• Informacje na temat:

    masa śmietanowa ze śmietany 18

Przepisy na temat: masa śmietanowa ze śmietany 18
  • Tarta z gruszką

    Składniki na 8 porcji: 30 dag mąki, 20 dag masła,10 dag cukru, 2 żółtka, 3 łyżki kwaśnej śmietany, szczypta soli. Nadzienie: 80 dag twardych gruszek, szklanka słodkiej śmietanki 18%, 20 dag serka homogenizowanego, 20 dag cukru, łyżeczka skórki z cytryny, 4 jajka, 4 łyżki płatków migdałowych, tłuszcz i tarta bułka do formy, listki mięty lub melisy oraz maliny do dekoracji.

  • Sernik ten nie opada,jest lżejszy ma konsystencję ptasiego mleczka.

  • Tarta z kaszy jaglanej z serem i morelami

    Składniki: 20 dag kaszy jaglanej 750 ml mleka 2 łyżki masła 10 dag cukru kryształu 25 dag twarogu 6 dag cukru pudru, 3 jajka, sól 2 op. cukru waniliowego cytryna 40 dag moreli 100 ml śmietany 18 proc. Przygotowanie: 1. Kaszę przepłucz na sicie, sparz wrzątkiem, a potem przelej zimną wodą. W garnku zagotuj mleko z masłem, szczyptą soli oraz cukrem...

  • +18

    Ciasto dozwolone od lat 18. Mocno %%.

  • Tarta z gruszką

    Składniki: - 30 dag mąki, - 1 kostka (20 dag) masła, - 2/3 szklanki (ok.10 dag) cukru, - 2 żółtka, - 2-3 łyżki kwaśnej śmietany, - szczypta soli Na nadzienie: - 80 dag twardych gruszek, - 1 szklanka słodkiej śmietanki 18 proc. - 20 dag serka homogenizowanego, - 20 dag cukru, - 1 łyżeczka skórki startej z cytryny, - 4 jajka, - 2 łyżki kandyzowanych wiśni lub malin, - 3-4 łyżki...

  • Wypróbowany przepis na "Śmietanowa tarta"

  • pyszny deser nadający sie jako masa do tortów jak i do samoistego spozycia w gorące dni!!:)

  • Sprawdzony przepis na "Rolada śmietanowa"

  • Pyszny,jedwabisty,puszysty a zarazem tak delikatny,rozpływa się w ustach,uwielbiam takie serniki,koniecznie musisz go zrobić ;-)

Artykuły na temat: masa śmietanowa ze śmietany 18
  • 3 ciasta z jabłkami

    Szwedzkie ciasto migdałowo-jabłkowe 1. Jajka rozdzielić. Śmietanę zagotować z 200 g cukry, zdjąć z ognia. Do 1/3 śmietany wmieszać żółtka, połączyć z resztą śmietany. Masę ogrzewać przez ok(...) okrągłej formy (26 cm) piec w 200 st. 18-20 minut. 4. Ciasto wyjąć z formy. W podobny sposób upiec drugi blat ciasta. Płatki migdałowe lekko uprażyć. 5. Masło utrzeć za pomocą robota kuchennego na...

  • Jeśli chociaż raz podejmowaliście próbę zrzucenia kilku zbędnych kilogramów, z pewnością usłyszeliście poradę, aby nie jeść po godzinie 18. Ile w tym prawdy? Fot. 123RF/PicselWalka ze zbędnymi kilogramami nie jest łatwa i czasem może przypominać błądzenie w labiryncie. Niemal z każdej strony bombardują nas „dobre rady" i „magiczne triki", dzięki którym dieta ma stać się nie tylko prostsza, ale również zdecydowanie bardziej skuteczna. Z pewnością każdy z was nie tylko słyszał, ale również...

  • Ciasta w wersji wytrawnej

    Tarta drożdżowa Składniki na 6-8 porcji: Na ciasto: 52 dag mąki pszennej, 4 dag świeżych drożdży, 250 ml letniego mleka, 2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli. Na nadzienie: 250 ml kwaśnej śmietany 18 proc., 1 jajko l 15 dag sera żółtego, np. gouda, 3 jajka ugotowane na twardo, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, sól, pieprz. Do miski wkrusz drożdże, dodaj cukier, 100 ml mleka, 2 łyżki mąki...

