• Informacje na temat:

    masa maskarpone z malinami

Przepisy na temat: masa maskarpone z malinami
  • Śmakowity deser z odrobiną pikanteri :)

  • To moja pierwsza tarta, a maślany spód po prostu mnie oczarował :) Przepis znalazłam u "Kulinarne podróże"

  • Słodkie,proste i szybko znika.

  • Śmietanowy sernik, wzbogacony malinami, na cudownym kruchym spodzie. Czego chcieć więcej? :)

  • Typowo letnie ciasto z lekkim kremem, owocami i galaretką.

  • Jest lato, są maliny ;) A gdy jest paskudny dzień za oknem i dopada Cię choroba, warto się zaopatrzyć także w czekoladę. Jeśli to wszystko połączymy, to mamy niezły deser ;) I wszelkie smutki odchodzą w niepamięć!

  • Sernikobrownie czyli mocno czekoladowy spód i rozpływająca się w ustach masa serowa a dodatkowo jeszcze maliny. Inaczej mówiąc: sernik na zakalcu :) Ale tak właśnie ma być :)

  • Pyszne i puszyste rogaliki drożdżowe z malinami oblane lukrem.

  • Smaczna masa do deserów i placków.

  • Smaczna masa do naleśników i gofrów.

Artykuły na temat: masa maskarpone z malinami
  • Lubcie Michałki w białej czekoladzie? Jeśli tak, wypróbujcie przepis Jagody. Ciasto250 g mąki pszennej220 g cukru250 g masła2 łyżki mleka½ łyżeczki soli Dodatki½ szklanki solonych orzeszków arachidowych3 łyżki amaretto½ szklanki pokruszonych krakersów 3 tabliczki białej czekolady40 borówek 30 listków bazylii CiastoMąkę piec w temperaturze 180°C przez 5-7 minut, a następnie wymieszać z cukrem, masłem, mlekiem oraz solą. Wstawić do lodówki na 30 minut. DodatkiDo schłodzonego ciasta dodać...

  • Małe, czerwone, pachnące, słodkie i jędrne. Takie właśnie są maliny. Właśnie trwa na nie sezon - czemu warto je jeść i jak je podać? Fot. 123RF/Picsel Lipiec i sierpień to sezon na maliny. Warto więc sięgnąć po nie teraz, kiedy są świeże, dojrzałe i zawierają w sobie znaczną dawkę witaminy C, dzięki której poprawimy odporność naszego organizmu. Wystarczy zjeść szklankę malin, aby pokryć dzienną dawkę zapotrzebowania na tę witaminę. Ciekawostką jest również fakt, że liście krzewów malin,...

  • Tekstury maliny, to kolejny przepis Krzysztofa Ilnickiego, który mógłby być wykorzystywany w najsłynniejszych restauracjach. Biszkopt malinowy85 g białko75 g cukier kryształ40 g żółtko30 g masło35 g mąka migdałowa60 g mąka pszenna50 g malina mrożona kruszona Przygotować bezę francuską i dodać płynne żółtko. Połączyć z płynnym masłem. Dodać sypkie składniki. Rozsmarować na blasze do pożądanej grubości. Posypać pokruszonymi, zamrożonymi malinami. Piec w temperaturze 170 st C. Warstwa chrupka50...

  • Ola przygotowała deser z dużą ilością słodkich malin, czekoladą i wspaniałymi ciasteczkami migdałowymi, które nadają chrupkości całemu daniu. Migdałowe amarettki:1 białko80 g zmielonych migdałów 80 g drobnego cukru10 ml likieru amarettocukier i cukier puder do posypania ciasteczek Mus malinowy:3 g żelatyny łyżeczka wody100 g świeżych lub mrożonych malin15 g cukru pudru Mus czekoladowy:200 ml śmietany kremówki 30%2 żółtka 50 g czekolady mlecznej50 g czekolady gorzkiej Dekoracja:50 g świeżych...

