• Informacje na temat:

    masa truskawkowa na pierogi

Przepisy na temat: masa truskawkowa na pierogi
  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • smaczne, delikatne, czekoladowo-kwaskowe ciasto

  • Rolada biszkoptowa z pysznym kremem z kawałkami truskawek.

  • Szybki deser serowo-śmietankowy z biszkoptami przełożonymi dżemem truskawkowym Prosty i smaczny ...

  • Bardzo łatwe,tanie i smaczne ciasto na niedziele i nie tylko;-) Kisielowy krem pyszota :-)

  • Lekkie, owocowe i pyyyszne :) Moim Chłopcom zdecydowanie posmakowało.

  • Pyszne, truskawkowe ciasto bez pieczenia.

  • Nie ma nic lepszego jak ciasto truskawkowe do kawy w dni upalne.

  • Proste, pyszne, z lekką masą serowo-śmietankową, teraz z truskawkami a później z każdym dowolnym owocem :))) U mnie biszkopt jest jaśniejszy z braku odpowiedniej ilości kakao :))

Artykuły na temat: masa truskawkowa na pierogi
  • Truskawkowe szaleństwo

    ...barwy. Truskawkowy raj kulinarny Truskawkowa klasyka Potrzebne będą: truskawki w dowolnej ilości, gęsta śmietana w dowolnej ilości, cukier. Świeże truskawki myjemy dokładnie pod bieżącą, letnią wodą i delikatnie zdejmujemy z nich szypułki. Truskawki układamy na talerzu, polewamy gęstą śmietaną i posypujemy solidnie cukrem. Deser gotowy do skonsumowania. Rolada truskawkowa Potrzebne będą...

  • Już niedługo wraz z naszymi bliskimi usiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Na świątecznym stole pojawią się tradycyjne potrawy, przygotowane z najwyższą dbałością i starannością. Wśród 12 dań zaserwujemy pierogi i uszka - jak je przygotować, aby były idealne? Pierogi znane są każdemu Polakowi i niemal każdemu turyście odwiedzającemu nasz piękny kraj. Jadamy je często, pojawiają się na naszych stołach nawet kilkanaście razy w roku, w tym obowiązkowo w święta Bożego Narodzenia. Na uszka zaś...

  • Mapa smaków mojego życia

    ...się uśmiech. Moja mama natomiast robiła pierogi ruskie. Pamiętam, że w ich farszu było dużo, bardzo dużo duszonej cebuli. Rozpływały się w ustach. Podobnie jak pasztet, który zawsze przyrządzaliśmy(...). Z czasem do swojego jadłospisu dopuściłam zupę pomidorową oraz pierogi z mięsem mojej babci. Pierogi w moim wczesnym życiu pełniły dwie funkcje: były pysznym jedzeniem oraz służyły mi do nauki...

  • Popularność nalewek wynika z ich słodkiego, owocowego smaku, oraz zdrowotnych właściwości. Dawniej ich receptury były pilnie strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie. W dzisiejszych czasach każdy z nas ma dostęp do przepisów, z których można wyczarować ulubiony trunek. Fot. 123RF/Picsel Na staropolskich stołach królowały nalewki, a najlepsze receptury stały się dla ich posiadaczy skrzętnie skrywanym sekretem, przekazywanym z pokolenia na pokolenie. Słodkie alkoholowe napoje były...

  • Owocowy obiad i deser

    ...tym owocom odrobinę więcej uwagi, żeby przygotować z nich pyszny, letni posiłek. Dlatego prezentujemy kilka prostych przepisów nie tylko na desery z czerwcowych owoców, ale także na zupę i pierogi(...). Ochłodź. Stop polewę i wyciskając ją cienkim strumieniem zrób na torcie kratkę. Udekoruj malinami. Zupa truskawkowa Składniki na 4 porcje: 10 dużych truskawek, szklanka wody, 2 łyżeczki słodkiej...

  • Jeszcze niezbyt znana w Polsce truskawkowa gruszka to tropikalny owoc, występujący głównie w Azji i w Ameryce Południowej. Zwany jest także smoczym owocem lub częściej - pitają. Poznajcie zatem jego zdrowotne oraz kulinarne zastosowanie. Fot. 123RF/Picsel Pitaja to owoc niektórych gatunków kaktusa. Co interesujące, kwitnie tylko w nocy-kwiaty są duże, białe i pięknie pachną. Stąd jest znana jako księżycowy kwiat lub królowa nocy. Ze względu na gabaryty, przypominające owoce pochodzące z...

  • Któż nie pamięta smaku pierogów z truskawkami, przygotowanych przez babcię? Dla nas to najprawdziwszy smak wakacji. Pamiętajcie jednak, że pierogi na słodko to nie tylko te truskawkami, ale również cała masą innych receptur, które przypominają nasi użytkownicy! Fot. 123RF/Picsel Nie ma co dyskutować: Polacy uwielbiają pierogi. Od kilku lat potrawa ta podbija również światowe salony. Amerykanie, Anglicy, czy tez Australijczycy zachwycają się smakiem naszych ruskich lub pierogów z kapustą i...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez pierogów. To niemal narodowe danie, które na całym świecie kojarzy się z naszym krajem. Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską. Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz...

  • Pierogi goszczą w naszym jadłospisie na co dzień i są uważane za jedno z tradycyjnych dań słowiańskiej kuchni. Nie może ich zabraknąć też na naszym wigilijnym stole, dlatego warto poznać kilka przepisów na smaczne, jarskie pierogi idealne na wigilijny stół. Fot. 123RF/Picsel Pierogi to jedno z tych świątecznych dań, które kocha niemal każdy. Serwując pierogi, możemy mieć pewność, że kulinarne oczekiwania naszych gości nie zostaną zawiedzione. Polskie pierogi doceniają nawet najbardziej...