  • Bardzo szybki przepis na wykwintna sałatkę. Wystraczy 20 minut alby wyczarować to wspaniałe danie. Składniki: 2 duże filety ze śledzia norweskiego 2 łyżki kwaśnej śmietany rukola 2 łyżki posiekanego szczypioru Łyżka ziaren słonecznika sok z 1 cytryny olej słonecznikowy kromka razowego chleba Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dokładnie opłukać. Podzielić na mniejsze części. 2. Zmiksować śmietanę, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i 2 łyżki oleju słonecznikowego....

  • Czas na kurki

    Tarta z kurkami Składniki na 4 porcje: 4 jajka, 30 dag kurek, 10 dag pieczarek, 2-3 dymki ze szczypiorem, cebula, łyżka oleju, 20 dag czerwonej soczewicy, 20 ml śmietany 18 proc., rulon mrożonego ciasta francuskiego, sól, pieprz Przygotowanie: Jeśli używasz mrożonego ciasta francuskiego, wyjmij je odpowiednio wcześniej, by odmarzało w temperaturze pokojowej.Kurki i pieczarki umyj, większe...

  • W dniach od 17 do 19 listopada przy ulicy Centralnej 41A jak co roku odbyły się Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomi. Odwiedzający Targi mieli nie tylko okazję podziwiać wystawców ale także wziąć udział w licznych imprezach towarzyszących. Zobacz jaki nastrój panował na tegorocznych Targach Horeca. Sztuka Latte Art Po raz pierwszy w ramach tegorocznych Targów Horeca odbył się Krakowski Puchar Latte Art. Latte Art jest sztuką malowania mlekiem przeróżnych wzorów na...

  • Oborniki kolejny raz zapraszają na kulinarne spotkanie w malowniczym parku przy młynie Dahlmanna. „Niedziela ze smakiem” to jarmark z pysznościami, muzyczne smaczki, gotowanie i degustowanie. Nasz kulinarne show uświetnili już znani i cenieni kucharze. Gościliśmy już Karola Okrasę i Roberta Makłowicza. A w tym roku: Pascal Brodnicki gwiazdą „Niedzieli ze Smakiem" Gościem specjalnym w tym roku będzie pochodzący z francuskiego Lille kucharz, prezenter telewizyjny, autor książek kucharskich i...

  • Najczęściej robimy z nich powidła, ale nie warto ograniczać się wyłącznie do jednego przepisu. W końcu sezon na śliwki należy odpowiednio wykorzystać. Fot. 123RF/Picsel Śliwki to nie tylko smaczne, ale też wyjątkowo zdrowe owoce. O tej porze roku nie brakuje ich w sklepach ani na straganach. Jeśli jednak chcemy cieszyć się ich smakiem przez cały rok, warto przygotować z nich różnorodne przetwory. W tym wypadku możliwości są niemal nieograniczone: począwszy od klasycznych powideł, poprzez...

  • W szóstym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Ania zaprezentowała jurorom przepis na miodownik. Ciasto 3 szklanki mąki pszennej 0,9 dag margaryny 1 szklanka cukru 3 jaja 1½ łyżeczki sody 3 łyżki miodu   Masa śmietanowa ze śliwkami ½ kg śliwek węgierek 1 szczypta cynamonu 1 szczypta kardamonu 2-3 łyżki miodu (zależy od kwaśności śliwek) opcjonalnie dłuższe smażenie lub dodanie ½ łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki wody (do rozpuszczenia mąki) 400 ml śmietany 30% 2 serki mascarpone 2-3...

  • Dla osób odchudzających się dobrą wiadomością będzie to, że śledzie są mało kaloryczne, ponadto poprzez dużą zawartość potasu ułatwiają usuwanie nadmiaru wody z naszego organizmu. Zatem jak chudnąć to czemu nie poprzez jedzenie śledzi! Składniki: 2 solone filety ze śledzia norweskiego zielone jabłko - odmiana Granny Smith - kruche, soczyste, zielone, nowozelandzkie jabłka, dostępne w sieciach handlowych kromka chleba pszennego 1 jajko 3 cebulki szalotki mleko olej słonecznikowy sok z...