• Informacje na temat:

    masa truskawkowa do orzechów

Przepisy na temat: masa truskawkowa do orzechów
  • Chłodnik truskawkowy z migdałami i kozim serem

    Słodki smak truskawek, delikatnie przełamany smakiem orzechów włoskich, chrupiących migdałów, czy połączony z suszoną miechunką peruwiańską, żurawiną lub ziarnami słonecznika, to doskonała podstawa lekkich propozycji na pełne słońca spotkanie ze znajomymi...

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Słoiczek truskawkowo imbirowego musu z migdałami i orzechami włoskimi

    Sezon na truskawki w pełni, zatem osiedlowe sklepiki oraz targi wypełnione są po brzegi kolorem i aromatem tych cudownych owoców. Słodki smak truskawek, delikatnie przełamany smakiem orzechów włoskich, chrupiących migdałów, czy połączony z suszoną miechunką peruwiańską, żurawiną lub ziarnami słonecznika, to doskonała podstawa lekkich propozycji na pełne słońca spotkanie ze znajomymi. Sprawdź jak...

  • Pyszna, puszysto - kremowa masa, o niebiańskim smaku.

  • 5 deserów, które... wspomagają odchudzanie

    Składniki: po 1 szklance płatków owsianych, żytnich i otrębów orkiszowych, po 0,5 szklanki posiekanych orzechów włoskich, migdałów, ziaren słonecznika, ziaren dyni, żurawiny, 3 łyżki nasion chia Wymieszaj...

  • W sklepie dostaniemy całą gamę różnych mas makowych, ale...żadna nigdy nie zastąpi nam tej, którą możemy zrobić sobie w domu. Żadna nie będzie tak bogata smakowo i tak pyszna ...

  • Polecam przepis na mase do wafli. Dostałam go dawno temu. Jest łatwy w przygotowaniu.

  • Do biszkopta lub innego ciasta.

  • Naprawdę pyszna!

  • smaczne, delikatne, czekoladowo-kwaskowe ciasto

Artykuły na temat: masa truskawkowa do orzechów
  • ​Deser truskawkowy

    Składniki: Szklanka orzechów laskowych 2 łyżki nasion lnu Łyżka oliwy z oliwek 2 łyżeczki cynamonu Sól 200-250 g truskawek 1 szklanka mleka 1 łyżka miodu Pół obranego jabłka 2 łyżki wiórków kokosowych Zmiel nasiona lnu i orzechy. Dodaj łyżkę oliwy cynamon, sól. Nałóż do salaterki. Truskawki, jabłko, wiórki, mleko i miód zmiksuj na jednolitą masę i wylej na masę orzechową.

  • Dla większości z nas wszystko co ma łupinkę jest orzechem. Z naukowego punktu widzenia, nie jest to jednak prawdą. Orzechy laskowe, jadalne kasztany czy niejadalne żołędzie są prawdziwymi orzechami, ale - o dziwo - orzeszki ziemne, kokosy, a nawet popularne orzechy włoskie zaliczają się, według biologów, do roślin pestkowych lub strączkowych. Jednak człowiek  wszystko, co posiada skorupkę, nazywa orzechem... Orzechy symbolizują szczęście, dostatek i pomyślność. W czasach starożytnych...

  • Truskawkowe Marzenie

    ..., dodajemy cukier i ubijamy calosc na garnku z lekko wrzaca woda okolo 5 minut mikserem, az masa potroi objetosc. Dodajemy delikatnie przesiana make, stopniowo mieszajac a na koniec maslo. Pieczemy w 180

  • Zima w pełni – temperatury nieubłagalnie spadają, kolory za oknem zmieniają się z żółtych i brązowych w bardziej białe, a my rozpoczynamy śledzenie jesienno-zimowych trendów. Nie tylko tych modowych, ale także żywieniowych. Rozglądamy się po sklepowych półkach, straganach, a na nich między innymi hit zimowego sezonu, obowiązkowe na zimowym, a często także świątecznym stole - orzechy włoskie! Najczęściej w codziennym jadłospisie wykorzystywane jako przekąska, coś do pochrupania podczas...

  • Truskawkowy sernik na zimno

    ...spozywcza by moc latwiej przelozyc ciasto na patere. Masa: 250 g bialego sera waniliowego - u mnie Activia 250 g bialego sera truskawkowego, podobnie 250 g bialego sera zwyklego 500

  • Bardziej kreatywna, naturalna i oryginalna od współczesnej. Kuchnia PRL-u to nie tylko relikt przeszłości, ale proste ponadczasowe dania. Poznaj smakołyki Polski Ludowej od strony sklepowej półki i kuchennego blatu. Fot. 123RF Dla gospodyń z tamtych lat brak czekolady, kukurydzy czy marcepanu, nie był problemem. Te mistrzynie zamienników potrafiły wyczarować ciasto czekoladowe bez czekolady, a z fasoli i marchwi marcepan. W czasach, gdy trudno było o mięso wieprzowe, kotleta schabowego robiły...

  • Kuracje z kaszy jaglanej

    ...soku z cytryny, dorzućmy 5 pokrojonych orzechów włoskich, łyżeczkę rodzynek, suszonej żurawiny i jagód goi. Gotujmy przez 10 minut. Do smaku możemy dodać pół łyżeczki masła i miodu. Sałatka...

  • Przepis Sylwii Białej zyskał przychylność jurorów. Jeśli masz ochotę, wykonać to ciasto na bazie brownie w domu, nic prostszego, wydrukuj przepis! Lista składników Brownie: 100g czekolady gorzkiej100g masła2 jajka80g cukru pudru40 g mąki pszennejKulki chłodzone czekoladowe:100g mascarpone100ml śmietanka 30%100g czekolada deserowaMus truskawkowy:60 dag truskawek świeżych9 listków żelatyny ( Oetker)110 g cukru zwykłego320ml śmietany 30%Dekoracja:100g śmietany 30%100g serka mascarpone100g...

  • Jabłkami pachnące...

    ...-jabłkowe Składniki na 12 porcji: 7 dużych jabłek (najlepiej twardych, winnych), 1 szklanka cukru, 1 szklanka rodzynek, 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich, 4 jajka, 1 szklanka oleju, 1 łyżeczka...

  • Czy Anna Boleyn była wiedźmą? Gdzie tkwił sekret urody kurtyzany Madame Tallien? W każdej z tych historii występują truskawki. Mity, historie i przesądy związane z truskawkami znane są od starożytności, niektóre z nich przetrwały do dziś. Poglądy naszych przodków często wydają nam się śmieszne i irracjonalne. Niektóre z nich jednak do dziś wprowadzane są w życie, funkcjonują jako tradycja i zwyczaje - również te związane z poziomkami i truskawkami. Początkowo wierzono, że poziomki nie mogą...