• Informacje na temat:

    masa do wafla-mleko cukier

Przepisy na temat: masa do wafla-mleko cukier
  • Wafle z masą kakaowo - orzechową

    .... Wykonanie deseru: Masło rozpuścić w rondelku, dodać cukier i kakao. Podgrzewając mieszać, aż cukier prawie zniknie. Następnie dodać mleko i zagotować. Dodać posiekane lub zmielone orzechy i wkruszyć chałwę...

  • Naprawdę pyszna!

  • Specjał z waflem - przysłała Mieczysława

    ...1/2 szklanki kakao; bakalie; olejek rumowy; wafle - 1 opakowanie; mleko - 1 szklanka; masło - 1 kostka; mleko w proszku - 2 szklanki; cukier - 2 szklanki; cukier wanilinowy - 1 sztuka.

  • Polecam przepis na mase do wafli. Dostałam go dawno temu. Jest łatwy w przygotowaniu.

  • Wafle cappuccino - przysłała eho

    Przygotowanie: Margarynę, mleko i cukier rozpuścić w garnku i zagotować. Zdjąć z ognia, wsypać mleko w proszku i cappuccino, ciągle przy tym miksując masę mikserem. Lekko ciepłą masę rozsmarować na waflach.

  • smaczne i podzielne

  • Pianka na waflach z morelami w karmelu

    .... Odstaw do wystudzenia.  2. Morele umyj, połowę owoców rozetnij, wyjmij pestki, pokrój w drobną kostkę. Mleko skondensowane przelej do wysokiego naczynia. Ubijaj je, aż zwiększy kilka razy swoją objętość i powstanie delikatna pianka. Do mleka wlej całkowicie wystudzoną galaretkę. Ciągle je przy tym ubijaj.  3. Kiedy masa zacznie lekko tężeć, wrzuć do niej pokrojone morele. Całość przelej do...

  • Następna smaczna masa do deserów.

  • Przez żołądek do serca, czyli pomysły na walentynkowe pyszności

    ...g cukru pudru 5-6 łyżek soku wiśniowego 50 g białej czekolady  Różowy cukier do dekoracji Przygotowanie: 100 g marcepanu wymieszać z 5 łyżkami letniej wody. Jajka rozdzielić. Żółtka i 75 g cukru domieszać do masy marcepanowej. Białka ubić na sztywną pianę, dosypując przy tym 25 g cukru i szczyptę soli. Zmieszać z masa marcepanową. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę...

  • Smaczna masa do deserów i placków.

Artykuły na temat: masa do wafla-mleko cukier
  • Gofry gryź!

    ...125 ml letniej wody. W rondlu na małym ogniu rozgrzej masło, dolej mleko, zagrzej, nie doprowadzając do wrzenia. Zdejmij z ognia i dodaj rozczyn drożdżowy. W dużej misce/garnku połącz mąkę, cukier(...) z cytrusów. W rondlu na średnim ogniu zagotuj cukier z sokiem, skórką z pomarańczy i 200 ml wody, zmniejsz ogień, gotuj 10-15 minut, aż masa zgęstnieje. Zdejmij rondel z ognia, dodaj sok z cytryny...

  • Każdy kto chociaż raz próbował wyeliminować cukier z diety, wie, że stanowi to nie lada wyzwanie. Całkowite zrezygnowanie ze słodyczy to trudna sprawa, ale jeszcze bardziej skomplikowanym jest znalezienie zdrowych zamienników cukru. Jednym z nich jest cukier kokosowy, który z roku na rok zyskuje coraz większą popularność. Fot. 123RF/Picsel Z pewnością każdy z was słyszał lub używał w kuchni śmietankę kokosową, mleczko lub wiórki. A cukier kokosowy? Produkt ten zaczyna cieszyć się coraz...

