• Informacje na temat:

    masa ferrero

Przepisy na temat: masa ferrero
  • Pyszności z serka mascarpone

    ...rozpuszczalnej z cukrem i śmietanką, - 3 figi, - 250 g twarożku, - 250 g Mascarpone, - 2 opakowania cukru waniliowego, - 100 g cukru, - 3 batoniki Ferrero Giotto, - kakao do dekoracji...

  • Mega deser w postaci ciasta!

  • HIT!!! Ciasto Ferrero rocher zrobiłam po raz pierwszy i na pewno nie ostatni. Nie za słodkie orzechowo- czekoladowe ciasto z kajmakiem i wafelkami. Ciasto bez pieczenia z kakaowymi herbatnikami. Idealne dla łasuchów.

  • Pomyślałam, że ciasto Raffaello, które robiłam dość często, i na które jest sporo przepisów na różnych stronach kulinarnych, już mi się znudziło, więc postanowiłam pokombinować i stworzyć Ferrero Rocher. Efekt? NIEBO W GĘBIE!

  • Coś dla smakoszy czekolady:)

  • Jest pyszne i słodkie w sam raz do gorzkiej kawy. Ja blaty ciasta dodatkowo nasączyłam trochę alkoholem ale nie jest to konieczne bo ciasto jest wilgotne. polecam wyjąć tak z 15 minut z lodówki przed podaniem żeby krem nie był zbyt twardy…

  • Połączenie herbatników, sera, orzechów laskowych i czekolady to jest pyszne. Smakiem przypomina mi trochę batoniki twarogowe.

  • Nie wymaga pieczenia! Czekolada i maliny to jedno z moich ulubionych połączeń w ciastach

  • Tort inspirowany jest popularną pralinką Ferrero Rocher. Jeśli chodzi o przepis to inspirowałam się kilkoma różnymi przepisami z których wybrałam to co najlepsze. Dodatkowo zrezygnowałam z orzechów laskowych ponieważ jestem na nie uczulona. Oczywiście jeśli je lubicie możecie ich użyć, ja zastąpiłam je płatkami migdałowymi ;)

  • Szybkie ciasto dla wielbicieli serników, prosta wersja na spodzie z ciastek, pieczona w tortownicy. Polecam.

Artykuły na temat: masa ferrero
  • Klasyczne smaki: Raffaello

    Połączenie smaków okazało się być bardzo udane, więc nic dziwnego, że gospodynie na całym świecie starają się odtworzyć je w warunkach domowych. Tak powstają ciasta, lody i torty inspirowane pralinką firmy Ferrero. Tort Raffaello  Składniki:  75 g masła 200 g cukru Sól Opakowanie cukru waniliowego 2 jajka 100 g mąki Płaska łyżeczka proszku do pieczenia 10 płatów żelatyny...

  • Ubiegły miesiąc został zdominowany przez przygotowania do świąt wielkanocnych oraz wydłużonego weekendu. Sprawdźcie, które przepisy cieszyły się największą popularnością wśród czytelników Interii i Smakera. W pierwszej połowie kwietnia poszukiwaliście wielkanocnych inspiracji z kolei tuż po nich należalo na poważnie pomyśleć o przygotowaniach do majówki. Nic więc dziwnego, że wśród najpopularniejszych przepisów kwietnia znajdziemy mnóstwo pomysłów na domowe wędliny, smakowite ciasta i szybkie...

  • Święta za pasem, a ty nie masz czasu na pieczenie i dekorowanie ciast? Mamy dla ciebie kilka ciekawych przepisów na ciasta bez pieczenia, których przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil. Fot. 123RF/Picsel Jeśli chcesz przygotować smaczne ciasta na święta, nie musisz od razu rozgrzewać piekarnika. Niezwykle efektowne ciasta możesz przygotować bez jego użycia. Jest to idealne rozwiązanie dla wszystkich zabieganych lub trochę leniwych kucharzy, którym w przedświątecznej krzątaninie trudno...

