• Informacje na temat:

    masa z galaretki

Przepisy na temat: masa z galaretki
  • Galaretka porzeczkowa

    Galaretkę z porzeczki można zrobić na dwa sposoby. W pierwszej wykorzystasz całe owoce i dlatego będzie trochę "brudna", a mówiąc bardziej elegancko - matowa. Druga wyjdzie na zdjęciach bardziej efektownie, bo użyjesz tylko soku owocowego. I to tyle, jeśli chodzi o różnice. Natomiast to, co je łączy, to pyszny smak - ten sam w zasadzie, bo obie galaretki robi się z tych samych składników - pisze...

  • Szybki w wykonaniu .

  • Sernik z galaretką

    Składniki: Biszkopt: 4/5 szklanki mąki pszennej 1/5 szklanki mąki ziemniaczanej 5 jaj 3/4 szklanki cukru Masa: 40 dag twarogu sernikowego lub serka homogenizowanego pół szklanki cukru pudru 4 galaretki brzoskwiniowe 2 świeże brzoskwinie mała puszka mandarynek Przygotowanie: 1. Białka oddziel od żółtek. Ubij, stopniowo dodając cukier. Miksując na niskich obrotach...

  • Do biszkopta lub innego ciasta.

  • Kruche ciasto z galaretką

    Składniki na 10 porcji: 125 g zwykłych herbatników, np. typu petit beurre łyżeczka cynamonu 1/2 szklanki brązowego cukru 100 g masła Kremowa masa: 250 g twarożku kremowego 1/2 łyżeczki esencji waniliowej 1/4 szklanki drobnego cukru Galaretka: 85 g galaretki truskawkowej szklanka wrzątku 300 g truskawek łyżka soku z cytryny Sposób przygotowania...

  • Smaczny pomysł na "Zielone galaretki"

  • Kopułka na galaretce

    ... wodą. Wlej przygotowaną masę mleczną. Gdy ostygnie, przykryj folią spożywczą.Wstaw do lodówki, by masa dobrze stężała.  4. Galaretkę truskawkową rozpuść w 400 ml wrzątku. Odstaw, by ostygła. Gdy...

  • Smaczny pomysł na "Kokosowe galaretki"

  • Przekładaniec z galaretką

    ...rozpuść w 1/4 szklanki wrzątku, wlej do jabłek, dokładnie wymieszaj i odstaw. Śmietanę ubij ze śmietan-fixem, wstaw do lodówki. 3. Połowę tężejącej galaretki rozłóż na jednym blacie. Przykryj drugim, posmaruj go 2/3 śmietany. Nałóż trzeci blat i resztę galaretki. Bok ciasta posmaruj częścią śmietany. Wierzch udekoruj kleksami śmietany i cząstkami czerwonego jabłka. Czas przygotowania: 70 minut...

  • Delikatny biszkopt z masa serową

Artykuły na temat: masa z galaretki
  • Torcik czekoladowy z galaretką na białym winie

    ...ze 175 g cukru. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno dodawaj do niej żółtka, startą czekoladę oraz mielone migdały wymieszane z proszkiem do pieczenia. Białka wymieszaj ze szczyptą(...) likierem. Dodaj żelatynę. Odstaw na 10-15 minut, aby masa zaczęła lekko tężeć. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Ostrożnie połącz ją z tężejącą masą. Blaty przełóż w tortownicy przygotowanym kremem...

  • W kolejnym odcinku, zawodnicy będą musieli zmierzyć się z ponadczasową klasyką - ciasteczkami, które z pewnością nie raz gościły na ich stołach w czasie rodzinnych spotkań. Biszkopt: 150 g białko 130 g cukier drobny 75 g żółtko 38 g mąka migdałowa 90 g mąka pszenna 23 g skrobia kukurydziana   Ubić białko z cukrem do sztywności. Dodać płynne żółtko i suche składniki, a następnie wymieszać. Wyszprycować na matę silikonową. Piec w 190 C do złotego koloru. Galaretka: 310 g sok...

