• Informacje na temat:

    masa z kakao z jajek na parze

Przepisy na temat: masa z kakao z jajek na parze
  • Domek Babuni - przysłała Lena

    ...5 paczek herbatników (prostokątnych); 2 jajka; 3/4 szklanki cukru kryształu; 1 kostka masła; 25 dag przetartego, białego sera; kakao; bakalie...

  • Trochę pracochłonne, smak dzieciństwa...

  • Brownie z wiśniami

    Sposób przygotowania Wiśnie zalej wiśniówką i zagotuj na niewielkim ogniu. Dzięki temu nabiorą intensywniejszego smaku. Czekoladę rozpuść na parze i odstaw na bok. Jajka zmiksuj z cukrem na jasną i puszystą masę. Cały czas miksując, cienkim strumieniem wlej roztopioną czekoladę. Do masy dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao. Wszystko dokładnie wymieszaj. Wiśnie wyjmij...

  • Dzisiaj słodka propozycja na nadchodzący weekend :) Święta co prawda już dawno się skończyły ale nie zaszkodzi nam jeszcze je powspominać. Oto propozycja, która jest bardzo prosta do wykonania, a sam jej zapach sprawi, że myślami wrócicie jeszcze do świąt.

  • Łatwe ciasta ucierane

    ...1. Ciasto: mąkę przesiej z proszkiem, sodą i solą. Całe jajka ubijaj z cukrem na parze, aż masa stanie się jasna i puszysta. Dodaj porcjami kefir, olej oraz mąkę. Na końcu wsyp pistacje, delikatnie(...)Tradycyjny Battenberg Sposób przygotowania 1. Mąkę przesiej przez sitko, połącz z migdałami i proszkiem. Miękkie masło ucieraj z cukrem, aż masa będzie puszysta. Ciągle ucierając, dokładaj po...

  • Smak dzieciństwa... Moja babcia zawsze robiła mi takie w niedzielny poranek

  • Najlepsze ze zboża na świątecznym stole

    ...dodawaj cukier cały czas miksując białka aż zupełnie się rozpuszczą. Dodaj żółtka po jednym i miksuj do uzyskania gładkiej masy. Przesiej do miski mąkę Lubella Puszysta Tortowa, kakao oraz piernikową(...) z gotującą się wodą i gotuj na parze krem przez cały czas mieszając. Po upływie 5 minut dodaj połowę masła i mieszaj krem do momentu aż zgęstnieje zupełnie. To może potrwać około 15- 20 minut więc...

  • Na święta zapominamy o diecie i pieczemy taki pyszny serniczek :) Słodziutki, tłuściutki i bardzo smaczny. Jest pyszny i pięknie się prezentuje :)

  • Ambasador

    Składniki na 20 porcji: Ciasto: - szklanka mąki, 6 jajek, - szklanka cukru, - torebka kisielu cytrynowego, - łyżeczka proszku do pieczenia, Masa: - 2 kostki masła, - 1 i 1/2 szklanki cukru, - 7 żółtek, - 3 łyżki kakao, - 3 szkl. mleka, - 2 torebki budyniu waniliowego, - puszka brzoskwiń, - tabliczka gorzkiej czekolady. Przyrządzanie: Jajka ubić z cukrem na parze. Dodać mąkę...

  • Prosty i smaczny serniczek.

Artykuły na temat: masa z kakao z jajek na parze
  • Murzynek z konfiturą

    Przygotuj ciasto: 4 białka jajek ubij na sztywną pianę. Do żółtek (6 sztuk) wsyp cukier waniliowy, cukier puder i na parze utrzyj wszystko na gęstą kremową...

  • Kakao nie bez powodu nazwane zostało przez Linneusza "theobroma" - napojem bogów. Z jego właściwości korzystali już Olmekowie i Majowie, wierząc w jego moc jako afrodyzjaku. Kakao było w swojej historii nawet środkiem płatniczym. Co wiemy o kakao w XXI wieku? Fot. 123RF/Picsel Kakao powstaje z nasion kakaowca, które są fermentowane, uszlachetniane, suszone i miażdżone. Masło i proszek kakaowy oddziela się od siebie i wykorzystuje do produkcji różnego rodzaju wyrobów czekoladowych. Kakao...