  • W ostatnim odcinku "Bake Off..." Krzysztof Ilnicki przygotował dla uczestników trudne zadanie. Jego przepis na panna cottę wymaga precyzji i sporej wiedzy kulinarnej. Spróbujecie? Panna Cotta 250 g mleka 3 szt wanilii Masa żelatynowa: 218 g białej czekolady 5 g żelatyny 25 g wody 31 g masy żelatynowej 343 g śmietanki 36% Zagotować mleko z wanilią. Zalać nim czekoladę i masę żelatynową. Połączyć. Dodać zimną śmietankę. Gdy zacznie tężeć, napełnić słoiki ustawione pod kątem 35-45°....

  • W dziewiątym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Barbara zaprezentowała jurorom przepis na tort z kremem cytronowym, maślanym i orzeźwiającą frużeliną z jagód oraz jeżyn. Biszkopt12 jaj390 g cukru380 g mąki pszennej120 g mąki ziemniaczanejskórka starta z 1 cytryny20 g liofilizowanych malin20 g liofilizowanych jagód Krem700 g śmietany 36%20 g żelatynyodrobina wody20 g cukru500 g białej czekolady200 g masła250 g serka mascarpone Frużelina z jagód i jeżyn300 g jeżyn300 g jagód100 g malin3...

  • W konkurencji technicznej uczestniczy musieli przygotować aż trzy rodzaje ciasteczek: ptysie, mini torciki i bezy. Ptyś Kruchy herbatnik (Croustillant)100g mąka T450100g cukier demerara80g masłoWszystkie składniki zagnieść razem do uzyskania jednolitego ciasta.Rozwałkować do grubości 3-4mm. Schłodzić. Wyciąć dyski o śr. 4cm. Przechować w lodówce Ciasto Parzone75g woda75g mleko pełne75g masło3g sól6g cukier kryształ90g mąka T650150g jaja (3 średnie jaja)Zagotować 5 pierwszych składników....

  • W półfinałowym odcinku uczestnicy programu "Bake Off - Ale Ciacho" musieli zmierzyć się z ciastem parzonym. Oto przepis Justyny, który podbił serca jurorów. Ciasto parzone: 125 g wody 125 g mleka 3,2 % 125 g masła 5 g soli 10 g cukru 150 g mąki pszennej 250 g jajek (ok. 5 sztuk) Krem pistacjowy: 300g wyłuskanych niesolonych pistacji 6 łyżek syropu cukrowego 400g mascarpone 200ml śmietany 30%   Syrop cukrowy* 50g cukru drobnego 50g wody skórka z ½ cytryny Frużelina malinowa: 250 g...

  • W siódmym odcinku "Bake Off Junior" Ania zaprezentowała przepis na zdrowe fit pops. Kulki buraczane 5 ugotowanych i obranych małych buraków 3 jaja ½ łyżeczki cynamonu szczypta soli morskiej ¼ szklanki kakao 4 łyżki miodu ½ szklanki mąki kokosowej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki rodzynek tabliczka czekolady gorzkiej (min. 70%) Polewa do kulek buraczanych 1/3 szklanki mleka 3 łyżki ksylitolu 2 czubate łyżki oleju kokosowego 3-4 łyżki kakao 3 małe bratki jadalne (niebieskie) Kulki...

  • Wuzetki Gabrysi skonstruowane są z czekoladowego biszkoptu, masy śmietanowej i konfitury z malin. Biszkopt czekoladowy 165 g mąki pszennej30 g mąki ziemniaczanej50 g kakao1½ łyżeczki proszku do pieczenia180 g cukru6 jaj100 ml oleju5 łyżek wody Polewa czekoladowa 100 ml śmietanki 30%200 g czekolady mlecznej100 g masła Krem śmietankowy 700 ml śmietanki 30%150 g cukru pudru8 g żelatyny40 ml wody do namoczenia żelatyny Dżem malinowy 500 g świeżych malin15 g środka żelującego 200 g cukru...