• Informacje na temat:

    masa z mleka skondensowanego niesłodzonego

Przepisy na temat: masa z mleka skondensowanego niesłodzonego
  • Ciasto "Mleczarka"

    Składniki: 400 g mleka skondensowanego słodzonego 200 g miękkiego masła 250 g +2 łyżki cukru 6 jaj 400 g mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżeczki kakao 250(...) drugiej części ciasta. Obie części ciasta nakładać do okrągłej formy, lekko zamieszać widelcem. Piec w 175 st. C  przez 60 minut. Wyjąć, a po chwili uwolnić z formy. Do śmietany dodać 2 łyżki mleka...

  • Ciasto ,bardzo polecane na gorące dni ,wskazane na wszelkie uroczystości, uwielbiane przez dzieci .

  • Pysznotka - przysłała Agusia

    naleśniki, ulubione owoce, bakalie, mleko skondensowane w puszce (słodzone)

  • Bardzo łatwy i szybki do zrobienia sernik,naprawdę nie potrzeba żadnych większych zdolności,wszystkie składniki na masę serową wrzucamy do miski,krótko miksujemy i wylewamy na zapieczone ciasto,dzięki warstwie rafaello i czekolady jest naprawdę rewelacyjny,to moja nowa kombinacja :-)

  • Piszynger - przysłała Kasia

    Przygotowanie: Weź puszkę słodzonego, skondensowanego mleka, włóż do garnka, zalej wodą i gotuj ok. 2,5 godz., ostudź puszkę, otwórz i posmaruj wafle - cudowną karmelową masą. Odstaw wafle na godzinę. Po godzinie możesz rozkoszować się pysznym karmelowym piszyngerem.

  • Jeśli nie lubimy zbyt słodkich wypieków możemy użyć niesłodzonego mleka skondensowanego.

  • Ptasie mleczko - przysłała Ewik

    ...3 galaretki (najlepiej różnokolorowe), 0,5 litra mleczka zagęszczonego, niesłodzonego, paczka herbatników lub biszkopt na dno, owoce do dekoracji.

  • Sernik na czekoladowym cieście z mlekiem skondensowanym. Sernik z bitą śmietaną o smaku brzoskwiniowym. Sernik delikatny i bardzo pyszny.

  • Najprostsze lody truskawkowe bez jajek

    Składniki: 1 kg truskawek 1/2 litra śmietany kremówki 30 proc. 1/2 litra mleka skondensowanego słodzonego Sposób przygotowania: Dokładnie umyj truskawki i usuń z nich szypułki. Wrzuć(...) kilka godzin. Przez ok. 3 godziny miksuj co 30 minut, by masa miała puszystą konsystencję bez grudek lodu. Podawaj ze świeżymi owocami. Czas przygotowania: 5 minut + czas mrożenia...

  • Zawsze wychodzi,prosty i szybki do zrobienia,nie za słodki,gorąco polecam.Przepis z grup kulinarnych.

Artykuły na temat: masa z mleka skondensowanego niesłodzonego
  • Amerykańskie ciasto limetkowe

    Zajadają się nim Amerykanie, bo jest pyszny i efektowny. Spróbuj i Ty! Połączenie orzeźwiającej limonki i słodkiego mleka to prawdziwe niebo w gębie.

  • Mleko owsiane, sojowe lub kokosowe coraz częściej zaczyna gościć w naszych kuchniach. Jak je przygotować samodzielnie ? To naprawdę dziecinnie proste. Rezygnacja z mleka krowiego oraz innych produktów zawierających laktozę często wiąże się z zaprzestaniem spożywania jakichkolwiek rodzajów mleka. W końcu poza mlekiem krowim, na rynku dostępny jest również szeroki wachlarz mlek roślinnych. Niestety, ceny takich produktów są dosyć wysokie: litr mleka roślinnego, w zależności od rodzaju i...

  • Czekoladowo-owocowy torcik z bitą śmietaną

    ...dodajemy do mleka, miksując. Gotowy krem czekoladowy wykładamy na ciasto i wstawiamy do lodówki na 30 minut. 3. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec słodzimy 2-3 łyżeczkami cukru pudru...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...

  • Kolorowe deserki

    Skład na 6 sztuk: 6 galaretek (fioletowa, niebieska, zielona, żółta, pomarańczowa oraz czerwona), 450 g mleka skondensowanego słodzonego, 900 g kefiru, 30 g żelatyny, 200 g śmietany 30 proc., cukier puder do smaku. Galaretkę fioletową rozpuszczamy w szklance wody i odstawiamy do schłodzenia. Mleko skondensowane i kefir mieszamy do połączenia się składników. Powstałą masę dzielimy na sześć porcji...

  • Uważa, że gotować należy z pasją, dostosowując przepisy do własnych smaków i upodobań. Prowadzony przez niego serwis internetowy oraz książka „Facet i kuchnia. Smacznie kreatywnie i bez glutenu” ma być ku temu inspiracją. Z Szymonem Kubickim rozmawiamy o kuchni bez glutenu i radości z gotowania. Fot. Jarosław Berdak / ilovenature.pl Miłość do gotowania wyssałeś z mlekiem matki czy raczej dopadła cię w wieku dojrzałym? Szymon Kubicki: - Najchętniej przyjmuję teorię, że z mlekiem matki wyssałem...

  • Kolorowe ciasta

    ...malinowej, 3 szklanki mleka skondensowanego niesłodzonego, 1-2 łyżki masła. Mleko skondensowane włóż na kilka godzin do lodówki lub na 10-15 mi-nut do zamrażarki (musi być mocno schłodzone(...), aż się rozpuści. Foremki lub miseczki posmaruj masłem (jeśli używasz foremek silikonowych nie musisz ich smarować).1 szklankę mleka skondensowanego wlej do wysokiego naczynia. Ubij mikserem przez...

  • Już teraz możesz przygotować samodzielnie, przepyszne ciasta, które w programie przygotowała Agata or Zdjecie: Materiały prasowe Bake Off - Ale ciacho „Bocianie gniazdo Kasi" Zdjecie: Materiały prasowe Bake Off - Ale ciachoKRUCHE:2 szk. mąki (300 g)2 łyżeczki proszku do pieczenia½ kostki masła (100 g)1 łyżka smalcu1/3 szk. cukru (100 g)1 jajko2 żółtkacukier waniliowyPrzygotowanie ciasta kruchego:Mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać z masłem (twarde masło można zetrzeć na tarce) i smalcem....

  • Słodkości z... warzyw!

    ...łyżeczki imbiru, 4 jajka, 1 szklanka mleka skondensowanego słodzonego, szczypta soli, łyżeczka cynamonu, szczypta mielonych goździków. Mąkę i cukier przesiać na stolnicę, wymieszać, dodać masło...

  • Amarantus, nazywany także szarłatem, to jedna z najstarszych roślin uprawianych przez człowieka; archeologowie odkryli dowody na jego uprawę już 4 tysiące lat przed naszą erą. Przez wieki zapomniana, teraz powraca, a nazywana bywa wręcz „zbożem XXI wieku". Fot. 123RF/Picsel Dla przodków Indian żyjących na terenie obecnego północno-zachodniego Meksyku, amarantus był rośliną świętą, składaną w ofierze bogom deszczu i wojny. Majowie i Inkowie jedli go na co dzień. Do Polski szarłat trafił w...