  • Z kolorową galaretką

    ...i zieloną galaretkę pokrój w kostkę i dodaj do 1/2 masy śmietanowej. Kilka kosteczek galaretki odłóż do dekoracji. Poczekaj, aż masa stężeje. Przekrój biszkopt na 2 blaty, jeden posmaruj masą śmietanową(...) żółtka, mąkę i proszek do pieczenia (wszystkie składniki dodawane do piany mieszaj drewnianą łyżką). Ciasto piecz ok. 25 min w 180° C. 2. Wszystkie galaretki (oprócz pomarańczowej) rozpuść...

  • Lekkie, smaczne i bardzo proste w przygotowaniu ciasto. Dodatkowym atutem jest fakt, że nie trzeba go piec! Składniki: 750 g mascarpone (schłodzony) 2 galaretki cytrynowe 400 ml śmietanki 36% (mocno schłodzonej) 4 łyżki cukru pudru 400 ml wrzątku Skórka z otarta z pomarańczy Ok. 15-18 szt. herbatników 1 mango lub 300 g innych, ulubionych owoców Płatki kokosowe (można zastąpić wiórkami) Wykonanie: Mango obrać, pokroić w cienkie plastry. Płatki kokosowe uprażyć na złoty kolor na suchej...

  • Galaretki wracają do łask

    Na półkach sklepowych jest cała masa różnych galaretek. Wybieraj je z rozmysłem. Pamiętaj, żeby zawierały wyłącznie naturalne barwniki. Jeśli masz problem ze stawami czy kruchymi paznokciami, powinnaś włączyć galaretki do swojej diety. Zawarta w nich żelatyna, naturalna substancja pochodzenia zwierzęcego, zawiera cenne białka: kolagen i keratynę, które poprawiają stan twoich włosów i paznokci...

  • Częścią bożonarodzeniowej tradycji są potrawy, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Jakie ciasta zamierzacie przygotować dla najbliższych w tym roku? Poza tradycyjnym makowcem, keksem, sernikiem oraz pierniczkami, warto pomyśleć o ciastach pełnych smacznych i zdrowych owoców. Święta Bożego Narodzenia kojarzą się z ubieraniem choinki, rozpakowywaniem prezentów oraz tradycyjnymi potrawami, których zapach wypełnia nasze domy. Jeśli chcemy zaskoczyć bliskich i przygotować coś na...

  • Arbuzowy przysmak

    Arbuzowy smak galaretki zaskoczy każdego.

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Kuba zaprezentowała przepis na królewską szarlotkę. Biszkopt 5 jaj szczypta soli 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki wody sok z połowy cytryny Jabłka 1 duży słoik prażonych jabłek 1 opakowanie galaretki cytrynowej Masa 1 kostka masła 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 szklanka zsiadłego, zimnego mleka Polewa ½ kostki masła ½ szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 2 łyżki kakao 3-5 łyżek mleka...

  • Sernik w paski

    Torcik będzie bardziej kolorowy, jeśli wykorzystasz galaretki o różnych smakach i kolorach.

  • 15 marca obchodzić będziemy Dzień Piekarzy i Cukierników. To niezwykle słodkie święto przypada w rocznicę wspomnienia św. Klemensa, patrona tych profesji. Każdy pretekst do przygotowania dla całej rodziny słodkiego „co nie co” jest dobry, a ten dzień aż prosi się, aby uczcić go domowym ciastem lub babeczkami. Polecamy więc przepisy ekspertów marki Sandra. Fot. materiały prasowe Słodkie domowe wypieki uwielbia niemal każdy z nas. Nawet jeśli nie jesteście tak sprawni w kuchni jak Paweł...

Wideo na temat: masa z galaretki
  • Galaretkowa masa do przekładania wafli

    Tortowe wafle do przekładania zwykle wypełniamy kajmakowymi czy czekoladowymi, szybko zastygającymi masami - w ten sposób powstaje wyborny piszinger, który ma już parusetletnią tradycję! Świetną odmianą dla klasycznych mas do przekładania wafli może być pyszna, delikatna, ale równie słodka masa przyrządzana z... galaretek! Zobaczcie, jak ją zrobić - to genialny sposób na szybki deser, który