

  • Kolacje z pięciu stron świata

    .... Podawać ze świeżą bagietką. Czas przygotowania: 20 minut Jedna porcja zawiera: 1470 kJ/350 kcal. Crema catalana - 6 jajek, - 2 i pół szklanki śmietanki, - ćwierć szklanki mleka, - 2-3 laski(...) i laski cynamonu. Kiedy masa będzie niemal wrzała, należy zdjąć garnek z palnika, odstawić na 3-5 minut do wychłodzenia, a następnie przecedzić. Wyrzucić laskę cynamonu i skórkę cytrynową. Żółtka...

  • pyszne i szybkie w przygotowaniu :)

  • Smaczny i delikatny sernik z serków homogenizowanych i śmietany. Użyłam serków jabłecznikowych, pasują tu rewelacyjnie.

  • Ciasto jest bardzo proste, składa się z biszkopta, puszystej masy serowej, truskawek i galaretki. Zawsze się udaje, ładnie się kroi i jest bardzo lekkie i pyszne.

  • Masa plastyczna do tortów z mlekiem w proszku jest bardzo prosta i oczywiście smaczniejsza niż ta z glukozą.

  • Smak dzieciństwa :-)

  • Tort z biszkoptem jasnym i ciemnym.Tort z kremem czekoladowym i wiśniami.Cały w masie czekoladowej i z ozdobami z mleka w proszku.

  • Sezon na nektarynki trwa, cieszmy się ich smakiem również w deserach. Zapraszam na serniczki w pucharkach z nektarynkami i galaretką. Przepis na 4 porcje.

Artykuły na temat: masa z mleka w proszku i serków homogenizowanych
  • Kolorowe ciasta

    ...2-3 minuty, aż powstanie piana. Dodaj schłodzoną, ale wciąż płynną galaretkę cytrynową, zmiksuj. Wlej do foremek, wstaw do lodówki, by masa stężała. Drugą szklankę mleka ubij mikserem przez kilka minut na(...)Sernik na zimno z galaretkami Składniki na 10-12 porcji: 3 różnokolorowe galaretki, np. agrestowa, truskawkowa lub pomarańczowa, 300 ml mleka, 3 łyżki żelatyny, 35 dag serka homogenizowanego...

  • Proszek do pieczenia znajdziemy niemal w każdej kuchni. Stosujemy go, chcąc aby nasze wypieki były pulchne i pięknie wyrosły. Jednak na tym nie kończą się jego zastosowania. Czy wiedzieliście, że niepozorna torebka z proszkiem do pieczenia może wybawić nas z wielu opresji? Niewiele osób zdaje sobie sprawę z faktu, że ten ogólnodostępny i tani środek, może stać się rozwiązaniem wielu codziennych problemów. Jeśli do tej pory wykorzystywaliście proszek wyłącznie podczas pieczenia ciast, już...

  • Najlepsze serniki

    ..., szczypta soli, spora szczypta proszku do pieczenia, 5 jajek, 5 dag marcepanowej masy, 25 dag masła, 75 dag mielonego twarogu, 10 dag śmietany kremówki, 1 budyń waniliowy , 2 łyżki mleka, 7,5 płatków(...), 3 jajka, 180 g drobnego cukru, 250 ml mleka, 120 ml oleju, tłuszcz i mąka krupczatka do formy. Masa twarogowa: 500 g mielonego twarogu lub serka homogenizowanego, 100 g drobnego cukru, 1 cukier wanilinowy...

  • Napoje gazowane znamy od dawna. Lubimy je, bo są słodkie i smaczne, ale powinniśmy być ostrożni i pić je z umiarem. Fot. 123RF/Picsel W czasach PRL-u piliśmy napój "Ptyś" produkowany w szklanych, litrowych butelkach o barwie zielonej lub brązowej - miał on smak cytrynowy. Sprzedawano również "Cytronetę" i "Cytrynadę", napoje cytrynowe w woreczkach foliowych, które przebijało się słomką. "Polo Cockta" to kolejny produkt tamtych czasów - krajowa namiastka Coca-Coli, do dziś budząca...

  • Leśne wypieki

    ...4 porcje: 200 g kaszy manny, 750 ml mleka, sól, 60 g masła, 4 jajka, 80 g cukru pudru, 500 g drobnych owoców (maliny, porzeczki, jeżyny, czarne jagody, ), cukier puder na wierzch, masło i kasza manna do(...), 1 białko. Nadzienie: 1 jajko, 250 g serka homogenizowanego lub mielonego twarogu, 100 g cukru pudru, 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku, 200 g malin (jeżyn). Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać...

  • Amarantus, nazywany także szarłatem, to jedna z najstarszych roślin uprawianych przez człowieka; archeologowie odkryli dowody na jego uprawę już 4 tysiące lat przed naszą erą. Przez wieki zapomniana, teraz powraca, a nazywana bywa wręcz „zbożem XXI wieku". Fot. 123RF/Picsel Dla przodków Indian żyjących na terenie obecnego północno-zachodniego Meksyku, amarantus był rośliną świętą, składaną w ofierze bogom deszczu i wojny. Majowie i Inkowie jedli go na co dzień. Do Polski szarłat trafił w...

  • Deser błyskawiczny

    ...cukru, po 4 dag orzechów i migdałów. Ewentualnie: 1-2 łyżeczki mleka w proszku. Ponadto: folia aluminiowa, 2-3 łyżki cukru pudru, podłużna foremka do ciasta. Do rondla wlej mleko, dodaj cukier, masło(...) do masy czekoladowej, a następnie starannie wszystko wymieszaj. Masa nie powinna być zbyt sucha i kruszyć się, ale też nie powinna być zbyt płynna. Gdyby okazała się luźna, dodawaj po pół łyżki mleka...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...

  • Truskawkowy song

    ..., 1 i 1/2 szklanki mleka, 7 dag masła, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 czubate łyżki cukru, szczypta soli, 40 dag truskawek, 30 dag waniliowego serka homogenizowanego (lub gęstego jogurtu naturalnego, np. typu(...), udekoruj truskawkami, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby masa twarogowo-śmietanowa dobrze stężała. 5. Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia...

  • Chcąc szybko przygotować śniadaniowe kanapki, wielu z nas sięga po serki topione. W końcu wydają się być bardzo niewinne. Ale jak jest w rzeczywistości? Czy niepozorny serek topiony może zaszkodzić naszemu zdrowiu? Fot. 123RF Kto by pomyślał, że niewinnie wyglądający serek topiony może być przyczyną tak wielu sporów? Wydaje się, że nasze społeczeństwo podzieliło się niemal równo na zwolenników oraz zajadłych przeciwników serków topionych. Tylko kto ma rację? Faktem jest, że serek topiony może...