  • Czerwiec upłynął nam pod znakiem słońca i bardzo smacznych potraw. Przekonajcie się, które z przepisów dodanych do Smakera w ubiegłym miesiącu cieszyły się największą popularnością. Sądząc po tym, jakie przepisy najchętniej oglądaliście w czerwcu, wnioskujemy, że nabraliście dużej ochoty na słodkości. Ciasta i różnego rodzaju desery bezsprzecznie królują w podsumowaniu ubiegłego miesiąca. Widać także, że zaczęliście przygotowywać przetwory, które z pewnością przypomną wam o lecie w chłodne,...

  • W siódmym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Justyna zaprezentowała jurorom przepis na tort. Biszkopt6 jaj 6 łyżek cukru6 łyżek mąki Masa z żurawiną10 g rozmarynu½ szklanki śmietanki 36%250 g serka mascarpone200 g żurawiny cukier puder do smaku Masa z oscypkiem500 ml śmietanki 36%80 g oscypka 80 g karmelowej czekolady6 g żelatyny Złożenieryż preparowany do wypełnienia ciastakonfitura z żurawiny do przełożenia ciasta BiszkoptBiałka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę i dodać...

  • Tradycyjna potrawa wielkanocna w nieco innym wydaniu. Jak wam się podoba taki przepis na paschę, wypróbujecie? Ciasto kruche70 g masło35 g cukier puder1 g sól25 g jaja100 g mąka pszenna30 g mąka migdałowa Utrzeć pierwsze trzy składniki. Dodać jaja i dwie mąki. Wyrobić ciasto i schłodzić. Rozwałkować i wyciąć dwa kwadraty większe niż rozmiar formy. Odpiec dwa spody na blaszce. Po upieczeniu, gdy są jeszcze ciepłe, dociąć do rozmiaru formy. Masa żelatynowa 150 g woda30 g żelatyna 180 bloom...

  • Ochota na odrobinę egzotyki? Lodowy deser z gujawą i sosem waniliowym bez wątpienia was zachwyci. Masa z makiem2 jajka3 łyżki cukru pudru500 ml śmietanki 36%100 g bez100 g maku1 tabliczka czekolady mlecznej300 g mieszanki studenckiej100 g płatków białej czekolady Masa z gujawą2 jajka3 łyżki cukru pudru500 ml śmietanki 36%100 g bez200 g pulpy z gujawy200 g kandyzowanych kolorowych ananasów100 g orzechów macadamia½ ananasa Kruche ciasto450 g mąki pszennej150 g masła150 g margaryny5 żółtek...

  • Finałowy wypiek Juli to koksowy biszkopt przekładany masą mango, kremem kokosowym oraz masą maślaną, udekorowany bezikami. Biszkopt160 g wiórków kokosowych 320 g mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 12 jajek 340 g cukru pudru Masa mango300 g miąższu z mango1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1...

  • W szóstym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Ania zaprezentowała jurorom przepis na miodownik. Ciasto 3 szklanki mąki pszennej 0,9 dag margaryny 1 szklanka cukru 3 jaja 1½ łyżeczki sody 3 łyżki miodu   Masa śmietanowa ze śliwkami ½ kg śliwek węgierek 1 szczypta cynamonu 1 szczypta kardamonu 2-3 łyżki miodu (zależy od kwaśności śliwek) opcjonalnie dłuższe smażenie lub dodanie ½ łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki wody (do rozpuszczenia mąki) 400 ml śmietany 30% 2 serki mascarpone 2-3...

  • W ostatnim odcinku "Bake Off..." Krzysztof Ilnicki przygotował dla uczestników trudne zadanie. Jego przepis na panna cottę wymaga precyzji i sporej wiedzy kulinarnej. Spróbujecie? Panna Cotta 250 g mleka 3 szt wanilii Masa żelatynowa: 218 g białej czekolady 5 g żelatyny 25 g wody 31 g masy żelatynowej 343 g śmietanki 36% Zagotować mleko z wanilią. Zalać nim czekoladę i masę żelatynową. Połączyć. Dodać zimną śmietankę. Gdy zacznie tężeć, napełnić słoiki ustawione pod kątem 35-45°....