  • Wielkanocne delicje

    Pascha z bakaliami Składniki na 12 porcji: 1 litr śmietanki kremówki, 1 litr mleka, 6 jajek, kostka + 2 łyżki masła (ok. 25 dag), 15 dag cukru pudru, 10 dag rodzynek, 5 dag migdałów, 5 dag(...). Zalej je wrzącym mlekiem, energicznie wymieszaj. Dodaj śmietankę kremówkę. Całość gotuj na bardzo małym ogniu tak długo, aż masa się zwarzy. Powstały twarożek przełóż na gazę, przecedź, dobrze osącz...

  • Kakao nie bez powodu nazwane zostało przez Linneusza "theobroma" - napojem bogów. Z jego właściwości korzystali już Olmekowie i Majowie, wierząc w jego moc jako afrodyzjaku. Kakao było w swojej historii nawet środkiem płatniczym. Co wiemy o kakao w XXI wieku? Fot. 123RF/Picsel Kakao powstaje z nasion kakaowca, które są fermentowane, uszlachetniane, suszone i miażdżone. Masło i proszek kakaowy oddziela się od siebie i wykorzystuje do produkcji różnego rodzaju wyrobów czekoladowych. Kakao...

  • Tradycyjna Wielkanoc

    ...porcji: Na ciasto: 5 dag drożdży, 4 jajka, 10 dag cukru, szklanka mleka, 50 dag mąki, 10 dag kakao, 15 dag masła, szczypta soli, tłuszcz i bułka tarta do formy. Do dekoracji: 10 dag suszonych moreli(...). Następnie wlej je do ciasta i wymieszaj drewnianą łyżką. Kolejno wbijaj do ciasta po jednym jajku i delikatnie mieszaj. Dodaj kakao, szczyptę soli. Wyrób ciasto, dbając o to, by wszystkie składniki dokładnie...

  • Ciasto parzone przekładane kremem czekoladowym. Ciasto250 ml wody225 g masła170 g mąki pszennejszczypta soli220 g orzechów laskowych 5 jaj Krem100 g mlecznej czekolady50 g gorzkiej czekolady500 g serka mascarpone Ganache100 ml śmietany 30%100 g mlecznej czekolady Ozdoby50 g gorzkiej czekoladyzłote ozdoby cukrowe Złożeniekakao naturalne CiastoZagotować wodę z masłem (masło ma się rozpuścić). Dodać mąkę i szczyptę soli. Mieszać, gotując na małym ogniu. Przerwać, gdy masa będzie jednolita i...

  • Ciasto mechanika z musem czekoladowym

    Przygotowanie: Czekoladę i masło razem z ekstraktem z wanilii stopić na parze (ja wkładam składniki do żaroodpornej miseczki, którą ustawiam na zdjętym z ognia garnku z gorącą wodą). Jajka, cukier i sól ubić na gęstą, jednolitą masę. Przy użyciu miksera nastawionego na wysokie obroty proces ten zajmie co najmniej 5 minut i nie należy go przyspieszać. Masa musi stać się gęsta, pienista...

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • Rożek makaronikowy z kremem czekoladowym

    Rożki makaronikowe Mak wymieszać z cukrem i zmielić dwa razy, następnie dodać białka. Dokładnie wymieszać, dodać mąkę i połączyć składniki. Nanieść masę za pomocą worka cukierniczego z okrągłym zdobnikiem na blachę, formując małe rożki. Piec w 200°C na złoty kolor. Krem czekoladowo-maślany Jajka podgrzać na parze wraz z cukrem do 65°C, następnie ubić i schłodzić. Połączyć z kakao...

  • Ten osiemnastowieczny wynalazek dosłownie zrewolucjonizował cukiernictwo. Bo czy ktokolwiek z nas jest w stanie wyobrazić sobie świat bez ptysiów, eklerków i karpatek? Fot. 123RF/Picsel Pierwsze wzmianki o cieście parzonym pochodzą z Francji, z połowy XVI wieku, jednak ówczesny przepis znacząco różnił się od współczesnego. Ciasto ptysiowe w znanej nam obecnie wersji miał opracować w XVIII wieku francuski kucharz i cukiernik Marie-Antoine Carême, któremu przypisuje się również udoskonalenie...