• Informacje na temat:

    masa pomarańczowa do rolady

Przepisy na temat: masa pomarańczowa do rolady
  • Rolada twarogowo-rabarbarowa

    Jajka utrzeć z 12,5 dag cukru. Kiedy masa będzie gęsta i puszysta, dolać mleko. Zmiksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsypywać do masy jajecznej, delikatnie mieszając. Ciasto rozsmarować na spodzie wyłożonej pergaminem blachy (30x38 cm). Posypać płatkami migdałów. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec ok. 10 minut. Upieczony biszkopt przełożyć na posypaną cukrem...

  • Ciasto biszkoptowe z masą budyniową i pianką pomarańczową. Ciasto z pomarańczowymi Delicjami, miękkie i pyszne.

  • Warzywne ciasto

    Kto powiedział, że ciasto musi być słodkie.... Jeśli od łakoci wolisz przekąski na słono, wypróbuj nasze przepisy na jarzynowe przysmaki z piekarnika. Są pyszne, zdrowe i bardzo efektowne!

  • Pyszna i jeszcze raz pyszna!

  • Drożdżowy makowiec

    Wilgotny i pyszny, z dużą ilością masy

  • Sprawdzony przepis na "Tarta pomarańczowa"

  • Co na świąteczny obiad?

    Przygotowaliśmy dla ciebie 10 wyjątkowych propozycji dań, które możesz podać na świąteczny obiad. Tylko wypróbowane przepisy!

  • Dzisiaj kolejna słodka propozycja. Zapraszam na kruchą tartę z aromatyczną masą pomarańczową. Ciasto robi się bardzo szybko, jest lekkie i orzeźwiające dzięki dużym plastrom pomarańczy. Spróbujcie sami :)

  • Kwiaty nagietka chyba zna każdy, bowiem tą fascynującą roślinę można spotkać często w przydomowych ogródkach. Ze względu na swoje lecznicze właściwości nagietek wykorzystywany jest w farmaceutyce, kosmetyce, ale także w kuchni. Jest świetnym dodatkiem do wielu potraw i wypieków. Własnoręcznie zbierany i suszony nagietek sprezentowała mi mama. Od dawna miałam ochotę z nim poeksperymentować. Metodą prób i błędów powstała pyszna babka. Wilgotna - dzięki niezwykle aromatycznej konfiturze z...

  • Polecam przepis na mase do wafli. Dostałam go dawno temu. Jest łatwy w przygotowaniu.

Artykuły na temat: masa pomarańczowa do rolady
  • Rolada kakaowa

    Biszkopt łatwo się roluje, gdy jest jeszcze gorący.

  • Jeśli nie masz pomysłu co przygotować dla swojej rodziny na niedzielny deser, wypróbuj pomysłowe propozycje naszych użytkowników, na lekkie i puszyste rolady. Fot. 123RF/Picsel Biszkoptowe wypieki wbrew pozorom nie należą do najprostszych. Aby upiec puszysty i równy biszkopt, musimy zaopatrzyć się w dobrej jakości produkty. Ważne jest, aby jajka były świeże, tylko wtedy białka będą mieć zwartą konsystencję i ubiją się bez problemu. Dodatkowo, jajka powinny być wyciągnięte z lodówki dopiero...

  • Trójkolorowa rolada

    Przygotowanie: ok. 75 minut 1. Jajka ubijać mikserem z 12,5 dag cukru (8-10 minut). Kiedy masa będzie gęsta i puszysta, dolać mleko. Mąkę pszenną przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsypywać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Ciasto rozsmarować na spodzie wyłożonej pergaminem płaskiej blachy (30x38 cm). Posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200

  • Oto przepis na roladę w roladzie, którą uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowywali w konkurencji technicznej. GRUPA 1Biszkopt kakaowy170g białko170g cukier170g żółtko55g proszek kakaowy Extra Brute35g mąka pszenna T45065g masło Wykonać bezę francuską. Dodać żółtko ręcznie mieszając. Dodać proszek kakaowy i mąkę. Dodać masło. Połączyć całość i rozsmarować na blasze. Piec w 180C. Mus marakuja60g masa żelatynowa210g puree z marakui330g biała czekolada CW2NV550g śmietanka 36%...

  • Rolada - biszkopt na okrągło

    ...i smarujemy masą (kremem), zostawiając cienki pasek na krawędzi blatu. Układamy na nim słupek z twardej marmolady lub galaretki. Utworzy ona "oczko" rolady. Krem pomarańczowy Co zrobić, aby sok z owoców nie zawilgocił nam biszkoptowej rolady? Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem. Dodajemy rozpuszczoną i ostudzoną galaretkę pomarańczową, a następnie pokrojoną w małe cząstki pomarańczę. Tężejącym...

  • Marysia Depereas zdecydowała się na połączenie czekolady z pomarańczą, a jak wiemy, taki duet jest nie do pobicia! Biszkopt3 jaja100 g drobnego cukru do wypieków100 g zmielonych migdałów (bez skórki)38 g mąki pszennej38 g kakao4 białka38 g drobnego cukru do wypieków Ciasteczka100 g mąki pszennej100 g cukru1 łyżeczka cukru waniliowego1 szczypta soli2 jajka250 ml mleka50 g masła Migdały w karmelu150 g cukru40 ml wody 75 g obranych migdałów Pralina50 g gorzkiej czekolady100 g migdałów w...

  • Obiecany przepis tego ciasta, ktore moja mama robi co roku. Jednakze przepisow na te rolady jest bardzo bardzo wiele... Ja przetestowalam sama kilkanascie......

  • Bardziej kreatywna, naturalna i oryginalna od współczesnej. Kuchnia PRL-u to nie tylko relikt przeszłości, ale proste ponadczasowe dania. Poznaj smakołyki Polski Ludowej od strony sklepowej półki i kuchennego blatu. Fot. 123RF Dla gospodyń z tamtych lat brak czekolady, kukurydzy czy marcepanu, nie był problemem. Te mistrzynie zamienników potrafiły wyczarować ciasto czekoladowe bez czekolady, a z fasoli i marchwi marcepan. W czasach, gdy trudno było o mięso wieprzowe, kotleta schabowego robiły...

  • Słodkości na wielką okazję

    Desery po uroczystym obiedzie powinny być lekkie i puszyste. Krem maślany do tortu zastąp delikatniejszą masą z serka, bitej śmietany lub galaretką.

  • Okres wigilijny to gorączkowy czas, do którego trzeba się w odpowiedni sposób przygotować, aby ze wszystkim zdążyć przed pierwszą gwiazdką. Warto rozplanować sobie, co kiedy ugotujemy. Dzięki temu nie będziemy zmuszeni robić kilku rzeczy na raz. Kiedy przygotowywać potrawy, żeby wyrobić się ze wszystkim w Wigilię? / fot. 123rf.com   Niektóre potrawy wigilijne można przygotować dużo wcześniej i je zamrozić. Warto przyjrzeć się bliżej takim daniom i zobaczyć jak je przechować w odpowiedni...