• Informacje na temat:

    masa z krowki w puszce

Przepisy na temat: masa z krowki w puszce
  • PYSZNE

  • Ten przepis to smak mojego dzieciństwa :P. Mój tata często robił taką pastę śniadaniową

  • Dla tych co lubią słoodkie ;]

  • Ciasto proste i bardzo smaczne .

  • Ciasto smakuje bardzo i dzieciom i dorosłym.

  • Pyszne Bardzo polecam :)

  • Popularne ciasto krówka, tym razem na biszkopcie miodowo - kakaowym, z masą śmietanową, krakersami i masą kajmakową.

  • domowe krówki, nie ma potrzeby bardziej zachwalać ;D

  • Przepyszne krówki, ciągutki, mordoklejki :-)

  • pyszne ciasto, bardzo proste, bez pieczenia

Artykuły na temat: masa z krowki w puszce
  • Chrupiące cukierki gruszkowo-karmelowe

    Albo krówkowe jeśli ktoś woli. Szybciutkie w przygotowaniu i takie … no właśnie inne…   3 porcje 6 płatów brick albo ciasta filo 3 dojrzałe gruszki 3 lyżki domowego karmelu ( podawałam już jak się robi ale mogę przypomnieć) bądź ­ cukierków miękkkich krówek, bądź masa krówkowa, ewentualnie kajmak czyli skoncentrowane mleko, słodzone, w puszce, gotowane 2 h na wolnym ogniu...

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • Musicie przyznać, że deser Kuby wygląda imponująco. Ciasto przełożone masą śmietanową i polane czekoladą bez wątpienia posmakuje wszystkim. Ciasto 1 szklanka mąki pszennej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej1/3 szklanki gorzkiego kakao2 łyżeczki proszku do pieczenia8 dużych jajszczypta soli1 szklanka drobnego cukru½ szklanki oleju rzepakowego Konfitura z owoców leśnych½ kg owoców leśnych: maliny, jeżyny, jagody150 g cukrukilka listków mięty Masa 850 ml śmietany 30%2 łyżki soku z cytryny2 łyżki...

  • Wuzetki Gabrysi skonstruowane są z czekoladowego biszkoptu, masy śmietanowej i konfitury z malin. Biszkopt czekoladowy 165 g mąki pszennej30 g mąki ziemniaczanej50 g kakao1½ łyżeczki proszku do pieczenia180 g cukru6 jaj100 ml oleju5 łyżek wody Polewa czekoladowa 100 ml śmietanki 30%200 g czekolady mlecznej100 g masła Krem śmietankowy 700 ml śmietanki 30%150 g cukru pudru8 g żelatyny40 ml wody do namoczenia żelatyny Dżem malinowy 500 g świeżych malin15 g środka żelującego 200 g cukru...

  • Zapiekany lub gotowany. Tradycyjny, z razowej mąki, sojowej lub ryżowy. Dania z makaronem nie są drogie, za to szybkie i łatwe w przygotowaniu. Sprawdzą się w studenckiej kuchni i na spotkaniu towarzyskim - w postaci sałatek, z sosami, warzywami, mięsem lub owocami morza. Makaron poprawia humor, zawiera aminokwas wpływający na poziom serotoniny - hormonu szczęścia. Najzdrowszy jest ten z pszenicy durum (twardy) lub razowy, gotowany al dente ma niższy indeks glikemiczny. To mit, że makaron...

  • Piotrek jest miłośnikiem zwierząt, dlatego na jego torcie świnki korzystają z luksusowego, czekoladowego spa.   300 g czekolady gorzkiej 300 g czekolady deserowej 200 ml śmietanki 18% 100 g kakao 4 jaja 150 g cukru 2 łyżki mąki tortowej szczypta soli himalajskiej masło do wysmarowania papieru do pieczenia 250 g lukru plastycznego różowego 250 g lukru plastycznego czarnego 1 opakowanie kakaowych kruchych ciastek   CiastoTabliczkę czekolady gorzkiej i deserowej rozpuścić ze śmietaną w...

  • Julka postawiła na ciemny biszkopt, bitą śmietanę, konfiturę wiśniową i pomadę z gorzkiej czekolady. Efekt? Zobaczcie sami. Biszkopt kakaowy 7 jaj220 g drobnego cukru 75 g mąki pszennej65 g kakao250 g wody1 łyżka cukru3 łyżki rumu Bita śmietana 2½ łyżeczki żelatynywoda do zalania żelatyny500 ml śmietanki kremówki2 łyżki cukru pudru Konfitura wiśniowa 1 łyżeczka żelatynywoda do zalania żelatyny750 g wydrylowanej wiśni100 g cukru 2 łyżki soku z cytryny1 łyżeczka mąki ziemniaczanej...

  • Czym byłyby święta wielkanocne bez jajek? W tym czasie to właśnie one, obok chrzanu i tradycyjnej wędzonki, niepodzielnie królują na naszych stołach. W jaki sposób je przygotować, aby było smacznie i wyjątkowo? Wypróbujcie nasze przepisy! W okresie Wielkanocy jajka smakują tak, jak nigdy i z pewnością nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. To doskonała okazja, aby odświeżyć tradycyjne przepisy, którymi szczyciły się jeszcze nasze babcie. Jednak nie warto poprzestawać tylko na tym....

  • Niezwykle smaczny deser, który koniecznie powinniście spróbować przygotować sami. Konfitura różana i dwa rodzaje masy, a do tego urocze świnki, to musi smakować wybornie! Biszkopt 7 jaj szczypta soli himalajskiej210 g cukru100 g masła 40 g kakao140 g mąki Konfitura porzeczkowa 1 kg czerwonych porzeczek500 g cukru Konfitura różana 300 g płatków dzikiej róży200 g cukru100 ml wody Nasączka limonkowa 100 ml wody ½ szklanki soku z limonki Masa biała 200 ml śmietanki 36%200 g serka mascarpone Masa...

  • We Francji do obiadu i kolacji koniecznie należy podać kieliszek różowego lub czerwonego wina, które nie tylko wzbogaca walory smakowe potrawy, ale także znakomicie wspomaga trawienie. Nie każdy jednak wie, że wino również idealnie sprawdzi się jako składnik różnego rodzaju posiłków. Trudno wyobrazić sobie takie dania, jak Coq au vin, spaghetti Gordona Ramasay'a czy nasz słynny Polski bigos, bez dodatku wina, które znakomicie podkreśla ich smak i aromat. Dzięki dodatkowi odrobiny alkoholu...