  • Rafaello

    ...wodę. Gdy zacznie wrzeć, stopniowo dosypuj cukier, ciągle mieszając i gotuj tak długo aż cukier całkowicie się rozpuści. Otrzymany syrop odstaw do wystygnięcia. Syrop przelej do miski, dodaj mleko w proszku, 25 dag wiórków kokosowych, alkohol, sok z cytryny, miękkie masło oraz pokruszone herbatniki lub wafle. Wymieszaj łyżką lub mikserem (masa może być płynna). Wstaw do lodówki na 50-60 minut, by...

  • Cukier jest wszechobecny w naszym życiu. Zarówno osoby gotujące, jak i producenci żywności dość hojnie dodają go do żywności. Czy wiedzieliście jednak, że nawet tak niepozorny składnik można podrobić? Fot. 123RF/Picsel W ostatnich latach wiele słyszeliśmy o podrabianym maśle, śmietanie i jogurtach. Producenci żywności prześcigają się w pomysłach, dzięki którym wytworzenie niektórych składników będzie dla nich tańsze i bardziej opłacalne. A wszystko to bez wiedzy nas, czyli konsumentów. W...

  • Ciasta bez pieczenia

    ..., mieszając, stopić na jasny karmel. Dodać okruszki waflowe, wymieszać. Kawałek folii aluminiowej posmarować olejem. Rozsmarować na niej cienką warstwę okruszków z karmelem. Odstawić. Gdy masa będzie...

  • Każdy, kto choć raz próbował ograniczyć lub całkowicie wykluczyć z diety cukier, z pewnością zdaje sobie sprawię, jak trudne jest to zadanie. Podpowiadamy, co można zrobić, aby stało się to łatwiejsze. Cukier, choć smaczny, niezbyt pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Jego nadmiar w naszej diecie może spowodować wiele chorób, w tym otyłość oraz próchnicę. Dodatkowo, cukier jest obwiniany również za przedwczesne starzenie, rozwój chorób sercowo-naczyniowych, obniżenie sprawności mózgu, a nawet...

  • Krótkie posty znanych dietetyków

    Teraz jest na nie pora! Oparte na świeżych warzywach i kaszach, oczyszczą organizm i wzmocnią go. Sprawią, że poczujesz się lżejsza i piękniejsza przed latem.

  • Sezon na świeże truskawki, soczyste jabłka, wiśnie i słodkie maliny zbliża się wielkimi krokami. Aby w pełni wykorzystać wszystko, co oferuje nam przyroda, warto już dziś stworzyć plan domowej produkcji zapasów na jesień i zimę. Ważnym składnikiem własnoręcznie przygotowywanych przetworów jest cukier żelujący, który doskonale utrwali i nada odpowiednią konsystencję dżemom. W tym roku, wyjątkowo możemy cieszyć się doskonałymi owocowymi rarytasami, bez obaw o niepożądane skutki używania...

  • Ciasta z budyniem

    Kremowe sekrety Puszysta masa maślana Kostkę masła ucieramy do białości, stopniowo dodając 1,5 szklanki cukru pudru. Uszlachetniamy kilkoma kroplami ulubionego aromatu. Jeśli nie chcemy, by(...) usztywnienia). Najpierw dodajemy 1-2 łyżki kremu do żelatyny, dokładnie mieszamy i dopiero łączymy w całość. Masa bezowa Opadanie masy bezowej, a tym samym rozrzedzenie kremu nastąpi, gdy zaparzymy...

  • Historia czekolady to starożytne ludy, ludzkie tragedie czy początkowe wzgardzanie tym smakołykiem przez Europejczyków. Uwielbiana przez wszystkie dzieci czekolada znana jest od prawie 2 tysięcy lat, ale tak naprawdę powszechnie dostępna dopiero od niedawna. Fot. 123RF/Picsel Cenny napój Historia czekolady sięga czasów starożytnych. Jako pierwsi, kakaowce zaczęli uprawiać Olmecy, lud zamieszkujący tereny obecnego Meksyku. Pierwsi docenili smak kakao robionego z owoców kakaowca. Około III w....