• Informacje na temat:

    masa truskawkowa do biszkoptu bez galaretki

Przepisy na temat: masa truskawkowa do biszkoptu bez galaretki
  • Do biszkopta lub innego ciasta.

  • Bardzo dobry krem do tortów i ciast, po ochłodzeniu w lodówce ma idealną konsystencję. Najważniejsze w tym przepisie jest użycie masła, a nie margaryny. I do tego koniecznie co najmniej 82%. Dzięki temu masa stężeje, nie rozpłynie się i przede wszystkim nie zważy. W smaku nie jest mdła, ani nazbyt maślana. Jest po prostu pyszna :)

  • Lekka jak chmurka truskawkowa pianka, na domowym biszkopcie z cytrynową nutką, a na wierzchu truskawki, truskawki i jeszcze raz truskawki! Truskawkowa chmurka nie tylko pięknie się prezentuje, ale równie pysznie smakuje! Możecie przygotować ten torcik w wersji BEZ PIECZENIA! Wystarczy, że biszkopt zastąpicie wyłożonymi na dno tortownicy, zakupionymi w sklepie biszkopcikami.

  • Smaczne, nie za słodkie, lekkie, baaardzo truskawkowe ciasto. Dosyć czasochłonne ale gwarantuję, że smak wynagradza czas spędzony na jego przygotowanie :-)

  • Szkoda, że sezon na truskawki jest taki krótki... Jedzmy, póki jeszcze są! Tarta jest super orzeźwieniem na upalne dni!

  • Szybki deser serowo-śmietankowy z biszkoptami przełożonymi dżemem truskawkowym Prosty i smaczny ...

  • Pyszne, truskawkowe ciasto bez pieczenia.

  • Truskawkowa kostka bez pieczenia

  • Nie ma nic lepszego jak ciasto truskawkowe do kawy w dni upalne.

  • Rolada biszkoptowa z pysznym kremem z kawałkami truskawek.

Artykuły na temat: masa truskawkowa do biszkoptu bez galaretki
  • Pierwszy krok w chmurach? Pianka na biszkopcie

    Robi się ją błyskawicznie, bez pieczenia, a smakuje znakomicie.

  • Desery i ciasta przygotowywane bez pieczenia to najnowszy i najgorętszy kulinarny trend. Jeśli zna się odpowiednie triki, takie smakołyki mogą być piękne i pyszne, a przede wszystkim – szybkie w przygotowaniu. Szybkie domowe słodkości przygotujemy w mikrofalówce / PICSEL Przedstawiamy garść trików i porad, dzięki którym wiele ulubionych słodkości przygotujecie bez pieczenia, w ciągu tylko kilku chwil. Słodkości z „mikrofali" Myliłby się ten, kto by przypuszczał, że na pomysł deserów bez...

  • Truskawkowa pianka

    Truskawkowa pianka Sposób przygotowania.   Jajka z cukrem ubijamy mikserem na puszystą masę, dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy ( ręcznie) końcówkami do mieszania. Ciasto wylewamy na blachę ( bez pergaminu). Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160’ C i pieczemy 10-15 minut. Galaretki rozpuszczamy w około 800ml wrzątku, odstawiamy do wystudzenia. Truskawki...

  • Popularność nalewek wynika z ich słodkiego, owocowego smaku, oraz zdrowotnych właściwości. Dawniej ich receptury były pilnie strzeżone i przekazywane z pokolenia na pokolenie. W dzisiejszych czasach każdy z nas ma dostęp do przepisów, z których można wyczarować ulubiony trunek. Fot. 123RF/Picsel Na staropolskich stołach królowały nalewki, a najlepsze receptury stały się dla ich posiadaczy skrzętnie skrywanym sekretem, przekazywanym z pokolenia na pokolenie. Słodkie alkoholowe napoje były...

  • Truskawkowa pianka Sposób przygotowania Jajka z cukrem ubijamy mikserem na puszystą masę, dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy ( ręcznie) końcówkami do mieszania. Ciasto wylewamy na blachę ( bez pergaminu). Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160’ C i pieczemy 10-15 minut. Galaretki rozpuszczamy w około 800ml wrzątku, odstawiamy do wystudzenia.   Truskawki miksujemy...

  • Jeszcze niezbyt znana w Polsce truskawkowa gruszka to tropikalny owoc, występujący głównie w Azji i w Ameryce Południowej. Zwany jest także smoczym owocem lub częściej - pitają. Poznajcie zatem jego zdrowotne oraz kulinarne zastosowanie. Fot. 123RF/Picsel Pitaja to owoc niektórych gatunków kaktusa. Co interesujące, kwitnie tylko w nocy-kwiaty są duże, białe i pięknie pachną. Stąd jest znana jako księżycowy kwiat lub królowa nocy. Ze względu na gabaryty, przypominające owoce pochodzące z...

  • Truskawkowa pianka

    Truskawkowa pianka Sposób przygotowania.     Jajka z cukrem ubijamy mikserem na puszystą masę, dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy ( ręcznie) końcówkami do mieszania.   Ciasto wylewamy na blachę ( bez pergaminu). Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160’ C i pieczemy 10-15 minut. Galaretki rozpuszczamy w około 800ml wrzątku, odstawiamy do wystudzenia.   Truskawki...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje kilka prostych trików, o których warto pamiętać podczas przygotowywania ciasta, aby mieć pewność, że wyjdzie perfekcyjnie. Istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po...

  • Z kolorową galaretką

    ...proszku do pieczenia, zapach arakowy, łyżka octu, tłuszcz i bułka tarta do formy Na masę śmietanową: 1/2 litra kwaśnej śmietany, 3 galaretki (w różnych kolorach): wiśniowa (lub truskawkowa), agrestowa(...) i zieloną galaretkę pokrój w kostkę i dodaj do 1/2 masy śmietanowej. Kilka kosteczek galaretki odłóż do dekoracji. Poczekaj, aż masa stężeje. Przekrój biszkopt na 2 blaty, jeden posmaruj masą śmietanową...

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...